Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

Εθνικές Εκλογές 2015: Οι νικητές των εκλογών δεν έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Ο  Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ποντιακής καταγωγής. Ωστόσο, αν ήταν πόντιος, μετά από πιο προσεκτική ανάλυση του αποτελέσματος, μάλλον θα αναφωνούσε: Κρίμαν σο βουδ ντ' έσπαξα και σην χαράν ντ' εποίκα (κρίμα στο βόδι που έσφαξα και στη χαρά που έκανα).

Διότι στις Εθνικές Εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, ο νικητής των εκλογών δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η αποχή, μαζί με τα άκυρα και τα λευκά που κατέγραψαν αθροιστικά εκ του συνόλου των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων το ποσοστό του 44,80%. Οι πολίτες αυτοί σήμερα δεν έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και θα βρίσκονται απέναντι τόσο στη μνημονιακή πλέον συμπολίτευση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και στην αξιωματική συμπολίτευση της μνημονιολάγνας ΝΔ.

Το 44,80% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων αποτελείται, μεταξύ άλλων, από χειραφετημένους πολίτες, αγανακτισμένους, απογοητευμένους, άνεργους, άμισθους, ανασφάλιστους, κοινωνικά ευαισθητοποιημένους έμμισθους εργαζόμενους, βαθιά δημοκράτες, πολίτες που αισθάνονται απολύτως εγκαταλελειμμένοι και απειλούμενοι από τα προβεβλημένα κόμματα εξουσίας που ελέγχονται από τους ανήθικους ευρωπαίους εταίρους της Γερμανίας, οι οποίοι με τα καταστροφικά μνημόνιά τους βυθίζουν την Ελλάδα στη δίνη του χρέους, αντί να τη διασώζουν όπως διατείνονται.

 (κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει ότι ο λαός ξέρει να παίζει το σκάκι της πολιτικής. Μπορεί το αποτέλεσμα να μην ικανοποιεί την πλειονότητα της κοινωνίας, αλλά δεν ικανοποιεί ούτε τους δανειστές, ούτε τη σημερινή γερμανική ηγεσία, ούτε τους βαρόνους της διαπλοκής. Η αμηχανία όλων είναι έκδηλη: Γνωρίζουν ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, αν και είναι μνημονιακά κόμματα (μετά τους ωμούς εκβιασμούς που δεν κατάφεραν να αντικρούσουν), έχουν ψηφιστεί από αντιμνημονιακούς ψηφοφόρους. Δηλαδή από ψηφοφόρους που πιστεύουν ή ελπίζουν ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ:
  • α) δεν θα εφαρμόσουν τελικά τις μονόπλευρες δικτατορικές πολιτικές της Τρόικας, που στοχεύουν στην περεταίρω υποβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης της ελληνικής κοινωνίας,
  • β) θα αποκαλύψουν την αλήθεια για το Δημόσιο Χρέος,
  • γ) θα παραπέμψουν στη δικαιοσύνη τους επίορκους πολιτικούς και τους κλέφτες.
Η ελληνική κοινωνία τόνισε για άλλη μια φορά το ΟΧΙ στα μνημόνια της προβληματικής και αντικοινωνικής ΟΝΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.