Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Μπιλ Κλίντον: Η επί χρήμασι «εκδιδόμενη» μασκότ του νεοφιλελευθερισμού

Τώρα δέσαμε, ο Μπιλ Κλίντον ήρθε στην Ελλάδα… Οι αγορές θα ξετρελαθούν. Οι επενδύσεις των γενίτσαρων (αμερικανοελλήνων) θα μας ξελασπώσουν. Έρχεται η ανάκαμψη. Τέρμα η ύφεση. Τέρμα η ακρίβεια. Τέρμα οι φόροι. Τέρμα η ανεργία. Όλος ο κόσμος αυτό περίμενε για να ησυχάσει, μια φωτογραφία του ΓΑΠ2 (του Αντώνη Σαμαρά) με τον Μίκυ Μάους της αμερικάνικης πολιτικής (τον λομπίστα Μπιλ Κλίντον).

Αφού είναι ηλίου φαεινότερον ότι το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα που συγκυβερνά, δηλ. η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έχει αποτύχει παταγωδώς και θα αποτύχει ξανά στο μέλλον να ανατάξει την οικονομία χωρίς τα μέσα: της ελευθερίας, της πολιτικής, της λογικής και των μαθηματικών, αναμενόμενη ήταν η καταφυγή στο marketing – στον ανούσιο εντυπωσιασμό.


Είναι γνωστό ότι ο «Μπιλ Κλίντον» ™ δεν είναι πλέον πολιτικός. Είναι εμπορικό σήμα που ενοικιάζεται αδρά από εκείνους τους πολιτικατζήδες που έχουν εξουδετερωθεί πολιτικά και θέλουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις σε ρηχό επικοινωνιακό πεδίο, μόνο για το θεαθήναι.

Για αυτό το λόγο κλήθηκε στην Ελλάδα ο πάλαι ποτέ πλανητάρχης, για να ριχτεί για άλλη μια φορά στάχτη στα μάτια των πολιτών και των αγορών. Για να τραφούν προσδοκίες: Πως δήθεν οι Έλληνες έχουν ισχυρούς δυτικούς (πάντα) φίλους στο πλευρό τους, που τους «αγαπούν» (με το αζημίωτο) και θα τους «βοηθήσουν» (με το αζημίωτο) για να ανακάμψουν. Γιατί οι «φίλοι» (με το αζημίωτο) πάνω από όλα «πιστεύουν» (με το αζημίωτο) στη «σοβαρότητα» και την «ικανότητα» του ελλαδικού μνημονιακού πολιτικού συστήματος και των Στούρνων της ελλαδικής οικονομίας…

Μα, σοβαρολογούμε, υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι αρκούν τα επί χρήμασι ενοικιαζόμενα χαμόγελα, οι αγκαλιές, οι χειραψίες και οι φωτογραφίες με τη μασκότ του νεοφιλελευθερισμού («Μπιλ Κλίντον» ™) για να πιστέψουν οι επενδυτές στη δυνατότητα ανάστασης μιας χώρας που κυβερνάται από αδιόρθωτους αμοραλιστές και η οποία βρίσκεται υπό κατοχήδεμένη με καταστροφικά μνημόνια;

Στις σύγχρονες οικονομίες δεν αρκεί μόνο το χρήμα (υλικό κεφάλαιο) για να υπάρξει ανάπτυξη. Οι σύγχρονες οικονομίες  βασίζονται κυρίως στη γνώση, στις καινοτόμες ιδέες και τη δημιουργικότητα του εργατικού προσωπικού. 

Συνεπώς, να εμπεδωθεί τούτο: Όσο οι πολίτες της Ελλάδας – το άυλο κεφάλαιο, θα αισθάνονται εξανδραποδισμένοι δούλοι των δανειστών, κανένας επενδυτής δεν θα καζαντίσει σε τούτη τη χώρα. Διότι η αίσθηση της ελευθερίας είναι η κινητήριος δύναμη της δημιουργίας για όλους τους ανθρώπους και ειδικά για τον Έλληνα. Εξαιτίας αυτού, ο πλούτος και η ανάκαμψη θα έρθει μόνο με την απελευθέρωση της Ελλάδας!

Οι φωτογραφήσεις αγκαλιά με τον Μίκυ Μάους δεν θα λύσουν το πολιτικό πρόβλημα της χώρας, που είναι η πηγή όλων των άλλων προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.