Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Δόση – δόση, η Ελλάδα θα γλυτώσει ή θα τα κακαρώσει;

Προσοχή: Μόνον «κακοπροαίρετοι» αντιμνημονιακοί θα τολμήσουν να αντικαταστήσουν τις λέξεις που βρίσκονται μέσα σε εισαγωγικά με τις αντίθετές τους, για να αντιστρέψουν έτσι το νόημα του κειμένου που ακολουθεί. 

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
μνημόνιο δόση Ελλάδα μέτρα

Τη δόση, ρε, παιδιά… «Ναι», στη δόση λέμε! Είναι «αναγκαία». «Πρέπει» να πάρουμε τη δόση, έστω κι αν αυτό θα μας σκοτώσει.

Διότι, πώς να το κάνουμε, είναι πιο «αξιοπρεπές» να πεθάνεις από υπερβολική δόση, με το να αποδημήσεις εις Κύριον φυσιολογικά. Δεν είναι δίλλημα αυτό.

Για να πάρουμε τη δόση, ο έμπορος μας ζητάει να βγούμε στο κλαρί (αφού δεν έχουμε να τον πλερώσουμε τοις μετρητοίς). Αυτό είναι πολύ «θεμιτό» και «ηθικό», ένεκα που η δουλειά θα γίνει με συμφωνία «καθαρή» και «τίμια»: με συμβόλαιο – Μνημόνιο παρακαλώ, για το «ουσιαστικά» νόμιμο του πράγματος, με όρους «λογικούς» και «συνταγματικούς».

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
Σαμαράς μνημόνιο δόση Ελλάδα μέτρα

Η σειρά, για την Τάξη των Πραγμάτων, είναι: πρώτα Μνημόνιο, μετά δόση, κατόπιν στο κλαρί και ξανά μανά από την αρχή. Η ανακύκλωση είναι «βέβαιο» ότι θα διαρκέσει για λίγο. «Είναι» πρέπων να είμαστε ευγνώμονες, στους «φιλεύσπλαχνους» εμπόρους της δόσης για το «καλό» που μας κάνουν.

Ας αναλογιστούμε πόσοι εργάστηκαν «φιλότιμα» για την «πληροφόρησή» μας: 1) ολόκληρος ο «μοντέρνος» και πλέον αδερφο-ποιημένος δικομματισμός• 2) ο «νεωτεριστικός» και πλέον αδερφο-ποιημένος Τύπος (στην έντυπη, στην ηλεκτρονική και στη διαδικτυακή του μορφή)• 3) τα «ανεξάρτητα» συμφερόντων blogs• 4) οι ειδικοί «επιστήμονες»: οικονομολόγοι με «αδιαμφισβήτητες» περγαμηνές, «αυθεντίες» στα οικονομικά, «πολυγραφότατοι» καθηγητές, «ακομμάτιστοι» πρυτάνεις• 5) τραπεζιτικοί «σκαπανείς»• 6) «ανεξάρτητοι» οικονομικοί οίκοι• 7) «διαπρεπείς» διανοούμενοι• 8) οι ξένοι «φίλοι», που μας «αγαπούν» και θέλουν το «καλό» μας (με πρώτη τη Μέρκελ, με την «αγνή» ψυχή) και τόσοι άλλοι «συμπαραστάτες» – ειδικά από το γερμανικό Τύπο, που δεν προλαβαίνουμε να τους απαριθμήσουμε όλους εδώ.

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
Βενιζέλος μνημόνιο δόση Ελλάδα μέτρα

Με άλλα λόγια, ολόκληρο το ξένο και το ντόπιο ΣΥΣΤΗΜΑ δούλεψε σκληρά τόσο καιρό –οι «κουτοί» λένε «ψέματα» ότι συνωμότησε– για να μας «βοηθήσει» ώστε να είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε «ορθά» την ουσία του προβλήματος: «χωρίς» κινδυνολογίες, «χωρίς» απειλές, «χωρίς» ψυχολογική πίεση, «χωρίς» βία, «χωρίς» βιασύνη, «χωρίς» ψέματα, «χωρίς» ψευτεπιχειρήματα, «χωρίς» ψευτοδιλήμματα, «χωρίς» παραπληροφόρηση, «χωρίς» δήθεν πατριωτικές κορώνες, «χωρίς» μονολόγους, «χωρίς» επικοινωνιακά τεχνάσματα, «χωρίς» αισχρή προπαγάνδα.

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
Κουβέλης μνημόνιο δόση Ελλάδα μέτρα

Άλλωστε, το ΣΥΣΤΗΜΑ έχει διαπιστωθεί ιστορικά ότι είναι «φιλάνθρωπο»• ότι έχει «κοινωνικό πρόσωπο» και ότι αγαπάει την «αλήθεια». Γι’ αυτό, σήμερα, δεν πρέπει να έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι δόσεις και τα Μνημόνια είναι ο μονόδρομος που οδηγεί τελικά στην «ανεξαρτησία», στην «ευτυχία» και στην πραγματική «ευημερία». Είναι η μόνη «αξιοπρεπής» επιλογή – αφού μας το λέει το ΣΥΣΤΗΜΑ.

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
Στουρνάρας μνημόνιο δόση Ελλάδα μέτρα

Κατά συνέπεια, όλοι «πρέπει» να «επιδοκιμάσουμε» τους υπάκουους στο ΣΥΣΤΗΜΑ, που θα ψηφίσουν ΝΑΙ στο νέο «λυτρωτικό» Μνημόνιο για τη «χρήσιμη» δόση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.