Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Go back κυρία Μέρκελ… go back, λέμε!

Ο Αμερικανός οικονομολόγος Τζων Κένεθ Γκάλμπρεϊθ είχε πει: «Η πολιτική δεν είναι η τέχνη του εφικτού. Έγκειται στο να επιλέγεις ανάμεσα στο ολέθριο και στο δυσάρεστο». Τα γεγονότα πλέον δείχνουν ότι μετά τη διαπραγματευτική διαδικασία μια από τις προαναφερόμενες επιλογές είχε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας. Ωστόσο, ακόμα και ο πιο άπειρος διαπραγματευτής θα συμφωνούσε πως η υπογραφή συμφωνίας κάτω από πίεση χρόνου ή εκβιασμό, είναι ολέθριο λάθος.

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)


Ο Τσίπρας, δυστυχώς, δεν αξιοποίησε σωστά το ιστορικό πλειοψηφικό ΟΧΙ του πρόσφατου δημοψηφίσματος. Υπέκυψε στις επικίνδυνες φράσεις των «μπρατσωμένων» και άπληστων ψυχών των δήθεν εταίρων της (δήθεν) Ευρωπαϊκής (δήθεν) Ένωσης, που δεν έδειξαν τελικά την πολυπόθητη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα.

Τελικά, ο φανταστικός χαρακτήρας του μυθιστορήματος της Αλκυόνης Παπαδάκη: «Βαρκάρισσα της χίμαιρας», μάλλον είχε δίκιο στο συλλογισμό του: «Αυτός ο κόσμος, ο κερατάς, –μού ‘λέγε μια φορά ή φίλη μου η Βιργινία– λες κι είναι καμωμένος μόνο γι’ αυτούς που ξέρουν να καταπατούν. Γι’ αυτούς που στήνουν ταμπέλες. Που κάνουν περιφράξεις και βάζουν μέσα άγρια σκυλιά για φύλακες. Αυτός ο κόσμος ο κερατάς λες κι είναι καμωμένος, τελικά, μόνο για μπρατσωμένες ψυχές». Δυστυχώς, έτσι είναι ο κόσμος... Όμως, ίσως οι γενιές που έρχονται να τον αλλάξουν. Μακάρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.