Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Θεόδωρος Πάγκαλος: Μαλάκες, μαζί τα φάγαμε (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάγκαλος μαζί τα φάγαμε μαλάκες βιβλίο

Εκτός από τους συνετούς – τους ψυχικά και νοητικά συγκροτημένους, στη συγγραφή κειμένων (ακόμα και ολόκληρων βιβλίων) δύναται να επιδοθούν και άνθρωποι που το σωματικό τους έρμα είναι αντιστρόφως ανάλογο των ηθικών αρχών.

Που μπορεί να είναι νοητικά ανερμάτιστοι και ψυχικά διαταραγμένοι, δεδομένου ότι οι ψυχοθεραπευτές συστήνουν το γράψιμο ως μια αποτελεσματική μέθοδο ψυχοθεραπείας.

Αρκετές από τις ψυχικές διαταραχές που επηρεάζουν δυσμενώς την ανθρώπινη συμπεριφορά οφείλονται σε αγχογώνους παράγοντες του περιβάλλοντος.

Για παράδειγμα:
  • Το άγχος για την αποδεδειγμένη αποτυχία και επαγγελματική ανεπάρκεια.
  • Τα διάφορα συμπλέγματα, λόγο χαμηλής αυτοεκτίμησης – αυτοσεβασμού.
  • Η άρνηση της πραγματικότητας που υπαγορεύει η Ιστορία και η κοινωνία.
  • Η «γιαουρτοφοβία», η «μπουγελοφοβία», η «ντοματοφοβία», η «γιουχοφοβία», η «αυγομελατοφοβία», «καρπαζιφοβία» (σημ.: φόβος της καρπαζιάς) μπορεί να οδηγήσουν κάποιο άτομο (ειδικά πολιτικό ή δημοσιογράφο) σε βαριάς μορφής «ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ-ϊκό  ιδεασμό» και «τσιπροφοβία». Όπου ο ασθενής φαντασιώνεται ότι καταδιώκεται και απειλείται –οπουδήποτε– από οπαδούς ενός και μόνο συγκεκριμένου αντιπάλου κόμματος.

Ίσως το παραπάνω σκεπτικό να απαντάει στο ερώτημα: γιατί αποφάσισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης να συγγράψει βιβλίο με αφορμή τη φράση που ξεστόμισε μέσα στη Βουλή: «Τα φάγαμε όλοι μαζί», που είναι ευρύτερα γνωστή ως: «Μαζί τα φάγαμε».

Επειδή δεν πιστεύουμε ότι μόνο ένα βιβλίο αρκεί για να περιγράψει ολόκληρο το νόημα που κρύβεται πίσω από την προαναφερόμενη παραδοξολογία, σχεδιάσαμε αρκετές μακέτες εξωφύλλου για τους τόμους των βιβλίων. Ώστε να βοηθήσουμε την έμπνευση των γραφιστών τού εκδοτικού οργανισμού που θα αναλάβει την έκδοση του «πνευματικού πονήματος». Για την παρουσίασή τους παραπέμπουμε στο παρακάτω βίντεο:
 

Είμαστε βέβαιοι ότι στο βιβλίο του, ο θεσμικός Συκοφάντης και Υβριστής –κατ’  εξακολούθηση–   του  λαού, θα καταγγέλλει με την «ειλικρίνεια»  και την «παρρησία» που τον διακρίνει όλους τους «προνομιούχους» πολίτες που «λαίμαργα καταλήστεψαν» (και εξακολουθούν) το κρατικό χρήμα: τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους χαμηλόμισθους, τους συμβασιούχους, τους εργάτες, τους αγρότες, τις γυναίκες, τους νέους, τους άνεργους κτλ.

«Όλοι αυτοί τα φάγανε... Οι μαλάκες»: Αυτό μας λέει ολόκληρο το ξεπεσμένο μεταπολιτευτικό σύστημα της Ελλάδας μέσω του στόματος του Πάγκαλου. Τον οποίο αποδοκιμάζουν για το θεαθήναι, ενώ από πίσω τον συγχαίρουν και τον επιβραβεύουν, κρατώντας τον στη θέση του.

5 σχόλια:

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.