Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ευρώ ή δραχμή;

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα ευρώ δραχμή Δαμανάκη massmedia-gr

------------- 
Σημείωση: Στο φωτομοντάζ χρησιμοποιήσαμε, σαν ζητιάνο, τον πολύ καλό ηθοποιό Sir Ian McKellen (γνωστό από το ρόλο του «Gandalf», στην τριλογία του «Άρχοντα των Δακτυλιδιών»), με τα ρούχα της δουλειάς από το θεατρικό έργο του Samuel Beckett: «Περιμένοντας τον Γκοντό» (Waiting for Godot ή στη γαλλική έκδοση «En attendant Godot»). Που παίχτηκε το 2010 στο Comedy Theater της Μελβούρνης με πρωταγωνιστή τoν McKellen.

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Άλωση της Πόλης - 29 Μαΐου 1453

Δείτε το ντοκιμαντέρ που ακολουθεί για την
Άλωση της Κωνσταντινούπολης...
 

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ειρηνική επανάσταση των Ελλήνων Αγανακτισμένων Πολιτών

αγανακτισμένοι πολίτες στο σύνταγμα 25 Μαϊου Μαΐου Μαιου massmedia-gr

Οι μεγάλες συγκεντρώσεις των Ελλήνων Αγανακτισμένων Πολιτών, που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα (στις 25 Μαΐου 2011, με πρότυπο  τους Ισπανούς «Indignados» της πλατείας Δελ Σολ της Μαδρίτης) απέδειξαν ότι οι πολίτες θέλουν και μπορούν να διαδηλώσουν ελεύθερα. Χωρίς  κομματικά πατροναρίσματα, εναντίον της προδοτικής και αντικοινωνικής πολιτικής, αυτής της οικονομικής απανθρωπίας και του ξεπουλήματος του πλούτου της χώρας.

Η αλλαγή του τύπου της διαδήλωσης, καθώς και του τρόπου αυτο-συντονισμού της κοινωνίας: μέσω των τεχνικών της Κοινωνικής Δικτύωσης, συνιστούν καινοτόμο πολιτική δράση. Οι συνειδητοποιημένοι πολίτες κατάφεραν, παρακάμπτοντας (επιτέλους) τις κομματικές δικλίδες και τον έλεγχο των ΜΜΕ, να εισέλθουν στον πολιτικό χώρο και να περάσουν τα δικά τους μηνύματα. Όχι να αναμηρυκάζουν τα κομματικά κλισέ των χρωματισμένων – επαγγελματιών  «ντουντουκοφόρων». Η κοινωνία προέταξε τις αρχές της κοινωνικότητας και της αλήθειας, απέναντι στον ατομικισμό και τα ψέματα των σφετεριστών της λαϊκής κυριαρχίας: των πατριδοκάπηλων που διέπραξαν προδοσία κατά των συμφερόντων του Έθνους, με την υπογραφή του Μνημονίου και –κυρίως – της Δανειακής Σύμβασης.

Στα «πολιτικά» ψευτοδιλήμματα: «σκληρά μέτρα ή δραχμή», οι απηυδισμένοι πολίτες απαντούν: «αφήστε μας να ζήσουμε γιατί θα σας…». Η ανάλγητη και ανίκανη πολιτικοοικονομική ελίτ της Ελλάδας και της Ευρώπης προειδοποιείται: κοντεύει ο καιρός που θα ανατραπεί το  τραπέζι. Ο κόσμος θα πάει κόντρα στις «εχέφρονες συμβουλές». Τότε θα ακολουθηθεί η μοιραία τροπή της σύγκρουσης με όσους κατακυρίευσε η ύβρις της εξουσίας και του χρήματος. 

Την επόμενη φορά, θα είμαστε πιο πολλοί. Κάθε φορά και περισσότεροι. Ακομμάτιστοι (δηλαδή, ακομμάτιαστοι) και αποφασισμένοι. Ειρηνικά απειλητικοί…

Τους Έλληνες αρχίζει να ξυπνά ο γόος του κλάματος: των γεννημένων και αγέννητων παιδιών τους…



Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Γενοκτονία Ελλήνων του Πόντου (1916-1923)

Γενοκτονία Ελλήνων Πόντου 19 Μαϊου Μαΐου Μαιου massmedia-gr

Η δολοφονία 353.000 Ελλήνων του Πόντου (1916-1923), ήταν αποτέλεσμα σχεδίου εξόντωσης με τη διαδικασία της εθνοκάθαρσης. Στην ολοκλήρωση του σχεδίου αυτού, σημαντικότατο ρόλο διαδραμάτισε ο μισαλλόδοξος Τούρκος σφαγέας Μουσταφά Κεμάλ.

Αυτονόητα, αυτή η αποτρόπαια πράξη 
συνιστά  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ.

Όσο κι αν αυτό δυσαρεστεί τους μνημοκτόνους και τους εξομαλυντές των θηριωδιών της Ιστορίας…

Το Φεβρουάριο του 1994 (ομολογουμένως με σημαντική καθυστέρηση), η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο μικρασιατικό Πόντο κατά την περίοδο 1916-1923. 

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Η φωτογραφία της καμαριέρας αθωώνει τον Ντομινίκ Στρος Καν... (σατυρικόν ή/και σατιρικόν)

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση) 
Ophelia Famotidina φωτογραφία καμαριέρας Nafissatou Diallo Ντομινίκ Στρος Σκαν Παπανδρέου massmedia-gr

Αυτή είναι η φωτογραφία της καμαριέρας του Sofitel: Ophelia Famotidina. Έτσι εξηγούνται όλα...

Ένα σύνολο ατυχών συγκυριών, ξύπνησαν το κτήνος μέσα του. Ο Ντομινίκ Στρoς-Σκαν ήταν αδύνατο να αντισταθεί στα παιχνίδια του μυαλού του. Η λογική του είχε παραλύσει, καθώς οι μνήμες από τα κρυφά ραντεβού με τον Έλληνα πολιτικό ήταν νωπές ακόμη...

Και αυτές οι συμπτώσεις… (Σαν –το  σύμπαν– να συνωμοτούσε εναντίον του)

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ο Ντομινίκ Στρός Σκαν, ο βιασμός και η καμαριέρα: Το μήνυμα της ημέρας…

Απ' ό,τι φαίνεται μεσιέ, εσύ βρίσκεσαι πιο βαθιά μέσα στα σκατά...

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση) 
Ντομινίκ Στρός Σκαν καμαριέρα βιασμός sofitell Dominique Strauss Kahn massmedia-gr

Θα μπορούσε να ήταν μια σκηνοθετική αλληγορία… Όταν η ζωή μιμείται την τέχνη, ο απεχθής βιασμός μιας καμαριέρας μπορεί να γίνει το εύγλωττο σύμβολο αναπαράστασης της κακοποίησης των λαών όλου του κόσμου: από τους σύγχρονους Καλιγούλες και τους Νέρωνες της διεθνούς πολιτικοοικονομικής ελίτ. Τους εξουσιαστές, που γνωρίζουν την τιμή όλων των πραγμάτων και την αξία κανενός. Που αγνοούν έναν βασικό συμπαντικό κανόνα: η Φύση (όπως και η Ιστορία), τελικά, εκδικείται τους βιαστές της…

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Γενική Απεργία (11/5/2011, ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ): Ευτυχώς που δεν απεργούσαν οι Γιατροί!

Σε αυτή τη χώρα με τους παράξενους ανθρώπους: που είναι άλλοι πολύ έξυπνοι και άλλοι το άκρως αντίθετο, έχεις την αίσθηση πως πρέπει –πριν διατυπώσεις άποψη – να δίνεις πάντα τα διαπιστευτήριά σου. Όχι για τους έξυπνους, αλλά για τους άλλους. Διότι, οι άλλοι θα συμφωνήσουν μαζί σου (με ό,τι πεις ή γράψεις), ΜΟΝΟ αν ανήκεις: στη φυλή τους, στην ομάδα τους, στο κόμμα τους, στο σινάφι τους ώστε να έχετε κοινά συμφέροντα. Μόνο για το ατομικό τους συμφέρον νοιάζονται, όχι για το ορθό ή το λάθος. Παρόλα αυτά, τελικά, η σκέψη των διαπιστευτηρίων απορρίφθηκε. Ο καθένας ας κατατάξει μόνος του τον εαυτό του: στους έξυπνους ή τους άλλους, καθώς θα διαβάζει τα παρακάτω.

Ελληνική Αστυνομία ΜΑΤ

Τα ΜΜΕ στις 11/5/2011, κατά τη διάρκεια της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας (των συνδικάτων: ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ), στο πλαίσιο της τακτικής της απόκρυψης των συμβάντων που διαδραματίζονται σε «πραγματικό χρόνο» (live), απεργούσαν πάλι. Ο μόνος τρόπος να πληροφορηθούν οι πολίτες για τα γεγονότα ήταν μέσω των συμπολιτών τους. Που αναρτούσαν διαρκώς στο Διαδίκτυο – με Κοινωνική Δικτύωση, τις αποδείξεις των ανοσιουργημάτων που διαπράττονταν βάσει του νέου «πολιτικού» δόγματος: «Σοσιαλισμός» με Βαρβαρότητα.

Η αιματηρή ωμότητα, από τους διαπιστευμένους για την άσκηση βίας υπαλλήλους (τα ΜΑΤ) της προϊσταμένης «πολιτικής» Αρχής, είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες ελαφρά τραυματισμένους και το βαρύτατο τραυματισμό ενός διαδηλωτή, που μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Απογραφή πληθυσμού 2011: Θα είμαι αλλού! Δεν απογράφομαι!

Η απογραφή δεν επιβάλλεται από την Τρόικα, αλλά διενεργείται κατά τη διάρκεια που αυτή μας κυβερνάει. Άρα οι Τροϊκανοί θα έχουν πρόσβαση στα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν (είτε το παραδέχονται, είτε όχι οι κυβερνημένοι της κυβέρνησης του ΔΝΤ).

Απογραφή 2011 massmedia-gr

Γι’ αυτό, επιτέλους, ας διαμαρτυρηθούμε όλοι μαζί με έναν τρόπο που δεν θα μας κοστίσει τίποτα: «ΔΕΝ ΑΠΟΓΡΑΦΟΜΑΙ» (κατά το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»). Ας τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη, όπως μας την κάνουν κι αυτοί…

Ό,τι και να λένε τα παπαγαλάκια του συστήματος και των ΜΜΕ, η αλήθεια είναι μία: Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ!

(Ναι ναι, ξέρω καλέ μου παπαγάλε, αν αρνηθούμε να απογραφούμε, οι «σοβαροί» Οικονομικοί Οίκοι Ανοχής, θα υποβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητά της Ελλάδας, θα αυξηθούν τα σπρέντ, θα πέσει το ευρώ και θα έρθει ο Αρμαγεδδών  κτλ…)


Ακολουθούν Ερωτήσεις και Απαντήσεις:

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Λάκης Λαζόπουλος: Στη Θεσσαλονίκη η άγνωστη οργάνωση: "Το Αύριο του Παιδιού", τον εγκαλεί δημοσίως

Ποιά είναι η Οργάνωση Δράσης: «Το Αύριο του Παιδιού»; Και τι υπονοεί με το αινιγματικό μήνυμα, που απευθύνει μόνο στον Λάκη Λαζόπουλο, μέσω του πανό που αναρτά σε μετακινούμενα μέσα (αυτοκίνητο, ποδήλατο), σε επιλεγμένα – πολυσύχναστα μέρη της Θεσσαλονίκης: π.χ. στο πεζοδρόμιο της εισόδου της HELEXPO επί της Εγνατίας οδού (βλ. φωτογραφία 1) ή στη Πλατεία Αριστοτέλους (βλ. φωτογραφία 2);

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση) 
Λάκης Λαζόπουλος Θεσσαλονίκη αύριο του παιδιού πανό massmedia-gr
Φωτογραφία 1

Στο πανό είναι γραμμένο το σύνθημα: «ΛΑΖΟΠΟΥΛΕ! Η χυδαία αισθητική κάνει αχρεία την νεανική ψυχή». Είναι φανερό ότι κάποιος ή κάποιοι εγκαλούν δημοσίως το Λάκη για την αισθητική της εκπομπής του. Η οποία κατά τον/τους εμπνευστή(-στες) του συνθήματος επηρεάζει δυσμενώς το νεανικό ψυχισμό.

Το παράξενο με αυτή την οργάνωση είναι ότι δεν υπάρχει καμία παρουσία της στο Διαδίκτυο. Επίσης, παρόλο που σε δύο ιστοσελίδες[1] της Θεσσαλονίκης έγινε ειδική ανάρτηση (στις 19/4/2011), όπου οι συγγραφείς ζητούσαν δημοσίως κάποια επιπλέον πληροφορία για το μήνυμα του πανό (βλ. φωτογραφία 2), δεν υπήρξε καμία αναφορά ούτε στα σχόλια του εν λόγο άρθρου.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Τρομοκράτες της αλήθειας

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
Barack Obama Times Osama Bin Laden massmedia-gr

Οι «παγκόσμιοι τρομοκράτες της αλήθειας», παρά την πρόοδο της τεχνολογίας των επικοινωνιών και τη διάδοση της χρήσης του Διαδικτύου (εκτός των άλλων και) ως μέσου πληροφόρησης, εξακολουθούν να βιάζουν και να σκοτώνουν σκοτίζουν την αλήθεια. Έχοντας στη διάθεσή τους έναν παγκοσμιοποιημένο μηχανισμό προπαγάνδας, που περιλαμβάνει τα παραδοσιακά και τα νέα μέσα πληροφόρησης, υποτιμούν κι εξαπατούν τις κοινωνίες – που προηγουμένως τις εξανάγκασαν να τους «εμπιστευτούν» τη «σωτηρία» από την «τρομοκρατία».

Το επικίνδυνο κακό της προπαγάνδας τους δεν είναι μόνο η εξαπάτηση. Με τη διεστραμμένη πληροφόρηση που ασταμάτητα επαναλαμβάνουν, επιτυγχάνουν τη μαζική πλύση των εγκεφάλων, τη διαφθορά των συνειδήσεων και την εξουδετέρωση της κριτικής σκέψης των ανθρώπων. Προκειμένου να τους καταστήσουν θιασώτες ή συνεργούς (ή ηθικούς αυτουργούς) των εγκλημάτων τους.

Αναντίρρητα, γι’ αυτή τη μαζικότητα στα αποτελέσματα της προπαγάνδας ευθύνεται και η παθητικότητα του κόσμου που έχει καταντήσει υποχείριο των οργανωμένων συμφερόντων που ενεργούν υπόγεια. Αποσκοπώντας, με τα ψέματά τους, να κλονίσουν αξίες και χρόνιους θεσμούς. Υπονομεύοντας τις δημοκρατικές κατακτήσεις και την ελευθερία των λαών: αφού «χωρίς την αλήθεια η δημοκρατία χάνει το ανθρώπινο πρόσωπό της και την ουσία της» (Julian Nida -Rumelin, «Δημοκρατία και αλήθεια», Ίδρυμα Βουλής των Ελλήνων, 2009)

Αυτόν τον χαμηλό μέσο όρο, των ευπειθών κι εύπιστων κι εύπλαστων πολιτών, οφείλουν να προστατέψουν και να αφυπνίσουν όσοι εκ των συμπολιτών τους είναι υποψιασμένοι απέναντι στη χωριστική - μισαλλόδοξη πολιτική προπαγάνδα των νεοταξικών της αμερικάνικής «υπερδύναμης». Που αποδίδουν παράξενο - ρατσιστικό «δίκαιο»: βασανίζοντας και δολοφονώντας τους «παγκοσμιοποιημένους» εχθρούς τους. Χωρίς να απολογούνται σε κανέναν για τις παράνομες πρακτικές τους, που αυτονόητα αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

(Ακολουθούν σκληρές εικόνες.
Γι αυτό αποτρέπουμε τη θέασή τους από ανήλικους)

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Θανάσης Βέγγος: ο «έμψυχος Καραγκιόζης» σήμερα απαθανατίστηκε στη μνήμη της καρδιάς μας…

Θανάσης Βέγγος massmedia-gr

Από σήμερα, ο μεγάλος καλλιτέχνης της υποκριτικής, ο Θανάσης Βέγγος θα τρέχει στη γειτονιά των αγγέλων… Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 χρόνων.

Ο Θανάσης Βέγγος, μοναχοπαίδι του Βασίλη και της Ευδοκίας Βέγγου, γεννήθηκε: στις 29 Μαΐου του 1927, στο Νέο Φάληρο του Πειραιά. Ήταν ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες Ηθοποιούς της «τραγικής κωμωδίας»: Καθώς ήταν ένας από τους ελάχιστους κωμικούς, που κατάφερε στους ρόλους του να συγκεράσει –εμφανώς κι επιτυχώς–  μαζί με το κωμικό και το δραματικό στοιχείο στους χαρακτήρες που υποδυόταν, επιβεβαιώνοντας πως η κωμωδία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση.

Δεδομένης της απόψεως του Γιόζεφ φον Στέρνμπεργκ ότι: «ο κινηματογράφος δεν είναι παρά ένα θέατρο σκιών τεχνικά ανεπτυγμένο», ο Θανάσης Βέγγος υπήρξε στις ταινίες του ο «έμψυχος Καραγκιόζης», όπως τον αποκάλεσε σε μια συνέντευξή του ο μεγάλος καλλιτέχνης του Θεάτρου Σκιών ο αείμνηστος Ευγένιος Σπαθάρης (βλ. «Ιχνηλάτες», ΕΡΤ, 2011).

Καλό Παράδεισο, καλέ μου άνθρωπε!