Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Γιώργο Τράγκα, άλλο συλλέκτης, κι άλλο ρακοσυλλέκτης :-)

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Κι εσείς κύριε Τράγκα;

Α, Γιώργο, θα σε μαλώσω! Είναι δυνατόν εσύ να λες τέτοια λόγια φιλοφρονητικά για τη Λαγκάρντ: Άκου «πάντα θέλεις να πας βόλτα μια παλιά Mercedes… για να δουν όλοι ότι είσαι συλλέκτης».

(Ναι, φίλε αναγνώστη, αυτό είπε τις προάλλες και θεωρούμε ότι πρέπει να απαντήσουμε δεόντως.)

Ρε συ Γιώργο (συγγνώμη για το «ρε»), κούλαρε λιγάκι! Μετά από αυτό που είπες, κανονικά, θα έπεσε παντόφλα στο σπίτι.

Διότι, πώς να το κάνουμε:
  • Άλλο συλλέκτης, κι άλλο ρακοσυλλέκτης.
  • Άλλο παλιά Mercedes, κι άλλο παλιο-Mercendes.
  • Άλλο αντίκα, κι άλλο σαράβαλο.
  • Άλλο κοκέτα, άλλο κοκότα, κι άλλο κότα.
  • Άλλο γκέισα, κι άλλο γκιόσα.
Η Λαγκάντ, κανονικά, δεν θα έπρεπε να σου αρέσει ούτε ως γυναίκα, ούτε σαν άντρας (σημ.: κλεμμένο από τον F. Mitterand)… Με τίποτα δεν τη λες Mercedes. Όμως, κωλό…ρδη τη λες – κυριολεκτικά ή μεταφορικά δεν έχει σημασία.

Απ’ ό,τι διαβάσαμε, δεν είναι και λίγα όσα της έτυχαν στην μέχρι τώρα ζωή της – πού να τα πει και να την πιστέψουν. Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στον κινηματογράφο! Ότι, δηλαδή, κέρδισε τους θώκους που γνωρίζουμε (τους αξιοζήλευτους για μερικούς) μετά από τρία τζακ-ποτ σεξουαλικών επιθέσεων που αφορούσαν άλλους:
  • Εξελίχθηκε, αναλαμβάνοντας ανώτερες θέσεις στη διεθνή νομική εταιρεία «Baker & McKenzie», μετά από τη μήνυση μιας γραμματέως (το 1994) για σεξουαλική παρενόχληση από  ένα μαγαλοστέλεχος της εταιρείας. Έτσι έγινε η πρώτη «γυναίκα» πρόεδρος της «Baker & McKenzie» (το 1999)
  • Έγινε η πρώτη «γυναίκα» Υπουργός Οικονομικών έθνους που βρίσκεται στους G8 (το 2007), μετά από την αποπομπή του υπουργού Ζορζ Τρον που κατηγορήθηκε κι αυτός για σεξουαλική παρενόχληση κατά μιας γραμματέως του.
  • Έγινε η πρώτη «γυναίκα» διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΝΤ (το 2011), μετά από την παραίτηση του Ντομινίκ Στρος Καν εξαιτίας κατηγοριών για απόπειρα βιασμού μιας καμαριέρας ξενοδοχείου.
Με την κωλο…ρδία της δε έφτασε στο σημείο να τη σκαπουλάρει αλώβητη ακόμη κι όταν κατηγορήθηκε για κατάχρηση εξουσίας (το 2007 - 2008) στο οικονομικό σκάνδαλο Μπερνάρ Ταπί, όπου ενέκρινε για τον επιχειρηματία Ταπί αποζημίωση ποσού 285 εκατομμυρίων ευρώ (τα οποία πλήρωσαν οι Γάλλοι φορολογούμενοι, βεβαίως βεβαίως). 

Κατόπιν όλων αυτών είναι εύκολο να μαντέψει κανείς την επόμενη πρωτιά της Λαγκάρτν: Θα γίνει η πρώτη «γυναίκα» πάπας, φυσικά μετά από μήνυση καλογριάς (πιθανόν απόφοιτης του «Holton – Arms School») για σεξουαλική επίθεση εναντίον της από τον ίδιο τον πάπα (Θεέ μου σ'χώρα με)…

Τελικά το σύνθημα του κολεγίου «Holton – Arms School» – στο οποίο η κωλό..ρδη Λαγκάρντ είχε την τύχη να την πάρουν υπότροφο, που λέει: «i will find a way or make one», ίσως να έχει περισσότερες από μία ερμηνείες. Σίγουρα δεν αφήνει πολλά περιθώρια στην τύχη, τουναντίον υπαγορεύει την υπέρβασή της σε όσους κι όσες το έχουν ως μότο ζωής… 

Ταύτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.