Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Μπορεί να γίνουμε Αργεντινή; Δηλ. δεν έχουμε γίνει ακόμα;

Ακούσαμε το Βενιζέλο (μεγαλοπαπαγάλο των ασύδοτων δανειστών) να εκφοβίζει, πάλι, τους Έλληνες πολίτες: ότι δήθεν η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει Αργεντινή, αν δεν εφαρμοστούν οι παραλογισμοί της τρόικας. Όμως, η αλήθεια είναι ότι έχουμε γίνει Αργεντινή, από την ώρα που ο «broker των διεθνών τοκογλύφων», ο αυτοαποκαλούμενος πρωθυπουργός της χώρας, μας  υπο-χρέωσε στην εξουσία του Δ.Ν.Τ. και των εχθροπάθων εταίρων της Ευρωπαϊκής «Ένωσης». Συνεπώς, αυτή η απειλή του ρήτορος είναι κούφια.

Ουσιαστικά, μετά την αποτυχία όλων των Μνημονίων, τίποτα δεν μπορεί να πάει χειρότερα για το λαό.  Οδεύουμε προς το αναπόφευκτο. Οδεύουμε προς την πτώχευση! Όχι τη λεγομένη: «Συντεταγμένη Χρεωκοπία» ή «Επιλεκτική Χρεωκοπία» ή «Ελεγχόμενη Πτώχευση», αλλά την «Επαίσχυντη Πτώχευση». Για αυτό, από εδώ και πέρα, το πρόβλημα το έχουν εκείνοι που αποφάσισαν τον καταφανέστατο λάθος τρόπο της εξόδου από την «κρίση». Εκείνοι που με τα λάθη τους έθεσαν υπό ξένη κατοχή την επικράτεια της χώρας, σε καιρό ειρήνης. Εκείνοι που καταστρατηγώντας το Σύνταγμα της Ελλάδας, με ψέματα και βία, μετάλλαξαν το πολίτευμά της σε τυραννία ενός προσώπου. Εκείνοι που υποθήκευσαν το μέλλον των επερχόμενων γενεών με προσυνεννοήσεις σε ανήλιαγα υπόγεια. Που βάλθηκαν να ερειπώσουν τα πάντα, για πάντα.



Ίσως, το επόμενο αναμενόμενο κοινό γνώρισμα με  όσα συνέβησαν στην Αργεντινή, θα είναι η κατάπτυστη προσπάθεια αποδράσεως της κυβερνήσεως με ελικόπτερο…

Οι ημέρες όσων πολιτικών «λάθεψαν» θα είναι από εδώ και πέρα ανησυχαστικές: ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑ ΛΑΘΗ ΔΕΝ ΣΥΓΧΟΡΟΥΝΤΑΙ, ΤΙΜΟΡΟΥΝΤΑΙ!

 Η πολύ καλή φωτοσύνθεση από το blog filologos10.wordpress.com

Η κατηγορία είναι συγκεκριμένη: «Κατάφωρη και επαναλαμβανόμενη παραβίαση του Συντάγματος και απόπειρα εξαπάτησης του ελληνικού λαού για την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων» (αντιγραφή από το «κατηγορητήριο» του Γ. Καψή κατά Πάγκαλου, για την περίπτωση των Ιμίων, κλικ εδώ. Η μόνη διαφορά είναι ότι τότε είχαμε το ενδεχόμενο στρατιωτικού πολέμου).

(Τα κόμματα που θα κάνουν σημαία τους αυτό το σύνθημα (δηλ.: «στην πολιτική τα λάθη δεν συγχορούνται, τιμορούνται!») μπορούν να ελπίζουν σε ψήφους, στις επόμενες εκλογές. Καθώς, σε κάθε άλλη περίπτωση έχουμε σιωπηρή συναίνεση στην προδοσία της Ελλάδας, οι οποία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους ελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.