Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Εθνικές Εκλογές 2015: Οι νικητές των εκλογών δεν έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Ο  Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ποντιακής καταγωγής. Ωστόσο, αν ήταν πόντιος, μετά από πιο προσεκτική ανάλυση του αποτελέσματος, μάλλον θα αναφωνούσε: Κρίμαν σο βουδ ντ' έσπαξα και σην χαράν ντ' εποίκα (κρίμα στο βόδι που έσφαξα και στη χαρά που έκανα).

Διότι στις Εθνικές Εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, ο νικητής των εκλογών δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η αποχή, μαζί με τα άκυρα και τα λευκά που κατέγραψαν αθροιστικά εκ του συνόλου των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων το ποσοστό του 44,80%. Οι πολίτες αυτοί σήμερα δεν έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και θα βρίσκονται απέναντι τόσο στη μνημονιακή πλέον συμπολίτευση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και στην αξιωματική συμπολίτευση της μνημονιολάγνας ΝΔ.

Το 44,80% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων αποτελείται, μεταξύ άλλων, από χειραφετημένους πολίτες, αγανακτισμένους, απογοητευμένους, άνεργους, άμισθους, ανασφάλιστους, κοινωνικά ευαισθητοποιημένους έμμισθους εργαζόμενους, βαθιά δημοκράτες, πολίτες που αισθάνονται απολύτως εγκαταλελειμμένοι και απειλούμενοι από τα προβεβλημένα κόμματα εξουσίας που ελέγχονται από τους ανήθικους ευρωπαίους εταίρους της Γερμανίας, οι οποίοι με τα καταστροφικά μνημόνιά τους βυθίζουν την Ελλάδα στη δίνη του χρέους, αντί να τη διασώζουν όπως διατείνονται.

 (κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει ότι ο λαός ξέρει να παίζει το σκάκι της πολιτικής. Μπορεί το αποτέλεσμα να μην ικανοποιεί την πλειονότητα της κοινωνίας, αλλά δεν ικανοποιεί ούτε τους δανειστές, ούτε τη σημερινή γερμανική ηγεσία, ούτε τους βαρόνους της διαπλοκής. Η αμηχανία όλων είναι έκδηλη: Γνωρίζουν ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, αν και είναι μνημονιακά κόμματα (μετά τους ωμούς εκβιασμούς που δεν κατάφεραν να αντικρούσουν), έχουν ψηφιστεί από αντιμνημονιακούς ψηφοφόρους. Δηλαδή από ψηφοφόρους που πιστεύουν ή ελπίζουν ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ:
  • α) δεν θα εφαρμόσουν τελικά τις μονόπλευρες δικτατορικές πολιτικές της Τρόικας, που στοχεύουν στην περεταίρω υποβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης της ελληνικής κοινωνίας,
  • β) θα αποκαλύψουν την αλήθεια για το Δημόσιο Χρέος,
  • γ) θα παραπέμψουν στη δικαιοσύνη τους επίορκους πολιτικούς και τους κλέφτες.
Η ελληνική κοινωνία τόνισε για άλλη μια φορά το ΟΧΙ στα μνημόνια της προβληματικής και αντικοινωνικής ΟΝΕ.

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Εθνικές Εκλογές 20ης Σεπτεμβρίου 2015: Ψηφοδέλτιο αποδοκιμασίας των ψευτών πολιτικατζήδων

Είναι σίγουρο ότι σε αυτές τις εκλογές ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών θα επιδιώξουν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους προς τους πολιτικούς είτε με παθητικό τρόπο, δηλ. απέχοντας από την εκλογική διαδικασία, είτε με ενεργητικό τρόπο, δηλ. ψηφίζοντας κάποιο μικρό ή μη προβεβλημένο κόμμα ή ψηφίζοντας με λευκό ή άκυρο ψηφοδέλτιο.

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Για τους ψηφοφόρους εκείνους που δεν σκοπεύουν να αποδοκιμάσουν τους ψεύτες πολιτικούς των προβεβλημένων κομμάτων, ψηφίζοντας κάποιο από τα μικρότερα κόμματα που δεν προβάλλονται από τα κυρίαρχα ΜΜ’Ε’ των μεγαλοεργολάβων, αλλά και για όσους θεωρούν ότι δεν τους αντιπροσωπεύει κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα, προτείνω την κατάθεση του εικονιζόμενου άκυρου ψηφοδελτίου.

Υπενθυμίζω, ωστόσο, ότι με βάση τον παράλογο νόμο Παυλόπουλου 3434/2006: «κατά την κατανομή των εδρών, καθώς και για τον καθορισμό του εκλογικού μέτρου, τα λευκά ψηφοδέλτια δεν προσμετρώνται στα έγκυρα» (βλ. άρθρο 1). Συνεπώς, τα λευκά προσμετρούνται με τα άκυρα ψηφοδέλτια. Άρα, η αποχή, τα λευκά και τα άκυρα ευνοούν κυρίως το πρώτο κόμμα.

Οδηγίες για την εκτύπωση του ψηφοδελτίου:
  1. Κατεβάστε την εικόνα του ψηφοδελτίου στον υπολογιστή σας, κάνοντας δεξί κλικ πάνω της κι επιλέγοντας από το μενού την εντολή "Αποθήκευση εικόνας ως..." (Save Image As...)
  2. Εισάγετε την εικόνα του ψηφοδελτίου σε κάποιον επεξεργαστή κειμένου
  3. Δώστε εντολή εκτύπωσης
  4. Κόψτε το ψηφοδέλτιο (με ψαλίδι ή κοπίδι) στις προβλεπόμενες διαστάσεις βάσει των οδηγητικών γραμμών κοπής.
Καλή ψήφο!

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Στον απόηχο του δεύτερου debate μεταξύ Τσίπρα και Μεϊμαράκη, δηλ. μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης…

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Γνωστή παιδοψυχολόγος εξηγούσε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν οι γονείς να ξεγελάσουν τα μικρά παιδιά που αρνούνται να φορέσουν πανωφόρι. Κατά τη γνώμη της, οι απειλές είναι λάθος τρόπος πειθούς, διότι τις περισσότερες φορές φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα. Επίσης, λανθασμένη είναι η μέθοδος να ερωτηθεί απλά το παιδάκι αν θέλει να φορέσει το πανωφόρι, διότι σχεδόν πάντα η απάντησή του θα ήταν: «Όχι!» Το καλύτερο είναι να κάνουμε το παιδάκι να νομίσει ότι αποφάσισε μόνο του ελεύθερα, θέτοντάς του ένα ψευδοδίλημμα επιλογής: «Ποιο πανωφόρι θέλεις να φορέσεις: αυτό ή εκείνο;» Έτσι, αυξάνονται πάρα πολύ οι πιθανότητες να φορεθεί το πανωφόρι χωρίς αντιρρήσεις.

Με βάση τα παραπάνω, αν παρομοιάσουμε: το παιδάκι με το λαό, τους γονείς με το σύστημα και το πανωφόρι με το μνημόνιο, τότε μπορούν να γίνουν περισσότερο κατανοητά τα ψευδοδιλλήματα των Εθνικών Εκλογών.

Ο λαός «ελεύθερα» καλείται να επιλέξει:
  • Κεντροαριστέρο «αντιμνημονιακό» μνημονιακό ή κεντροδεξιό μνομονιολάτρη μνημονιακό;
  • Τον Τσίπρα τον νεαρό ή τον Μεϊμαράκη τον σιτεμένο;
  • Τον Τσίπρα το ομορφόπαιδο ή τον Μεϊμαράκη τον μάγκα;
  • Τον Τσίπρα τον αμούστακο ή τον Μεϊμαράκη τον μουστάκια;
  • Τον Τσίπρα τον ξεγραβωτομένο ή τον Μεϊμαράκη τον γραβατωμένο;
  • Τον Τσίπρα τον κοντό ή τον Μεϊμαράκη τον ψηλό;
  • Τον Τσίπρα με τα μαλλιά ή τον Μεϊμαράκη με τη φαλάκρα;
  • Τον Τσίπρα τον ευρωκαψούρη ή τον Μεϊμαράκη τον ευρωλιγούρη;
  • Τον Τσίπρα τον ψευτράκο ή τον Μεϊμαράκη τον ψεύτη;
  • Τον «αντιμνημονιακό» παραμυθά Τσίπρα ή τον μνημονιακό παραμυθατζή Μεϊμαράκη;
Το σύστημα της καταστροφής θέλει διακαώς να αποσπάσει τη συγκατάθεση των πολιτών στην εφαρμογή των αποικιοκρατικών μνημονίων. Θα δούμε αν τελικά θα ξεγελαστεί ο λαός με τις μεθόδους της παιδοψυχολογίας…

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Το debate των εφτά παραμυθάδων 2015


– «Μπαμπά, τι είναι το debate;» ρωτάει γεμάτος από περιέργεια ο μικρός υποψήφιος μετανάστης τον άνεργο πατέρα του.

– «Το debate, παιδί μου, είναι ο τρόπος με τον οποίο το σύστημα μας υποδεικνύει τα κόμματα που πρέπει να ψηφήσουμε», απαντάει ο πατέρας.

– «Τι είναι το “σύστημα”, μπαμπά;»

– «Το σύστημα είναι μια σκιά που πλανάται πάνω από την κοινωνία: η σκιά των κυρίαρχων ομάδων που έχουν ειδικά προνόμια λόγω του πλούτου ή των θέσεων εξουσίας που κατέχουν.»

– «Μπαμπά, οι δημοσιογράφοι τι ρόλο παίζουν;»

– «Οι δημοσιογράφοι των κυρίαρχων ΜΜ’Ε’ υπηρετούν την οικονομική εξουσία που διαπλέκεται με την πολιτική εξουσία. Εξάλλου, κάποιοι από αυτούς ανήκουν στις προνομιούχες τάξεις.»

– «Α, για αυτό κανείς τους δεν ρώτησε άμεσα για τους ανέργους και την ανεργία;»

– «Ακριβώς! Τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους τους ενδιέφερε μόνο η ατζέντα (η ημερήσια διάταξη) των προνομιούχων ομάδων… εγώ και οι υπόλοιποι άνεργοι, ή οι χαμηλόμισθοι τους είμαστε αδιάφοροι.»

– «Για αυτό “μυγιάστηκε” τόσο έντονα η κυρία Τρέμη όταν η κουβέντα έφτασε στα ΜΜ’Ε’;»

– «Εύγε! Ο εκνευρισμός, όπως σωστά κατάλαβες, ξεσκέπασε το ρόλο της