Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Μαύρες σημαίες παντού!

Αποφασίσαμε να κάνουμε ανάρτηση το σχόλιο που αφήσαμε στο TaXalia (κλικ εδώ). Για να το δουν όσο περισσότεροι γίνεται.

Καθώς περιδιάβαινα την πόλη της Θεσσαλονίκης, πέρασα από το Νέο Δημαρχείο και είδα την κατάληψή του. Μετά, λίγο πιο κάτω, στο κτήριο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, είδα μαύρα πανιά να κρέμονται στην πρόσοψη. Εκεί, μου ήρθε μια ιδέα (και μια εικόνα): Να αποφασίζαν, λέει, όλοι οι Θεσσαλονικείς (ειδικά όσων τα μπαλκόνια βλέπουν στις μεγάλες οδούς) να κρεμούσαν έξω από τα μπαλκόνια τους μαύρες σημαίες (ή ένα οποιοδήποτε μαύρο ύφασμα). Έτσι, ως διαμαρτυρία ανέξοδη, αλλά με δυνατό συμβολισμό, ενότητας και σύμπνοιας μεταξύ των πολιτών. Και τούτη η διαμαρτυρία να άρχιζε από το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου, μέχρι την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου. Δηλαδή, όλη τη διάρκεια του «πολιτικού εθίμου» των ομιλιών και των συνεντεύξεων των πολιτικών  αρχηγών.

Μαζί με τις διαδηλώσεις και τα γιαουρτώματα[1], θαρρώ πως θα ήταν αυτό το σκηνικό, με τις μαύρες σημαίες στα μπαλκόνια των απλών πολιτών, το απόλυτο σύμβολο αποδοκιμασίας, για το σάπιο μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα που ευθύνεται για την καταχρέωση του κράτους, που οδήγησε στην οικονομική υποδούλωση της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους – δανειστές.

Πιστεύω, πως, αν υπάρχει λιγάκι αξιοπρέπεια μέσα σε τούτο το λαό, με αυτή την απλή πράξη θα εκφραστεί. Αυτή η λεπτομέρεια μπορεί να αποδείξει ότι τουλάχιστον οι πολίτες δεν διέπονται από τη «δουλική φύση» του δανειολήπτη… Μακάρι!

-------------
1. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως: Κύριε εισαγγελέα, με τη φράση μου αυτή δεν προτρέπω το γιαούρτωμα, το προβλέπω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.