Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Κυκλώνας Sandy: Επιτέλους μια αληθινή φωτογραφία...

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Γενικό πολιτικό σχόλιο: «"Αλήθεια" είναι το όνομα που δίνουν οι πιο ισχυροί στη γνώμη τους» (Alphonse Karr). Για αυτό χρειάζεται προσοχή στην πληροφόρηση. Γιατί των ισχυρών η «αλήθεια» μπορεί να μην διαφέρει από τα παραμύθια...

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Παππού μου – Έλληνα, νικηφόρε αθάνατε!

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Σε τιμώ άγνωστε στρατιώτη, παππού μου άγνωστε. Εσένα Φωκά και Καραϊσκάκη και Λεωνίδα… Εσένα τιμώ σήμερα άγνωστε Διγενή. Νικηφόρε αθάνατε! Άξιο τέκνο της πατρίδας Ελλάδας. Μόνος, ο άγνωστος εγγονός σου, σε ευγνωμονώ για την ελευθερία μου, την πολυτιμότερη των αγαθών. Που την εξαγόρασες με το αίμα σου το ιωνικό.

Άγνωστε στρατιώτη, παππού μου, σε αναζητώ μέσα μου. Σκοπός μου να σου μοιάσω. Να σε αντικρίσω στον καθρέπτη μου. Σου υπόσχομαι να σε γνωρίσω. Ορκίζομαι τη λευτεριά να υπερασπιστώ για όλους, ελληνικός να γίνω όπως εσύ…

Αιωνία σου η μνήμη, παππού μου!

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Δεν παίρνουν κάβο αυτοί: Μνημονιακοί σε κρίση, μέτρα σκέτη τρέλα!

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
 

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα για να κατανοηθεί ότι οι «εταίροι» και η κυβέρνηση έχουν αλλάξει μόνον τη μέθοδο του εκβιασμού των πολιτών. Κατά τα άλλα, ο παρανομαστής παραμένει ίδιος: Αν δεν ψηφιστεί το καταστροφικότερο Μνημόνιο 2 με τα παράλογα μέτρα, απειλούν ξανά με έξοδο της Ελλάδας από την ΟΝΕ, έξοδο από την ΕΕ, έξοδο από τον πλανήτη γη κτλ. Δεν έχει σημασία αν δεν το δηλώνουν ευθέως, το λένε πλαγίως αυτή τη φορά (σημ.: για να μην διαψεύσουν το προπαγανδιστικό σύνθημα του ΓΑΠ2 – Α. Σαμαρά, ότι δήθεν: «Η Ευρώπη θα ψηφίσει Ελλάδα»).

Εκτός από το βαρετό μοτίβο των εκβιασμών, έχουμε επιπλέον το παραμύθι των «δραματικών διαπραγματεύσεων» μεταξύ των υποτελών στούρνων της κυβέρνησης και των σχιζοφρενών τεχνοκρατών της Τρόικας.

Οι «διαπραγματεύσεις» δεν έχουν κανένα νόημα. Διότι όταν κάποιος ξεκινάει να διαπραγματεύεται εξωφρενικά παράλογες απαιτήσεις, το περισσότερο που θα μπορέσει να επιτύχει θα είναι η αφαίρεση του εξωφρενικού από το παράλογο. Λ.χ., αν η Τρόικα ζητάει την αύξηση των ημερών της εβδομάδας κατά μία, προκειμένου οι Έλληνες να δουλεύουν οχτώ(!) ημέρες την «εβδομάδα» (...για βγουν τα νούμερα…), δεν είναι δυνατό να θεωρηθεί επιτυχία ο συμβιβασμός για εργασία εφτά ημέρες την εβδομάδα.
 

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Κύριε Νταβούτογλου, θα πάρετε ένα στεφάνι...;


Μιας και τον φέρατε στας Αθήνας (και) τον Νταβούτογλου, δανειστείτε όρχεις και βάλτε τον να καταθέσει στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη, με τους ευζώνους ντυμένους με τις ποντιακές στολές – να παραπέμπουν στη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Αν αρνηθεί, θυμίστε του ότι δύο πρωθυπουργοί της Ελλάδας: Καραμανλής και Παπανδρέου, έχουν ήδη καταθέσει στεφάνια στο μνημείο του γενοκτόνου σφαγέα Κεμάλ (γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια την Ιστορία των Ελλήνων και την κοινή γνώμη). Οπότε, οφείλει τουλάχιστον να ανταποδώσει την τιμή.

ντοκουμέντα από τις καταθέσεις στεφανιών:
Καραμανλή και Παπανδρέου

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Η Μέρκελ στην Αθήνα: Persona non grata!!!



Και για όποιον δεν κατάλαβε τον τίτλο, το ξαναγράφουμε: η Μέρκελ για την ελληνική κοινωνία είναι persona non grata! Όχι διπλωματικά, κυριολεκτικά. Κυριολεκτικά περσόνα, και κυριολεκτικά ανεπιθύμητη σε όλους τους κανονικούς πολίτες. Άλλωστε, το γνωρίζει και η ίδια, για αυτό θα φύγει μέσα σε 6 ώρες.

Ήρθε μασκαρεμένη με κατανόηση για να ελέγξει αν τα λόγια (για την εξόντωση των Ελλήνων) γίνονται πράξη από το συνάδελφό της (στο μασκαραλίκι), τον ΓΑΠ2 (Αντώνη Σαμαρά). Να σιγουρέψει ότι  θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους οι Γερμανοί τραπεζίτες.