Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Προφυλάκιση Εφραίμ: Ο εκθεατρισμός της «δικαιοσύνης», των δύο μέτρων και δύο σταθμών

Η απόφαση της προφυλακίσεως του ηγουμένου της μονής Βατοπεδίου Εφραίμ δεν ξαφνιάζει, εκνευρίζει θεοσεβείς και μη: Όλους όσους είναι απαλλαγμένοι από την εκτυφλωτική εμπάθεια κατά κληρικών, μοναχών, θρησκείας κι έχουν ανεπτυγμένη την κοινή περί δικαίου συνείδηση.

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση) 
ελληνική δικαιοσύνη massmedia-gr

Το σκεπτικό της ανακρίτριας: ότι ο ηγούμενος Εφραίμ είναι ύποπτος τέλεσης νέων κακουργηματικών πράξεων, είναι εξωφρενικά αβάσιμο και για αυτό ο σεβασμός αυτής της απόφασης της ελληνικής «δικαιοσύνης» δεν μπορεί να θωρηθεί δεδομένος a priori.

Η δημοκοπία των διαπλεκόμενων βαρόνων των ΜΜ“Ε” και των ατιμώρητων κλεφτών πολιτικατζήδων είναι φυσικό να έχει μολύνει ορισμένους εγκεφάλους ανθρώπων με περιορισμένη κριτική ικανότητα. Όμως, είναι θλιβερή η διαπίστωση ότι και η ελληνική δικαιοσύνη απροκάλυπτα πλέον ενεργεί ως πρωτόσχολος μαθητής, του συστήματος που κατέστρεψε την Ελλάδα, εφαρμόζοντας δύο μέτρα και δύο σταθμά στις αποφάσεις της.

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε αποκορύφωμα της πρόκλησης, που φτάνει στα όρια του εμπαιγμού της νοημοσύνης των πολιτών. Από τη μια ο τέως εισαγγελέας Σανιδάς έκανε τα πάντα επί των ημερών του για να μην καταλογιστούν ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα (Ερώτ.: Διαπράττοντας κατάχρηση εξουσίας;) και από την άλλη έχουμε σήμερα την απόφαση για προφυλάκιση ενός αγιορείτη και μάλιστα όλως τυχαίως(;) χριστουγεννιάτικα, χωρίς κανένα νομικό έρεισμα που να δικαιολογεί την απόφαση αυτή.

Όχι αδικαιολόγητα, εξαιτίας του χρονικού συμβολισμού, θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι στο πρόσωπο του γέροντα Εφραίμ κάποιοι θεοβλαβείς επιδιώκουν, εκτός από τη διαπόμπευση του ιδίου του Εφραίμ, την αναστάτωση του πληρώματος των πιστών της Χριστιανικής Εκκλησίας, τούτες τις άγιες ημέρες που η Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη εορτάζει τη γέννηση του Σωτήρα Χριστού.


(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση) 
ελληνική δικαιοσύνη massmedia-gr

Όμως, αυτό που τελικά κατάφεραν οι δημοκρατίζοντες υπηρέτες της «Θέμιδος» είναι να εκθεατρίσουν τον ίδιο το θεσμό της Δικαιοσύνης. Υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα, εξυπηρέτησαν τη μικροκομματική σκοπιμότητα και ελαφρά τη καρδία, σαν δήμιοι λειτουργώντας, αποφάσισαν να στερήσουν το πολυτιμότερο αγαθό –την  ελευθερία–  μόνο από έναν άνθρωπο του αμφισβητούμενου (ενδεχόμενου) σκανδάλου στο οποίο έχει εμπλακεί σχεδόν ολόκληρο το απυρόβλητο κράτος της δικομματικής δικτατορίας της Ελλάδας, καθώς επίσης και συγγενικά πρόσωπα «πρωτοκλασάτων πολιτικών». Αίσχος!

Αυτή η δυσοσμία του αποστήματος (του συστήματος) δεν αντέχεται πλέον. Και οι κρίνοντες, πρέπει να κρίνονται και να κατακρίνονται όταν χρειάζεται, μέχρι το δίκαιο να αποχτήσει τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά της ομοιόμορφης εφαρμογής του προς όλους τους πολίτες, ανεξαιρέτως!

Με τη σιγουριά ότι τα προαναφερόμενα δεν έγιναν κατανοητά, μόνο από τους ιδιοτελείς - έμμισθους προβοκάτορες που υπηρετούν τη «θεσμική σαπίλα», ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα στην «ελληνική» «δικαιοσύνη»! 

Μιας που σήμερα, με τη θέλησή Του, γεννιέται –στο παχνί– από τον άνθρωπο, ο δημιουργός του ανθρώπου. Εκείνος που θα προδοθεί από τον άνθρωπό και θα καταδικαστεί από τον άνθρωπο και θα φραγγελωθεί από τον άνθρωπο και θα ξευτιλιστεί από τον άνθρωπό και θα σταυρωθεί από τον άνθρωπο και θα Αναστηθεί για τη σωτηρία του άνθρωπου, ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός…

2 σχόλια:

  1. Κατ'αρχήν Χρόνια σας Πολλά. Θα συμφωνήσω μαζί σας για τα περί πολιτικού αποστήματος και της επιλεκτικής απονομής δικαιοσύνης, προφανώς ως στάχτη στα μάτια του όχλου ότι "Δικαιοσύνη υπάρχει και οι ένοχοι τιμωρούνται".

    Από την άλλη όμως το σκεπτικό σας για τον Εφραίμ, που αποκρυσταλλώνεται σε αυτό το σημείο : "μέχρι το δίκαιο να αποχτήσει τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά της ομοιόμορφης εφαρμογής του προς όλους τους πολίτες, ανεξαιρέτως!" μου θυμίζει το σκεπτικό του Τσοχατζόπουλου ότι ο ίδιος ήταν το μάυρο πρόβατο της υπόθεσης των υποβρυχίων. Το ότι δεν κατηγορήθηκαν για xψz λόγους άλλοι πολιτικοί δεν σημαίνει ότι ο ίδιος ήταν αθώος. Αυτό δεν είναι "Είμαι το μαύρο πρόβατο", είναι "Ναι είμαι ένοχος, αλλά ή θα κατηγορηθούν και όλοι οι άλλοι ή θα αθωώσετε και εμένα".

    Σαφώς το πολιτικό μας σύστημα είναι εντελώς σάπιο. Δεν είναι δυνατόν οι βουλευτές και οι υπουργοί να αυτοελέγχονται και να αυτορυθμίζονται ως προς...τα πάντα (μισθούς, σκάνδαλα, άρσεις ασυλίας, νόμοι περί ευθύνης υπουργών κτλ κτλ). Αυτό θα έπρεπε να συνιστά πρώτης τάξεως ασυμβίβαστο. Θα έπρεπε να υπάρχει ένα άλλο ανεξάρτητο σώμα για αυτή την δουλειά ώστε να μην υπάρχει η σημερινή αυθαιρεσία.

    Δυστυχώς δεν προβλέπεται από το Σύνταγμά μας, προφανώς με το σκεπτικό ότι ο λαός είναι ο υπέρτατος κριτής και θα κρίνει ανάλογα τους διεφθαρμένους πολιτικούς με την "λαϊκή εντολή" του. Αλλά αυτό δεν δουλεύει στην πράξη, γιατί όταν δυο κόμματα μονοπωλούν την εξουσία είναι σαν να έχεις δυο μόνο επιλογές από δυο μόνο εταιρείες για προμήθεια της σίτησής σου, εξολοκλήρου. Και στην μεν και στην δε περίπτωση πρόκειται για καρτέλ.

    Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου για τον Εφραίμ και ίσως όντως να είναι αστήρικτο και να πέσει σύντομα. Σύμφωνα πάντως με το σκεπτικό σας, ακόμη και σαφέστατο και κακουργηματικού χαρακτήρα να ήταν η Δικαιοσύνη οφείλει να παραγράψει κάθε αδίκημα ακριβώς επειδή οι πολιτικοί αυτοκαλύπτονται και αλληλοκαλύπτονται. Σκεπτόμενοι έτσι γιατί να ισχύσει μόνο για τον Εφραίμ και να μείνουμε εγώ, εσείς και ο κάθε Έλληνας πολίτης απέξω; Απλώς επειδή ο Εφραίμ είναι ιερέας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλω να απαντήσω στην άποψή σου, όμως το σκεπτικό της έχει ήδη μια λάθος παραδοχή: ότι η υπόθεση των υποβρυχίων και των προμηθειών στρατιωτικού υλικού επί των ημερών του Τσοχατζόπουλου είναι ίδια (ή έστω ανάλογη) με την υπόθεση της ανταλλαγής δημοσίου και μονής Βατοπεδίου.

    Ε, λοιπόν αυτές οι δύο υποθέσεις είναι τελείως διαφορετικές. Τώρα, αν το πολιτικό και δημοσιογραφικό σύστημα θέλει να τις εξισώσει για να μας "αποδείξει" ότι, εκτός από τους κόλπους του, υπάρχουν και στην εκκλησία εξίσου μεγάλα λαμόγια, αυτό το κόλπο δεν θα πιάσει.

    Προσωπικά, τάσσομαι κατά της προφυλακίσεως του αγιορείτη γιατί η λογική, η γνώση μου, η συνείδηση δικαίου, η αξιολογική κρίση μου δεν μου επιτρέπουν να συμφωνήσω με την άδικη και αψυχολόγητη (για να μην πω τίποτα βαρύτερο…) απόφαση της ανακρίτριας για την προφυλάκιση του Εφραίμ.

    Η ελληνική δικαιοσύνη, των δύο μέτρων και δύο σταθμών, δεν μου είναι αρεστή.

    Οι εξαρτημένοι δικαστές, όπου θέλουν διυλίζουν τον κώνωπα και όπου θέλουν καταπίνουν την κάμηλο. Aν κάποιοι θέλετε πρώτα να μπουν στη φυλακή όλες οι άλλες «τάξεις» και τελευταία η ασεβής «τάξη» των πολιτικών, η δική μου λογική είναι ακριβώς αντίστροφη: Πρώτα θα καταδικαστούν αυτοί που με αποδείξεις κατέστρεψαν τη χώρα, και μετά αυτοί που με εικασίες ή ενδείξεις διέπραξαν παράνομες πράξεις: είτε είναι αγιορείτες, είτε διαδηλωτές, είτε "φοιτητές με πράσινα παπούτσια", είτε "φοιτητές με πιτζάμες", είτε "φοιτητές με ράστα", είτε… κτλ…

    Το κράτος δεν θα γίνει εισαγγελικό, επειδή έτσι το ονειρεύονται οι θεσμικοί λυμεώνες! Οι δικαστές δεν μπορεί να λειτουργούν σας δίμιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.