Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΟΧΙ στην ψήφο εμπιστοσύνης. Ο διορισμός του πρωθυπουργού είναι παράνομος. Σεβασμός στο Σύνταγμα της Ελλάδας!

Έχουν γράψει και άλλοι ιστολόγοι, γράφουμε κι εμείς για να εμπεδωθεί το μέγεθος του εμπαιγμού. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, το Σύνταγμα έχει γίνει κουρέλι!

Σύντομη αναδρομή:
Ο Γ. Α. Παπανδρέου, κατηγορείται για παραβιάσεις βασικών άρθρων του Συντάγματος της Ελλάδας, που διέπραξε όσο ήταν πρωθυπουργός. Η κύρια αιτία των παραβιάσεων αυτών ήταν (και είναι) η παράνομη αποδοχή και εφαρμογή από την κυβέρνησή του τού Μνημονίου και της Δανειακής Σύμβασης, που αμφότερα περιέχουν απαράδεκτες και αντισυνταγματικές αξιώσεις στους όρους τους, που εναντιώνονται στα συμφέροντα της χώρας και προσβάλλουν την ελληνική κοινωνία.

Για αυτές τις αντιδημοκρατικές και παράνομες πρακτικές του, αλλά και για το γεγονός ότι δεν υπερασπίστηκε, ως όφειλε, την ακεραιότητα της χώρας έχει μηνυθεί από αρκετούς ενεργούς πολίτες. Μάλιστα, ένας εξ αυτών, ο χειρούργος - ογκολόγος κ. Δημήτρης Αντωνίου τον έχει μηνύσει με τη βάσιμη κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

Εκτός από τις προαναφερόμενες ενέργειες, αγανακτισμένοι πολίτες σε όλη την Ελλάδα διαδήλωναν και διαδηλώνουν την αντίθεσή τους στο Μνημόνιο («Πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από εδώ. Ουστ!») και στους άδικους, παράλογους και αντισυνταγματικούς νόμους που το συνοδεύουν, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η δημοκρατική νομιμότητα.

 (κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση) 

Η σημερινή κατάσταση:
Ενώ οι αγώνες του λαού κατάφεραν τελικά να οδηγήσουν σε παραίτηση τον Παπανδρέου και την Κυβέρνησή του. Αυτό που ακολούθησε είναι το λιγότερο εξοργιστικό. Παραδόξως, προέκυψε «Κυβέρνηση Συνεργασίας» με πρωθυπουργό ένα πρόσωπο που δεν είναι πολιτικός (κατά δήλωσή του) και κυρίως ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΓΕΙ βουλευτής, όπως ρητά απαιτείται από τις ανάλογες διατάξεις του Συντάγματος (βλ. Σύνταγμα της Ελλάδας, άρθρ. 37 και 38). Επαναλαμβάνουμε, στο Σύνταγμα προβλέπεται ότι πρωθυπουργός της χώρας μπορεί να γίνει μόνο ένας ή μία εκ των εκλεγμένων βουλευτών του κοινοβουλίου.

Με άλλα λόγια, ο νυν Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Παπαδήμος, έχει διοριστεί παράνομα. Συνεπώς, αν η Βουλή του εμπιστευτεί τη διακυβέρνηση της χώρας, διακινδυνεύει να προσβάλει τον ανώτερο θεσμό του πολιτεύματος μαζί με το ίδιο το πολίτευμα, μέσω της παράκαμψη του Συντάγματος: που είναι ο θεμελιώδης κανόνας δικαίου που καθορίζει, μεταξύ άλλων, τη μορφή και τη λειτουργία του πολιτεύματος.

Η νομιμότητα πρέπει επιτέλους να αποκατασταθεί για να επανέλθει η εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Εκλογές τώρα! Τα όρια της υπομονής της κοινωνίας έχουν ξεπεραστεί προ πολλού.  Ο εμπαιγμός της πρέπει να σταματήσει. Η επίκληση της κομματική πειθαρχίας δεν θα γίνει αποδεκτή. Οι βουλευτές οφείλουν να υπακούσουν στο Σύνταγμα της Ελλάδας. Πρέπει να υπερασπιστούν το πολίτευμα, την Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Οι Έλληνες δεν θα συνεργαστούν με μια αντισυνταγματική κυβέρνηση, που διορίστηκε για να εφαρμόσει αντισυνταγματικά μνημόνια και νόμους. Οι πολίτες υποχρεούνται να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία με κάθε μέσο. Και θα το πράξουν, όπως το έπραξαν μέχρι σήμερα, ενωμένοι και όχι κομματισμένοι – δηλ. κομματιασμένοι.

2 σχόλια:

  1. Πράγματι, αὐτό πού λές, αίνεται καθαρά στό 37, παρ. 4.
    Ἀπορῶ γιατί τό κάνανε γραργάρα ὁ ΣΥΝ καί το ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ερώτησή σου είναι καίρια και λογική, όμως δεν μπορώ να την απαντήσω.

    Όλα τα εντός της Βουλής κόμματα έχουν παράξενη συμπεριφορά, που δεν μπορεί να ερμηνευτεί λογικά. Μου δίνουν την εντυπώσει ότι εκεί μέσα έχουν μοιραστεί ρόλους και παίζουν ένα θέατρο σκιών, με σαράι τη Βουλή: «οι αριστεροί», «οι δεξιοί», «οι κεντρώοι», «οι αναρχικοί» κτλ. Κατά τα άλλα, τα μνημόνια υπογράφονται, τα χρέη πληθαίνουν, ο λαός δεινοπαθεί, η χώρα οδηγείται στη χρεοκοπία και κανείς δεν ζητάει από τους προδότες να λογοδοτήσουν. Αλλά ποιός θα τους δικάσει; Για δες τι γίνεται στην «Δικαιοσύνη»…

    Η όλη κατάσταση είναι πολύ ΠΑΡΑ-ΞΕΝΗ, για όσους έχουν ενεργή τη λογική τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.