Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Γράμμα προς υποψήφιο Περιφερειάρχη ή Δήμαρχο

περιφερειακές δημοτικές εκλογές 2010 μούτζα ψηφοδέλτιο

Αγαπητέ φίλε και υποψήφιε Περιφερειάρχη ή Δήμαρχε,

Είτε είσαι «ανεξάρτητος», είτε «ανεξάρτητος», είτε «ανεξάρτητος» κομμάτων, θα ήθελα να κατανοήσεις την αδυναμία μου να σε ψηφίσω σε αυτές τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές.

Βλέπεις, εμένα δε με ρώτησαν εκ των προτέρων, οι κυβερνητικοί «Δημοκράτες», αν συμφωνώ με τη «διοικητική μεταρρύθμιση» του «Καποδίστρια» ή του «Καλλικράτη».

Κατά τη δική μου υποκειμενική πιστοποίηση, η «μεταρρύθμιση» του «Καποδίστρια», που εξελίχτηκε σε «Καλλικράτη», αποβλέπει στην (περαιτέρω) αλλοτρίωση του πολίτη μέσω της κατάργησης της έννοιας της ιδιαίτερης πατρίδας την οποία αντικαθιστά με την έννοια του απρόσωπου – γραφειοκρατικού κράτους.

Συνεπώς, σου ξεκαθαρίζω: Δε συμφωνώ με το αντιδημοκρατικά επιβαλλόμενο «Σχέδιο Καλλικράτη» και γι’ αυτό δεν επιθυμώ να συμμετέχω, εκ των υστέρων, σε αυτή την εκλογική διαδικασία. Βέβαια, μεταξύ της παθητικής αποδοκιμασίας (δηλ. της αποχής) και της ενεργητικής αποδοκιμασίας (δηλ. της κατάθεσης άκυρου ψηφοδελτίου), θα επιλέξω την τελευταία ως συμβολική ενέργεια.

Επιπλέον, επειδή συμβαίνει η διοικητική απορρύθμιση του «Καλλικράτη» να είναι παιδί του «Μνημονίου», η κατάθεση του άκυρου ψηφοδελτίου μου να θεωρήσεις ότι αποτελεί ενεργή αποδοκιμασία ΚΑΙ του αντι-λογικού «Μνημονίου», καθώς ΚΑΙ των υπευθύνων πολιτικών (και κομμάτων) που μας οδήγησαν σε αυτό.

Με την ευχή οι λογικά και ελεύθερα σκεπτόμενοι συμπολίτες μου να πράξουν αναλόγως, σε χαιρετώ.

 
Μετά «τιμής» και βαθιάς και αμέριστης «εκτίμησης»,

Neuromancer

-------------------
Υ.Γ.
Το εικονιζόμενο ψηφοδέλτιο είναι στις προβλεπόμενες διαστάσεις και μπορεί να το εκτυπώσει ο καθένας ελεύθερα. Καλή ψήφο... ;-)

2 σχόλια:

  1. Aγαπητέ Neuromancer σε εκτιμώ βαθύτατα και διαβάζω και τα κείμενα σου αρκετό καιρό νομίζω ότι έχει πλανηθεί και έχει επηρεαστεί απο τα σκατά των εξουσιαστών που μας προβάλουν τα ΜΜΕ.
    Αν δεν ψηφίσει εστώ και ΚΚΕ ή ένα μικρό κόμμα και απέχει δίνει την βάση στον μαλάκα τον ΓΑΠ τον γνωστό εξουσιαστή εντολοδόχο της νέας τάξης πραγμάτων να λέει ότι έχει ακουσον άκουσον την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ του Ελληνικού λαού επειδη πήγαν και τον ψήφισαν μόνο το 25% των Κομματόσκυλων και τον έβγαλαν πρώτη δύναμη...
    Επίσης για εμένα καλύτερα να ψηφίσει κάποιος ΚΚΕ ή ΑΝΤΑ.ΡΣΙΑ παρά να απέχει τουλάχιστον την Α Κυριακή!!!
    Έχω άδικο?
    Είναι το ίδιο να ψηφίζες και να ανέβαζες ένα μικρό κόμμα απο τον απείχε?
    Πόσο υπέροχα θα ήταν ο κόσμος εαν το ΠΑ.ΣΟΚ ήταν τρίτο και η ΝΔ πχ να ήταν Τέταρτη και να μην περνάγε στο β γύρο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προς "Το παιδί της πλατείας"

    (σου κάνω copy-paste την απάντησή μου σε άλλο συμπλόγκερ με τον οποίο είχαμε έναν διάλογο μέσω e-mail)

    Δέχομαι το σκεπτικό σου. Ωστόσο, πιστεύω πως η "ποσοστολαγνεία" και η "αριθμολαγνεία" της μαγειρεμένης στατιστικής δεν έχει νόημα.

    Η ουσία, κατά τη γνώμη μου, είναι να καταλάβει το σύνολο των πολιτικών (ή πολιτικάντηδων), μαζί με τους μεγαλο-νταβατζήδες, πως οι πολίτες αυτής της χώρας δεν συναινούν στην αποδόμηση της Ελλάδας ούτε μέσω του "Καλλικράτη". Θέλω δηλαδή να μην αναγνωριστεί η διοικητική δομή του "Καλλικράτη" που μας επιβλήθηκε αντιδημοκρατικά.

    Προσωπικά, δε με νοιάζει πως θα διαχειριστούν επικοινωνιακά τα αποτελέσματα, τα δύο μεγάλα κόμματα.

    Αυτό που θέλω να ξέρουν είναι ότι έχουν ένα λαό έτοιμο για όλα... Που δεν επηρεάζεται από αριθμούς και μαγειρεμένα επικοινωνιακά τερτίπια, που ψηφίζει με βάση τη συνείδηση και την πολιτική λογική του, ανιδιοτελώς.

    Δεν είναι λάθος το σκεπτικό σου, όμως προσωπικά θεωρώ ότι η ψήφος σε οποιοδήποτε υποψήφιο επικυρώνει έμμεσα τη διοικητική δομή του "Καλλικράτη". Θεωρώ πως το παιχνίδι με τους αριθμούς είναι αποπροσανατολιστικό.

    Σου εύχομαι καλή ψήφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.