Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Ποιός δίνει άλλοθι στους "τρομοκράτες";



 “Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται”… μόνο τρομοκρατεί. Για Δημοκρατία ακούμε και Δημοκρατία δε βλέπουμε. Οι «βόμβες» που πλήττουν τους δημοκρατικούς θεσμούς  δεν τοποθετούνται μόνο από «τρομοκράτες», άλλα κι από τους επίορκους κρατικούς «θεσμοφύλακες». Τους εντολοδόχους και τους εντολοδότες της προληπτικής καταστολής των επικείμενων μαζικών κοινωνικών αντιδράσεων.

Όσο περνάει ο καιρός, το πολίτευμα της χώρας μετατρέπεται (το μετατρέπουν) σε ολοκληρωτισμό με δημοκρατικές διαδικασίες. Με πρόσχημα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη καταστρατηγούνται οι νόμοι και το σύνταγμα από τους ίδιους τους λειτουργούς του.

Την αποδοκιμασία μας για την κατάντια του πολιτεύματος, μη έχοντας άλλο τρόπο, αποφασίσαμε να την εκφράσουμε με την παύση των αναρτήσεων στο blog «massmedia-gr» (σημ. Δε σταματάμε, παύουμε επ’ αόριστον).

Η τελευταία ανάρτηση θα είναι αυτή που θα πραγματοποιηθεί όταν ο «μετρητής ανάταξης»  (βλ. κεφαλίδα ιστολογίου) θα έχει σβήσει (δηλ. σε 5 ημέρες από σήμερα) και η προτελευταία θα γίνει αύριο.

Αύριο θα παρουσιάσουμε μια μελέτη πάνω στα ντοκουμέντα που προσκόμισαν ενεργοί πολίτες, προκειμένου ν' αποδείξουν την αθωότητα ενός συμπολίτη τους που ενοχοποιήθηκε ψευδώς από τους θεσμικούς «υπερασπιστές» του.

Επαναλαμβανόμενα περιστατικά κρατικής αυθαιρεσίας (σημ. αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας): ζαρντινιέρα, πράσινα παπούτσια, Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, φοιτητής με τις πιτζάμες επικοινωνούνται δια των ΜΜΕ ως μεμονωμένα συμβάντα θερμοκέφαλων αστυνομικών κι έτσι προσπερνιούνται απ’ όλους μας ελαφρά τη καρδία.

Για να δούμε, πόσο τυχαίες είναι οι συμπεριφορές των δυνάμεων καταστολής που περιφρουρούν τη «Δημοκρατία» μας;

Εμείς δεν είχαμε την «τύχη» να ζήσουμε τις πρακτικές της Χούντας. Θέλουμε να δούμε πως θα αντιδράσουν αυτοί που τις βίωσαν, οι ζωντανοί της γενιάς του πολυτεχνείου… 

--------------------------------
Υ.Γ.
Προχθές, άλλη μια φίλη στην ανεργία (άσχετο;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.