Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Τρία τσογλάνια διχάζουν τη χώρα και τρομοκρατούν την κοινωνία… Ποιά κοινωνία;

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Αν είναι ποτέ δυνατόν! Τρία τσογλάνια της ελίτ• τρία τσογλάνια από «τζάκια»• τρία τσογλάνια μεγαλοαστοί εξακολουθούν αμετανόητα να απειλούν, να τρομοκρατούν, κυρίως να διχάζουν την κοινωνία σε Αριστερούς και Δεξιούς.

Ποιοί; Αυτοί οι αλήτες! Οι ανεπρόκοποι! Οι γόνοι! Οι κηφήνες! Που όλα τα βρήκαν έτοιμα στη ζωής τους χωρίς να προσπαθήσουν καν. Αυτοί οι τζάμπα μάγκες, που από μικροί έμαθαν να κρύβονται πίσω από τα παντελόνια του φραγκάτου μπαμπάκα, όπως και κάθε άλλου φραγκάτου μεγαλοαστού – χορηγού.

Οι «αγωνιστές» του κώλου. Οι «αγωνιστές» των σαλονιών και των ιδιωτικών κολεγίων. Οι «αγωνιστές» της τρυφής. Οι «αγωνιστές» της κενοδοξίας, που μεγάλωσαν μέσα στο απάνθρωπο Σύστημα κι έγιναν ένα με αυτό• γέμισαν το Είναι τους με την απανθρωπιά του και μεταμορφώθηκαν σε κύκλωπες… Σε μονόφθαλμους ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ!

Τρία τσογλάνια δολοφονικά – αδίστακτα – αιμοδιψή! ΔΙΧΑΖΟΥΝ την κοινωνία ξανά. Ζητούν να χυθεί αίμα, όπως τότε: τα «πέτρινα χρόνια»… Τα αδελφοκτόνα. Θυμάστε; Αν δεν θυμάστε, είστε χαμένοι – είμαστε χαμένοι!


Αυτοί, οι τρεις συμμορίτες – οι σφιχταγκαλιασμένοι ληστές – οι αλληλέγγυοι σε όλες τις απάτες που είναι επικίνδυνες για την κοινωνία και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ζητούν αίμα! Γι’ αυτό σπέρνουν μίσος στην πόλη, τρομοκρατώντας τους πολίτες. Γνωρίζουν οι τρεις τσογλαναράδες ότι όποιος φοβάται, εχθρεύεται. Και όποιος εχθρεύεται, μισεί. Και όποιος μισεί, επιτίθεται. Και όποιος επιτίθεται, διαλύει• διαλύει με τη βία την ενότητα των σχέσεων που ονομάζεται Κοινωνία. Μια διαλυμένη κοινωνία, καταστέλλεται ευκόλως…

Σε αυτό αποσκοπούν οι τρεις τσογλαναράδες του κερατά, που είναι πάνω από τους θεσμούς και τους νόμους. Που δεν μπορεί κανείς να τους αγγίξει. Ούτε να τους συλλάβει. Ούτε να τους να τους ανακρίνει. Ούτε να τους κακοποιήσει. Ούτε να τους δικάσει και να τους καταδικάσει: για τις απάτες τους, για τις λεηλασίες του λαϊκού μόχθου, για τους χιλιάδες νεκρούς, για την παράβαση των καθηκόντων τους, για το σφετερισμό της εξουσίας, για την τρομοκρατία τους, για τη μετάλλαξη του δημοκρατικού πολιτεύματος, για την προδοσία της χώρας.

Αυτά τα τρία τσογλάνια δεν έχουν καλάσνικοφ, έχουν βαρύτερο οπλισμό: Την προπαγάνδα, που νεκρώνει το σημαντικότερο ανθρώπινο χαρακτηριστικό, τη νόηση…

Μόνο αν η κοινωνία αναγνωρίσει τον πραγματικό εχθρό της και αντισταθεί ενωμένη χωρίς φόβο, υπάρχει ελπίδα.

------------
Διαβάστε επίσης:

4 σχόλια:

  1. Πολύ καλό και εύστοχο το άρθρο σου. Ο ιστορικός υλισμός με τη διαλεκτική, που έχει ως βάθρο του ο μαρξισμός, δεν περπατά χωρίς τη βία και την αντιβία. Μόνο που εδώ οι ρόλοι εναλλάσσονται, και άλλοτε αντιβία είναι η κρατική, πότε, δε, η επαναστατική λαϊκή. Το αποτέλεσμα; Ο σιωνισμός επικρατεί με μαρξιστική συνθηματολογία βγαλμένη από τζάκια και σαλόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενα από τα καλυτερα που εχω διαβασει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο τρία;Πάντως καμιά κοινωνία δεν δίνει λύσεις,αγαπητέ Νευρομάντη.Ποτέ δεν έδινε.Δυστυχώς.Τις λύσεις τις δίνουν οι ηγέτες.Πάντα.Παντού.Τα ΄΄παιγνίδια΄΄της ζωής,ακόμα και αυτής της ίδιας,είναι ατομικά και όχι ομαδικά.Μόνο όταν ο καθένας από εμάς κατανοήσει τον ρόλο του,την αξία του και δώσει σημασία στα απλά, θα προχωρήσουμε στα σύνθετα.Άσε που άλλα κοιτάμε και άλλα βλέπουμε!Άλλα φαίνονται και άλλα δείχνουν.ΌΛΑ.Ντεμέκ,σοβαροί,Φιλέλληνες,δίκαιοι,έντιμοι,ικανοί.Γιαλαντζί είναι οι περισσότεροι.Χαίρομαι ιδιαιτέρως που σε ανακάλυψα
    πρόσφατα.Διάβασα μάλιστα πως έχουμε ΄΄παράλληλη διαδρομή΄΄,χρονικά και ποσοτικά.Νάσε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.