Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Όλοι οι Σαμαράδες δεν είναι το ίδιο... (ανάρτηση αφιερωμένη στην πρόκριση στους 16 της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου)


Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδας προκρίθηκε στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλου αφού επικράτησε χθες (Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014) της Ακτής Ελεφαντοστού με σκορ 2 -1, μετά από εύστοχο πέναλτι του Γιώργου Σαμαρά στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Ωστόσο η χαρά της νίκης δεν πρέπει να είναι αποπροσανατολιστική: Η νίκη της Εθνικής δεν είναι Εθνική νίκη, αλλά υποκατάστατο αυτής… 

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ανασχηματισμός κυβέρνησης Σαμαρά. Καλά πλάκα με κάνεις; (ΒΙΝΤΕΟ)


Η συστημική δημοσιογραφία άρχισε τις «περισπούδαστες» αναλύσεις της για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Σαμαρά: Πήρε το μήνυμα των ευρωεκλογών ο Σαμαράς• στροφή προς τη λαϊκή δεξιά• προς την αντιμνημονιακή δεξιά και άλλες τέτοιες γελοιότητες λέγονται και γράφονται στο λαοπλάνο ελληνικό Τύπο.

Ωστόσο, ο Σαμαράς αύξησε κατά τρία (συν ένα) τα μέλη της νέας κυβέρνησής που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, αυξήθηκαν σε δεκατρείς (συν έναν) οι παρουσίες Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, από δέκα που ήταν στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα. Δηλαδή ο Σαμαράς αυτό που κατάλαβε από το μήνυμα των εκλογών ήταν ότι έπρεπε να ενισχύσει την παρουσία της καταρρέουσας συνιστώσας του μνημονιακού κόμματός του, δηλ. του ΠΑΣΟΚ.