Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Δείξε μου τα εργαλεία σου, να σου πω ποιος είσαι...

Έκτακτη ανάρτηση που διαβάζεται με διάφορους τρόπους κι από πολλές οπτικές γωνίες, ο νοών νοείτω...

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Συμπαραστεκόμαστε στο δράμμα της Ελληνικής «δημοσιογραφίας» που κανιβαλίζεται, σε μέρες εορταστικές και συμβολικές. Ζήτω ο Βασιλιάς Καρνάβαλος!!!

1 σχόλιο:

  1. Αυτοσχολιασμός(!)

    Η στήριξη σε κάθε blogger ή blog είναι δεδομένη ακόμα κι αν αυτός είναι δημοσιογράφος. Απαραίτητη προϋπόθεση, όταν ενδύεται (ο οποιοσδήποτε) το ρόλο του blogger, να λειτουργεί κάτω από τη δεοντολογία που υπαγορεύει αυτό το «μέσο». Οι τακτικές των ΜΜΕ, αναγνωρίζονται εύκολα κι απορρίπτονται εξίσου εύκολα.

    Ο ανταγωνισμός, που (μάλλον) προκαλεί «ο ΜΕΤΡΙΤΗΣ της ματαιοδοξίας» μας, δε θα πρέπει να μας κάνει χαιρέκακους κι εκδικητικούς προς τον «αντίπαλο».

    Οι καιροί είναι δύσκολοι και πονηροί. Ίσως η εποχή της αθωότητας να βαίνει προς το τέλος της . Γι αυτό χρειάζεται προσοχή απ’ όλους μας (bloggers, αναγνώστες-χρήστες, και σχολιαστές).

    Επισημάναμε (σ' εσωτερική αλληλογραφία) στο «troktiko» την απαράδεκτη στάση του, στην περίπτωση του blog «naxios». Του επισημάναμε ότι με τη στάση του άνοιγε τους ασκούς του Αιόλου για ανάλογες διώξεις προς άλλα blogs.

    Πάντως στην προκειμένη περίπτωση δεν αντιλαμβανόμαστε τη σχέση του "troktiko" με το συγκεκριμένο δημοσιογράφο.

    Από την άλλη, κάθε κάτοχος υπολογιστή, στην Ελλάδα, μπορεί να είναι εν δύναμη συγγραφέας του «troktiko». Αυτό σημαίνει ότι θα είναι συνυπεύθυνος για τις αναρτήσεις, κάποιου άλλου (blogger), που μπορεί να θίγουν την προσωπικότητα ατόμων; Ή ότι η αστυνομία και οι εισαγγελείς θα εκδώσουν εντάλματα έρευνας ή άρσης απορρήτου επικοινωνιών για όλους τους πολίτες της χώρας;

    Η Ελληνική Δικαιοσύνη πρέπει να γίνει πιο προσεκτική στον τρόπο που χειρίζεται κάποιες υποθέσεις που αφορούν "ηλεκτρονικά εγκλήματα", διότι είναι ορατός ο κίνδυνος να καταστεί (ή να την καταστήσουν) περιγέλαστη.

    Η λογική των δύο μέτρων και δύο σταθμών είναι προσβλητική για όλους τους πολίτες που πιστεύουν στην ισονομία και ισοπολιτεία της Δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.