Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014

Εδώ Πολυτεχνείο: Ψωμί, παιδεία, ελευθερία• η χούντα δεν τελείωσε το ’73


Ψωμί, παιδεία, ελευθερία• η χούντα δεν τελείωσε το ’73… φώναζαν οι ανεξάρτητοι αγανακτισμένοι μπροστά από τη Βουλή, πριν η νέα χούντα του υποδίκου πολιτικού και οικονομικού συστήματος –που κατέστρεψε μεθοδικά την Ελλάδα– τους διαλύσει με τη βία και τα χημικά.

Την ταύτιση χουντικών και μνημονιακών ενισχύει και η διαπίστωση από τη μεριά των δικαστών ότι στην Ελλάδα έχει καταλυθεί το κράτος Δικαίου. Το νέο απολυταρχικό – μνημονιακό κράτος χαρακτηρίζεται από τις αυθαιρεσίες του: Αλαζονικές δηλώσεις Πρωθυπουργού και Υπουργών• προληπτική καταστολή• άρνηση εφαρμογής δικαστικών αποφάσεων όταν δικαιώνουν πολίτες• οικονομικός και επικοινωνιακός εκβιασμός των δικαστών• φωτογραφικά νομοθετήματα• συνεχείς τροποποιήσεις νόμων• αποσπασματική και άρρυθμη νομοθέτηση η οποία είναι κατά των συμφερόντων του δημοσίου ενώ σε αρκετές περιπτώσεις αντιβαίνει στο Σύνταγμα. Το μνημονιακό κράτος πλήττει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Όταν δεν ξεπλένει, θάβει υποθέσεις μέσω του Κοινοβουλίου. Προστατεύει διάφορα ελεγκτέα πρόσωπα είτε μέσω καθυστερήσεων στη μεταβίβαση προς τη Βουλή των υποθέσεών των είτε μέσω του Προέδρου της «Δημοκρατίας» ο οποίος χρησιμοποιείται ως εργαλείο προστασίας των εν λόγω προσώπων.
Αν υπάρχει σήμερα ένα πραγματικά ανεξάρτητο φοιτητικό κίνημα που πιστεύει στην αλήθεια του συνθήματος των Ελλήνων αγανακτισμένων, θα πρέπει επιτέλους να δράσει συντονισμένα και αποφασιστικά κατά των μνημονιακών και φιλομνημονιακών δυνάμεων που συνωμοτικά καταδυναστεύουν και καταδιώκουν τους πολίτες του ελληνικού κράτους, καταπατώντας τα δικαιώματά τους που προστατεύονται από το δημοκρατικό Σύνταγμα της χώρας.


Αν υπάρχει σήμερα ένα πραγματικά ανεξάρτητο φοιτητικό κίνημα, δεν οφείλει εθιμοτυπικά να εορτάζει την ιστορία του Πολυτεχνείου… το φοιτητικό κίνημα οφείλει να ανασκουμπωθεί και να ξαναγράψει την ιστορία του Πολυτεχνείου με νέους αγώνες: για το ψωμί, για την παιδεία και για την Ελευθερία!

2 σχόλια:

 1. Συζητᾶμε πού χάθηκες. Ἐλπίζουμε νά μήν ὐπάρχει κάποιο πρόβλημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είχα κάποια τεχνικά προβλήματα και κάποιες εργασίες να διεκπεραιώσω. Επιστρέφω σιγά σιγά...

   Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

   Διαγραφή

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.