Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ανασχηματισμός κυβέρνησης Σαμαρά. Καλά πλάκα με κάνεις; (ΒΙΝΤΕΟ)


Η συστημική δημοσιογραφία άρχισε τις «περισπούδαστες» αναλύσεις της για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Σαμαρά: Πήρε το μήνυμα των ευρωεκλογών ο Σαμαράς• στροφή προς τη λαϊκή δεξιά• προς την αντιμνημονιακή δεξιά και άλλες τέτοιες γελοιότητες λέγονται και γράφονται στο λαοπλάνο ελληνικό Τύπο.

Ωστόσο, ο Σαμαράς αύξησε κατά τρία (συν ένα) τα μέλη της νέας κυβέρνησής που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, αυξήθηκαν σε δεκατρείς (συν έναν) οι παρουσίες Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, από δέκα που ήταν στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα. Δηλαδή ο Σαμαράς αυτό που κατάλαβε από το μήνυμα των εκλογών ήταν ότι έπρεπε να ενισχύσει την παρουσία της καταρρέουσας συνιστώσας του μνημονιακού κόμματός του, δηλ. του ΠΑΣΟΚ.

 

Κατά τα άλλα, ουσιαστικά κανένας ανασχηματισμός δεν έχει γίνει, αφού η Ελλάδα κυβερνιέται από την πρώτη ημέρα των μνημονίων από την εξωθεσμική και καταστροφική Τρόικα. Ενώ οι μνημονιακοί δήθεν υπουργοί και υφυπουργοί, είναι απλώς οι υπάκουοι διεκπεραιωτές των εντολών της.

Συνεπώς οι δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις οφείλουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο που τους παρέχει ο νόμος, προκειμένου να ανατρέψουν τον υποκριτή Σαμαρά και τους διεκπεραιωτές της καταστροφής της χώρας.


Η καταψήφιση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας είναι απολύτως θεμιτή ενέργεια και ενδείκνυται για την πρόκληση πρόωρων Εθνικών Εκλογών. Άρα οποιοσδήποτε βουλευτής, δημοσιογράφος, διανοούμενος, ή οποιοδήποτε κόμμα τάσσεται ενάντια στη στρατηγική της καταψήφισης –προβάλλοντας οποιαδήποτε δικαιολογία–, σημαίνει ότι συντάσσεται με τους μνημονιακούς προδότες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.