Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

«Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου»

Ελπίζουμε η παρακάτω εικόνα να τοιχοκολληθεί σε όλη τη χώρα και να εμπνεύσει τους Έλληνες πολίτες για να επιταχυνθεί η δημοσιονομική εξυγίανση.

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

«Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου». Με μια τέτοια φράση ο πρωθυπουργός της χώρας (κάθε χώρας) αφοπλίζει, από επιχειρήματα, ακόμα και τον πιο δεινό ρήτορα που θα διανοείτο να τον αμφισβητήσει «προδοτικά».

Η επίκληση του πολέμου, μόνον τότε δεν είναι κινδυνολογία ή πολεμοκαπηλία, όταν γίνεται από το στόμα του ίδιου του πρωθυπουργού. Μόνον αυτός δύναται να χρησιμοποιεί τη λέξη «πατρίδα» δίπλα στη λέξη «σωτηρία» χωρίς να κινδυνεύει να χαρακτηριστεί (από την «υψηλή» και «προοδευτική» «διανόηση» των ΜΜΕ) ως πατριδοκάπηλος.

Έστω ότι η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο. Κι έστω ότι ο εχθρός είναι οι «σεναριογράφοι – κερδοσκόποι» που με τα δυσοίωνα σενάριά τους (για την Ελληνική Οικονομία) επιβουλεύονται την Εθνική Κυριαρχία. Είναι δυνατόν το πολεμιστήριο σάλπισμα να γίνεται με την ανακοίνωση των μέτρων που επιβάλει ο εχθρός; Μήπως τελικώς, δε βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου, αλλά υπό την κατοχή των κερδοσκόπων («εταίρων» κι όχι μόνο) που μας διατάσουν σε υπακοή (κι ενοχή);

Η ειλικρίνεια είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ν’ αποκαλυφθεί η αληθινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Ώστε να καθοριστούν οι κύριες απειλές και να εντοπιστούν οι ευκαιρίες. Αν δεν απαντηθεί –ανυπόκριτα– το θεμελιώδες (κάθε σχεδίου) ερώτημα «Που βρισκόμαστε τώρα;», δε θα καθοριστεί με σαφήνεια το πού θέλουμε να πάμε.

Επίσης, η αυτοκριτική, πάντα κάνει καλό. Για τη δημοσιονομική κατάντια του κράτους, την κύρια ευθύνη, φέρουν οι πολιτικοί των δύο κομμάτων εξουσίας που εναλλάσσονταν στις κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια και οι διαπλεκόμενοι με αυτούς (πάντα ατιμώρητοι) άρπαγες και λυμεώνες.

Για τα μέτρα που θα οδηγήσουν (είναι μαθηματικά βέβαιο) σε αδιέξοδο την Ελληνική κοινωνία, την ευθύνη θα φέρουν οι ανάλγητοι «εταίροι» της Ευρωπαϊκής «Ένωσης».


Είναι φανερό πως, από την Ελλάδα, ξεκινάει η εφαρμογή ενός σχεδίου που θα επεκταθεί (με ανάλογες προφάσεις) και στα υπόλοιπα κράτη μέλη. Αφορά στην αλλαγή (κατάργηση) των κεκτημένων δικαιωμάτων που σχετίζονται (προς το παρόν) με την εργασία. Βρισκόμαστε στη διαδικασία μετατροπής του Ευρωπαίου Πολίτη σε Ευρωπαίο Είλωτα.

«Καλό κουράγιο» Έλληνα, «καλό κουράγιο» Ευρωπαίε. Στο χέρι σου είναι, αυτή τη φράση να τη γυρίσεις στο αυτί των εύλαλων ηγετών που ξέχασαν, καθώς κοιτούσαν τους αριθμούς, πως οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά με τις ενέργειές τους (που ενίοτε μπορεί να είναι κι επαναστατικές).

«Καλό κουράγιο ηγέτες της Ευρωζώνης». Εκτός από τα κατάστιχα, ανοίξτε το βιβλίο της ιστορίας, να δείτε πως τιμωρούν οι λαοί (σαν τη Νέμεσις) τους αδικητές τους.


Διαβάστε επίσης τις αναρτήσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.