Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Ο Τσίπρας προετοιμάζει φασιστική καταστολή των συλλαλητηρίων


Ειπώθηκαν πολλά και διάφορα χθες (16/1/2019) κατά τη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Α. Τσίπρα. Ήταν άλλη μία θεατρική παράσταση σε έργο με γνωστό φινάλε. Στο φινάλε ο Τσίπρας πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης από 151 βουλευτές κι έτσι θεωρεί ότι θα μπορέσει να επιβάλει την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Η πρόθεση επιβολής της Συμφωνίας φανερώθηκε στα λόγια του πρωθυπουργού, αφού χαρακτήρισε ακραίους όσους διαφωνούν και διοργανώνουν τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. Θαρρεί ότι με αυτόν το χαρακτηρισμό, ως «χρήσιμη πρόφαση», θα μπορέσει να δικαιολογήσει την κρατική βία κατά των διαδηλωτών. Ο αριστερόστροφος φασισμός τελικά, δεν διαφέρει από τον δεξιόστροφο. Ενώ το θύμα του φασισμού είναι πάντα το ίδιο: ο δύσμοιρος ελληνικός λαός.

Ωστόσο, οι πολίτες της Ελλάδας δεν θα φοβηθούν την κρατική τρομοκρατία. Θα ασκήσουν την εξουσία που απορρέει από το δημοκρατικό δικαίωμα της συνάθροισης (άρθρο 11 του Συντάγματος της Ελλάδας). Θα διαδηλώσουν ειρηνικά, χωρίς κουκούλες, ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών που προσβάλει την ιστορική μνήμη και θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της Μακεδονίας.

Όσοι απεργάζονται σχέδια καταστολής ή απαγόρευσης των συναθροίσεων, καλό είναι να τα ματαιώσουν. Διότι «αυτοί που κάνουν αδύνατη την ειρηνική επανάσταση, κάνουν τη βίαιη επανάσταση αναπόφευκτη» (John F. Kennedy).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.