Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Troktiko τέλος.-

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
δολοφονία του blogger του troktiko Σωκράτη Γκιόλια

Δυστυχώς, το troktiko έκλεισε.

Ασχέτως αν συμφωνούσαμε ή διαφωνούσαμε με τους «τρόπους» που «μπλογκάρανε», το κλείσιμο του troktiko έχει ένα συμβολισμό που δεν αφορά μόνο το ίδιο.

Η ελληνική μπλογκόσφαιρα δεν θα είναι η ίδια. Περνάμε στη μετά του troktiko εποχή…

Κι επειδή «η ακατάσχετη φλυαρία δεν φέρνει θάρρος στην καρδιά κανενός» θα γράψω λίγα: Συμπλόγκερς, για να μη γίνουμε σαν τα ΜΜΕ, ας τιθασεύσουμε την κανιβαλιστική βουλιμία μας. Διότι το αίσθημα της πείνας είναι αρχαιότερο από τη συνείδηση και αν αφεθεί ανεξέλεγκτο μπορεί να την υπερκαλύψει.

Η παραπάνω παραίνεση έχει ως αφορμή μια θλιβερή διαπίστωση: Οι σφαίρες που έκοψαν το νήμα της ζωής του Σωκράτη Γκιόλια ήταν 16, ωστόσο οι μαχαιριές που ακολούθησαν ήταν αμέτρητες…

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δολοφονήθηκε ο Σωκράτης – blogger κι όχι ο Σωκράτης – δημοσιογράφος. Αυτό, τώρα πια (μετά την προκήρυξη της Σέχτας), είναι περισσότερο από φανερό!

Το κλείσιμο του troktiko (του μεγαλύτερου σε επισκεψιμότητα blog της Ελλάδας) θα έχει κοινωνικό και πολιτικό αντίκτυπο. Πρέπει να έχει!

Bloggers Change the World. Keep Blogging!
(Ιστολόγοι Αλλάξτε τον Κόσμο. Συνεχίστε να «μπλογκάρετε») 

--------
Υ.Γ.
Τώρα μπορείτε να γελάτε: «κύριε» «Δημοσιογραφικέ» κι εσύ «βαρώνε» των ΜΜΕ κι εσύ «κύριε» πολιτικάντη, άλλα όχι για πολύ. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

3 σχόλια:

  1. δεν ξερω πως να σχολιασω την αναρτηση σου.
    Δεν ξερω πως να ερμηνευσω τα τελευταια σου λογια.
    4 και πλεον χρονια στο blogging δεν ονειρευτηκα πρωτια ή επισκεψεις και δοξα.
    "Δουλεια" μας ειναι να εργαζομαστε για να προβαλλουμε τις αποψεις μας κι οχι για να ενημερωνουμε ατυπα και ανωνυμα τον κοσμο. Κατι τετοιο ειναι αντιδεολογικο. Κατι τετοιο εκανε το troktiko κι εγω ποτε δεν το σεβαστηκα.
    Στην μετα troktiko εποχη οπως λες, πρεπει να δειξουμε οτι ειμαστε αξιοι λογου, αξιοι σεβασμου :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μερικά πράγματα φίλε μου,δεν λέγονται επώνυμα.Δυστυχώς.Το θέμα είναι να έχεις τεκμήρια γιαυτά που λές.Και το τροκτικό είχε.
    www.boukasilias.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ yannidakis

    Την άποψη μου, για την επωνυμία ή την ανωνυμία ή την ψευδωνυμία στα blogs, την έχω εκφράσει σε πλήθος άρθρων διαβάστε τα με κλικ εδώ.

    Τα τελευταία μου λόγια (στην παρούσα) είναι ξεκάθαρα: Το κλείσιμο του troktiko θα ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ και ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ!

    (όσο κι αν προσπαθήσουν να το υποβαθμίσουν τα ΜΜΕ, τα οποία μάλλον δεν θα ασχοληθούν καθόλου με το θέμα)

    Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.