Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

Μίκης Θεοδωράκης: Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών


Στερνά καλά, όλα καλά. Την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών και την ενεργό συμμετοχή τους σε πολιτικά θέματα θα ανακοινώσει ο Μίκης Θεοδωράκης στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, 1 Δεκεμβρίου 2010, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Είσοδος Ελεύθερη).

Σε τούτη τη σύναξη να μη πάει κανείς: κανείς αριστερός, δεξιός ή κεντρώος. Δεν έχει χώρο αυτή η σύναξη για κανένα κομματιστή. Όσοι το αποφασίσουν, να πάνε ως Έλληνες, ν' ακούσουν ένα σύμβολο – αγωνιστή της Δημοκρατίας.

Αν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάει ο τόπος, εξαιτίας της βαθιάς πολιτικής και πολιτειακής κρίσης, δεν αντιληφθούμε ότι πρέπει να λειτουργήσουμε ως μία γροθιά απέναντι στον χρόνιο πολιτικό αμοραλισμό και την κατάπτυστη ιδιοτέλεια και υποτέλεια που κατέστρεψαν την πόλη και τη χώρα, τότε θ’  αργήσουν πολύ «να σημάνουν οι καμπάνες»…

Όταν οι πολίτες βρίσκονται καθήμενοι στον καναπέ του σπιτιού τους, χαρακτηρίζονται από τα Π(αρωχημένα)ΜΜΕ ως αδιάφοροι, ενώ όταν διαδηλώνουν χαρακτηρίζονται ως βάνδαλοι κουκουλοφόροι. Για να δούμε, πως θα χαρακτηριστούν όσοι παρευρεθούν σε αυτή την ομιλία;  Στο χέρι των συνειδητοποιημένων πολιτών είναι να την καταστήσουν Ιστορική. Ο Μίκης απλώς ρίχνει τη σπίθα με την ελπίδα να εξελιχτεί σε φωτιά.

Είτε κάποιοι συμφωνούν, είτε όχι ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ένα σύμβολο παγκόσμιας ακτινοβολίας και αυτή η πολιτική του παρέμβαση, στο βαθμό που θα εκφράσει την αλήθεια, το συναίσθημα, τον προβληματισμό και την ενώτητα των πολιτών, θα έχει έναν αντίκτυπο που θα ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας. Μιας Ελλάδας που πρέπει να ξαναβρεί τις αξίες της για ν’ αποκαταστήσει την οικουμενικότητά της, το πολιτιστικό και πολιτικό κύρος της.

2 σχόλια:

 1. Πραγματικά δεν ξέρω με τι επιχειρήματα να υπερασπιστώ αυτό το κείμενο. Διαβάζω τις αντιρρήσεις ορισμένων για την κίνηση του Μίκη (στα blogs που μου έκαναν την τιμή να το αναδημοσιεύσουν) και μένω άναυδος με την ρηχότητα των επιχειρημάτων.

  Ξέρετε η επίκληση της βιολογικής ηλικίας κάποιου δεν είναι το απόλυτο πολιτικό επιχείρημα για να τον απαξιώσεις (ειδικά πριν τον ακούσεις). Αλλά αυτό θαρρώ πως είναι αυτονόητο. Αυτονόητο βέβαια δεν είναι, το έτος 2010, αν είσαι νέος βιολογικά και διανοητικά, να μην έχεις απαλλαγεί από τα συμπλέγματα του «Eμφύλιου» (είτε είσαι αριστερός είτε δεξιός) και να κουβαλάς αυτό το ιστορικό λάθος (ο καθένας να κάνει την αυτοκριτική του) βλέποντας –μανιχαϊστικά– μπροστά σου, από τη μια: φασίστες απέναντι σε αριστερούς πατριώτες, κι από την άλλη: δεξιούς πατριώτες απέναντι σε κουμουνοσυμμορίτες. Έλεος κυρίες και κύριοι… Έλεος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. θα συμφωνήσω απόλυτα,
  στην Ελλάδα δεν έχουμε μάθει να συζητάμε σοβαρά και με επιχειρήματα, όταν κάποιος έρχεται και μιλάει με επιχειρήματα το μόνο που μας μένει αν είμαστε κενοί επιχειρημάτων είναι να τον συκοφαντήσουμε, να τον υβρίσουμε, να του πετάξουμε λάσπη και να τον διαπομπεύσουμε.

  Γι αυτούς τους λόγους συντάσσομαι 100% με την ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, παρουσίασε με καταπληκτική ανάλυση των γεγονότων σφαιρικά για όλα τα θέματα που αφορούν την Ελλάδα και έκανε και ρεαλιστικότατες ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ προτάσεις για έξοδο από την κρίση.

  Σε χαιρετώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.