Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Συστημικοί καλικάτζαροι: λαομπαίχτες, θεσμομπαίχτες, θεομπαίχτες και τα τέσσερα καλύτερα ανέκδοτα της χρονιάς του 2011.

Ακολουθεί σύντομος σχολιασμός, για γέλια και για κλάματα, τον οποίο αφιερώνουμε αποκλειστικά σε όσους εμφορούνται από αχειραγώγητη σκέψη…


Τα τέσσερα καλύτερα ανέκδοτα της χρονιάς που φεύγει. Επιβεβαιωμένα και από τις καταγγελίες των δύο θαρραλέων οικονομικών εισαγγελέων: του Γρ. Πεπόνη και του Σπ. Μουζακίτη:
 • Η ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη (ανέκδοτο του γνωστού χωρατατζή Ευ. Βενιζέλου).
 • Κανείς δεν παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης (πολύ καλό ανέκδοτο του Μ. Παπαϊωάννου).
 • Είμαστε όλοι ίσοι ενώπιον του νόμου (βλ. Νόμο περί ευθύνης υπουργών)
 • Τα όσα καταγγέλλουν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς πρέπει να έρθουν στη Βουλή, για να επιληφθεί της υπόθεσης και η Επιτροπή «Θεσμών» και «Διαφάνειας» (αυτό το τελευταίο, που είναι και το καλύτερο, το ακούσαμε από τον κ. Φ. Κουβέλη).

Ανάλυση των κρυφών νοημάτων στις φαρισαϊκές δηλώσεις των συστημικών καλικατζάρων της Ελλάδας, αναφορικά με την προβληματική και αψυχολόγητη απόφαση της προφυλακίσεως του ηγουμένου της μονής Βατοπαιδίου, Εφραίμ. Δείτε τις εικόνες που ακολουθούν:


Ευχόμαστε, οι πολίτες να πάψουν να βαυκαλίζονται και να δράσουν ενωμένοι, εκφράζοντας δυναμικά την αγανάκτησή τους, επικεντρωμένοι στο σκοπό: να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι πραγματικοί - αμετανόητοι λυμεώνες που πρόδωσαν, κατέστρεψαν κι εξακολουθούν να καταστρέφουν την Ελλάδα.

Καλή πρωτοχρονιά να έχετε και καλή λευτεριά στην Ελλάδα!

3 σχόλια:

 1. Δύσκολα βγαίνουν οι αναρτήσεις τούτες τις μέρες. Είτε γιατί οι περισσότεροι bloggers βρίσκονται εκτός της έδρας τους, είτε όχι.

  Προσπαθείς να γράψεις ή/και να συνθέσεις μια εικόνα μέσα σε μυρωδιές, τηλεφωνήματα ευχών, ευχάριστες διακοπές παιδιών που καλαντούν ή φίλων που σε πιέζουν να τα αφήσεις όλα για έναν καφέ ή έναν περίπατο στα μαγαζιά…

  Κάτω από αυτές τις συνθήκες τα λαθάκια είναι αναπόφευκτα, ειδικά σε δύσκολες αναρτήσεις…

  Έτσι, σε αυτή την ανάρτηση γράψαμε λάθος το όνομα του Κουβέλη που είπε το τελευταίο ανέκδοτο, καθώς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο Σπύρος αλλά ο Φώτης Κουβέλης.

  Επίσης, υπήρχαν προβλήματα με τις κινούμενες εικόνες της ανάρτησης. Όσοι θέλετε να τις δείτε σε μορφή slide show, κάντε κλικ εδώ.

  (Όσοι νομίζετε ότι ήμασταν λίγο υπερβολικοί στον τρόπο που βρήκαμε για να δικαιολογήσουμε τον εαυτό μας, έχετε ΑΠΟΛΥΤΟ – ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ – ΑΝΑΝΤΙΛΕΚΤΟ ΔΙΚΙΟ!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Απο τις καλλίτερες σάτιρες που κυκλοφορούν εντός κι εκτός διαδυκτίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σε ευχαριστούμε titividisfrixos, να είσαι καλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.