Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Φίμωτρο από τα ντόπερμαν των ΜΜΕ;

Τα γλειφτρόνια: οι τσανακογλείφτες των τσιφούτηδων της διαπλοκής, οι χαφιέδες, τα κοπρόσκυλα της προπαγάνδας –που ένας μη συνάδελφός τους, τους αναβάθμισε σε «ντόπερμαν της ενημέρωσης»– θιχτήκαν από τον «μπλόγκερ». Ονόματα δε θα πω. Όχι γιατί τους φοβάμαι, αλλά γιατί δεν τους θυμάμαι. Δεν τους παρακολουθώ, καιρό τώρα.

fimotro blogs ΜΜΕ massmedia-gr

Δηλαδή η παρομοίωση με τα «ντόπερμαν» τους άρεσε, ενώ το χαρακτηρισμό του «γλείφτη» τον θεώρησαν απαξιωτικό και γι αυτό έκαναν αγωγή. Μα δεν τους είπαν δα: «αλήτες ρουφιάνους δημοσιογράφους».

Όμως, το κακό είναι ότι δεν τους είπαν ούτε γλείφτες… Κι εδώ ακριβώς φαίνεται το τυφλό μίσος της σέχτας των νταβατζήδων των παρωχημένων ΜΜΕ κατά των blogs και των bloggers (με εισαγωγικά ή χωρίς), τους οποίους στοχοποιούν με κάθε αφορμή. Πλέον ούτε να διαβάσουν δεν μπορούν σωστά.

Ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε την ελληνική, μέσα από την ορθογραφία της: «Όχι!», είπε ο γλύπτης και συνέχισε, «Αυτό είναι το μέγεθος της μύτης της, και δεν τη γλύφω παραπάνω. Αν δεν της αρέσει η προτομή της να βρει άλλον καλλιτέχνη! Εγώ, στη ζωή μου δεν έμαθα να γλείφω! Γλύπτης είμαι, όχι γλείφτης…»

Πραγματικά, αν κάποιοι θεωρούν το ρήμα «γλύφω» απαξιωτική λέξη, τότε ίσως θα πρέπει να κινηθούν με αγωγές εναντίων τους και οι γλύπτες της Ελλάδας, εκτός από τον άνθρωπο που κατονομάζεται ως ο διαχειριστής ενός «blog», το οποίο έκανε (και) μια δημοσκόπηση (βλ. εικόνα παρακάτω):

Βλέπει κανείς κάποια απαξιωτική ή δυσφημιστική  φράση ή λέξη στο ερώτημα του «blog»;

Τα ντόπερμαν της «δημοσιογραφίας», μη αντέχοντας το φίμωτρο που τους έχουν βάλει οι πολίτες (που δεν τους παρακολουθούν πλέον), προσπαθούν –με απέλπιδες προσπάθειες– να βάλλουν φίμωτρο στους bloggers ή τους «bloggers»: Eίτε με αγωγές, είτε με προκηρύξεις…

Αμ δε! Το ποτάμι, της ελεύθερης διαδικτυακής έκφρασης των πολιτών, δεν γυρίζει πίσω… Αργά ή γρήγορα, θα συμπαρασύρει: τη σαπίλα του πολιτικοοικονομικού συστήματος που ρήμαξε και υποδούλωσε τη χώρα στους Διεθνείς Νομισματικούς Τοκογλύφους, μαζί με τη συστημική τρομοκρατία: Στην οποία ευχόμαστε «καλό βόλι» και «συγχαρητήρια» για την αναβάθμισή της από τους παγκόσμιους αρχιτρομοκράτες της Άγρια Δύσης...


Διαβάστε επίσης: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.