Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ως blogger θα φωνάΖΩ!


Συμπλόγκερς ψυχραιμία!

Αν γίνει δικτυακός «πόλεμος», στο «αντάρτικο» του Διαδικτύου – γεγονός είναι – θα έχουμε το πλεονέκτημα. Ο διάλογος για τη νομιμοποίηση, τη  δεοντολογία, τον τρόπο λειτουργίας και εργασίας στα Διαδικτυακά ΜΜΕ δε μας αφορά.

Τα blogs δεν είναι ΜΜΕ (αυτό, κάποια στιγμή, θα το καταλάβουν ακόμα και οι φελλοί του πολιτικού συστήματος). Τα blogs γεννήθηκαν μέσα στη Διαδικτυακή Δημοκρατία ως σύγχρονες προσωπικές (τηλέ-)επικοινωνιακές επεκτάσεις. Καλύπτουν την ανάγκη και το δικαίωμα του πολίτη στη Διαλογική Έκφραση που είναι (μαζί με την Αλήθεια του βίου) το κύριο συστατικό της πραγματικής Δημοκρατίας. 

Η λειτουργία των blogs είναι νομιμότατη, ΤΟΣΟ ΟΣΟ η λειτουργία του Διαδικτύου.

Τα blogs δεν είναι «μέσα». Είναι υπηρεσία μέσου, η οποία παρέχεται δωρεάν σε χρήστες που ονομάζονται bloggers και οι οποίοι δικαιωματικά δύναται να είναι: ανώνυμοι, ψευδώνυμοι ή επώνυμοι εκφραστές υπερμεσικού λόγου. Είναι, αν το δούμε σχηματικά, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ψηφιακοί «τόποι» δημόσιας διαλάλησης και πνευματικής έκφρασης ή/και ενημέρωσης.

Με δεδομένο ότι το Σύνταγμα ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΙ την παθητική και ενεργητική ελευθερία της έκφρασης, η οποία αυτονόητα συνυφαίνεται με τη Δημοκρατία, συμβάλλοντας στην εδραίωση της, οποιαδήποτε προσχηματική προσπάθεια λογοκρισίας των bloggers ή αλλαγής του υφιστάμενου πλαισίου λειτουργίας των blogs θα θεωρηθεί φασιστική παρέμβαση και θα αντιμετωπιστεί αναλόγως.

Διαμηνύουμε, δε θα περάσει – με καμία κυβέρνηση – ο  φασισμός που εκπορεύεται από τους ιδιοτελείς νταβατζήδες  των Π(αρωχημένων)ΜΜΕ που διαπλέκονται με το φαύλο πολιτικό σύστημα. Μαζί κατέστρεψαν – προδοτικά – τη χώρα.

Το φακέλωμα των blogs είναι η «δολοφονία» της ελεύθερης Διαδικτυακής έκφρασης και θα μας βρει αντιμέτωπους. Ειδικά τώρα, που (και) η Ελληνική μπλογκόσφαιρα θρηνεί τον πρώτο νεκρό της, τον Σωκράτη Γκιόλια, που πλήρωσε με το αίμα του την «επωνυμοποίηση» που του έκανε ο «επώνυμος» – εθνικός καταδότης.

6 σχόλια:

  1. πρωτα απ' ολα πρεπει να κανουμε μια πολυ σημαντικη διευκρινηση. Τα blogs δεν ειναι ΜΜΕ, αλλα καποιοι bloggers δεν το γνωριζουν αυτο.. ή αν θελεις, το εχουν μπερδεψει.
    Παμε παρακατω. Εγω δε φοβαμαι κανεναν νομο. Εχω δημοσιευσει το ονομα μου, δεν κρυβω την ταυτοτητα μου και υποστηριζω τις αποψεις και πεποιθησεις μου χωρις να φοβαμαι τον αντιλογο :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προς yannidakis

    Συμφωνούμε με όλα όσα γράφεις! Εσύ δικαιωματικά γράφεις επώνυμα, όπως δικαιωματικά κάποιοι άλλοι γράφουν ανώνυμα και κάποιοι άλλοι (όπως εγώ) γράφουν ψευδώνυμα.

    Κανένας μας δε φοβάται τον αντίλογο, εκτός από τους κυβερνόντες (είτε είναι μπλε, είτε είναι πράσινοι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "καταχώρηση τσι μέρας" για την Δευτέρα σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η καταχώρηση σου τούτη.
    Καληνωρίσματα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φοβάμαι αγαπητέ NewNeuromancer ότι το bloggin δεν είναι τόσο ελεύθερο και αδογμάτιστο όπως ήταν πριν 3 χρόνια.
    Αρκετά καλοπαιδά έχουν προσπαθήσει και έχουν δημιουργήσει μια δικιά του ΣΕΧΤΑ εντός του χώρου του bloggin με ρουφιανιές με συκοφαντίες και με κατινιές...
    Τέτοιο είδος bloggin πρέπει κατα την ταπεινή μου γνώμη να σταματήσει και κάτα κάποιο τρόπο κάποιος να το βάλει σε ΤΕΛΟΣ.
    Υπάρχουν επίσης και αρκετοί που είναι εντελοδόχοι των ΜΜΕ και των εφημερίδων...με αποτέλεσμα μάλιστα να γίνονται και ίδιοι χειρότεροι και απο τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ τους.
    Η δολοφονία Γκιόλα που ήταν ότι χειρότερο συνέβηκε τα τελευταία χρόνια μας αποδεικνύει ότι τα αφεντικά που έχουν γ...σει τοσο καιρό την blogoσφαιρά μπορεί να εκτελούν τον κόσμο.
    Το θέμα είναι τι κάνουν οι original αληθινοί bloggers που γράφουν για την ΚΑΒΛΑ τους και μόνο?
    Ελπίζω να υπάρξει ένα κείμενο αλλά δεν το βλέπω...
    Η έλλειψη παιδείας και η υπεροψία που έχουμε σαν λαό θα παίξει κάποιο ρόλο
    Να σαι καλά φίλε NewNeuromancer και θα τα ξαναπούμε μου αρέσουν τα κειμενά σου είναι μικρά, ενώ γράφω κείμενα-εκθέσεις ιδεών!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς “Το παιδί της πλατείας”

    Συμφωνώ με τις παρατηρήσεις σου σχετικά με την ποιότητα και την ιδιοτέλεια ορισμένων blogs, στα οποία οι bloggers τους κρύβονται πίσω από μια κατ’ επίφαση ουδετερότητα, ενώ στην πραγματικότητα υπηρετούν κομματικά ή επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως ακριβώς και τα Π(αρωχημένα)ΜΜΕ.

    Τις απόψεις μου για το blogging και τα blogs μπορείς να της διαβάσεις κάνοντας κλικ εδώ (ή ψάχνοντας τους κατάλληλους συνδέσμους στο τέλος του blog).

    Πράγματι, είναι θέμα παιδείας του κάθε πολίτη – αναγνώστη η επιλογή του τόπου – ιστοτόπου που θα επιλέξει για να πληροφορηθεί. Οπότε, το μόνο που μπορούν να κάνουν οι αληθινοί bloggers είναι να συνεχίσουν να εκφράζουν τον υποκειμενισμό τους ακάθεκτοι, προσδοκώντας κάποια στιγμή να διαβαστούν οι απόψεις τους από έναν περαστικό “ταξιδιώτη” που μπορεί να γίνει ένας μόνιμος “θαμώνας” του blog τους.

    Σ΄ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, σ’ ευχαριστώ που με διαβάζεις. Να ξέρεις πως τα μικρά κείμενα θέλουν περισσότερο χρόνο από τα μεγάλα…

    Keep Blogging!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.