Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Η πλατεία είναι ζωντανή, το Σύνταγμα είναι ζωντανό!

Το Σύνταγμα είναι ζωντανό. Τα ασφυξιογόνα των νεοταξικών πραιτόρων και του στρατού τους δεν κατάφεραν να το πνίξουν. Οι ελεύθεροι πολίτες επιστρέφουν για να διεκδικήσουν την πόλη από τον αδίστακτο τύραννο. Επιστρέφουν για να αποκαταστήσουν τη δημοκρατία, για να ανατρέψουν το χρεοκοπημένο μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα, που  καταφαύλισε τους δημοκρατικούς θεσμούς, καταστρέφοντας την Ελλάδα.


Οι «Αγανακτισμένοι» επιστρέφουν στις πλατείες για να καταφοβίσουν εκείνους που διέπραξαν την προδοσία της χώρας, υπογράφοντας προσβλητικά μνημόνια και δανειακές συμβάσεις. Οι οποίες στο μόνο που στοχεύουν, με τους παράλογους όρους τους, είναι στο διαθρωτικό ξεπούλημα του πραγματικού φυσικού πλούτου και των στρατηγικών και κοινωφελών υποδομών του κράτους, χωρίς να βελτιώνουν καθόλου την οικονομική κατάσταση της χώρας και τις συνθήκες διαβίωσης σε αυτή.

Οι αγανακτισμένοι πολίτες επιστρέφουν ειρηνικά, ως διαδηλωτές, για να διαδηλώσουν εναντίον του τυράννου που νομοθετεί νόμους παράνομους. Καταστρατηγώντας το Σύνταγμα της Ελλάδας. Όμως, αυτή τη φορά, ο ειρηνισμός των διαδηλωτών δεν πρέπει να θεωρηθεί από την εξουσία ως αυτοσκοπός, στη λογική: «σφάξε με, Αγά μου, ν’ αγιάσω». Αυτή τη φορά, η κρατική εγκληματικότητα (που σίγουρα θα εκφραστεί),  θα έχει –πρέπει να έχει– την ανάλογη δυναμική αντίδραση των αμυνόμενων διαδηλωτών που η φοβισμένη κατασταλτική Αρχή θα μετατρέψει σε επαναστάτες.


Οι «Αγανακτισμένοι» επιστρέφουν ελεύθεροι, ακομμάτιστοι, ανιδιοτελείς και ενωμένοι. Επιστρέφουν σαν τη Νέμεσις, για να αποκαταστήσουν την τάξη, για να αποδώσουν δικαιοσύνη, τιμωρώντας τους αδικητές τους.

Για αυτό: Όλοι, ξανά, στις πλατείες. Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.