Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009

Τι Πετρούλα, τι Πρετεντερούλα

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Παρατηρούμε τους λουσάτους των ΜΜΕ, στρατευμένους και μη, να διαγκωνίζονται ξεδιάντροπα στα τηλεοπτικά παράθυρα, προσπαθώντας να αποδείξουν, στον διαπλεκόμενο ή το κόμμα που υπηρετούν, πως είναι άξιος ο μισθός τους. Αγωνίζονται να πείσουν ή πιο σωστά να επιβάλουν τον επιδιωκόμενο στόχο του εντολοδότη τους, την αυτοδυναμία του έτερου κόμματος «εξουσίας». Ούτως ώστε να μην διαταραχτεί η πεπατημένη του δικομματισμού.

Στον αγώνα αυτό, δοκιμασμένο (μέχρι πρότινος) δημοκοπικό εργαλείο, οι δημο(σ)κοπήσεις. Οι οποίες πλέον, δεν δείχνουν απλώς το κόμμα που θα νικήσει, άλλα δείχνουν (λέει) αυτοδύναμη νίκη αυτού. Με άλλα λόγια, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, ο Έλληνας έχει χάσει τελείως τον αυτοσεβασμό του. Έχει μετατραπεί σε ένα ανδράποδο, των μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού συμφερόντων που του ορίζουν εξολοκλήρου τη ζωή. Είναι ένα τυφλό, ιδιοτελές πλάσμα, με σκοτισμένη κρίση που του αρέσουν τα πολιτικά παραμύθια της σταθερότητας δια των αυτοδύναμων κυβερνήσεων του δικομματισμού.

Αν στην Ελλάδα του 2009 είναι αληθινά και δεδομένα τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, τότε ας πάρουμε ένα φτυάρι κι έναν κασμά, ν' αρχίσουμε το σκάψιμο για να αποδείξουμε στους γύρο μας (εννοείται, τους «ισότιμους εταίρους» Μποτσουάνα, Αιθιοπία κτλ) πως υπάρχει και πιο κάτω από τον πάτο…


Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.