Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Όχι στο Μεσοπρόθεσμο και στον Εφαρμοστικό Νόμο!

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
παπανδρέου βενιζέλος μεσοπρόθεσμο εφαρμοστικός νόμος massmedia-gr

Το κυβερνητικό τέρας απέκτησε δύο κεφαλές: του Παπανδρέου και του Βενιζέλου. Ενδυναμώνοντας την εικόνα της αποκρουστικής όψης του, που συγκεράζεται άψογα με τις πρακτικές του. Οι οποίες εξακολουθούν να στοχεύουν στη μετατροπή της Ελλάδας σε ερειπιώνα.

παπανδρέου βενιζέλος μνημόνιο μεσοπρόθεσμο εφαρμοστικός νόμος massmedia-grΗ αναντίλεκτη αλήθεια είναι ότι το Μνημόνιο 1 απέτυχε παταγωδώς. Πλέον, κανένας – «διαπρεπής»  (ή απρεπής): πολιτικός, ή δημοσιογράφος, ή διανοούμενος, ή επιστήμονας των οικονομικών δεν μπορεί να πείσει και να εγγυηθεί για την επιτυχία όσων άλλων ληστρικών Μνημονίων κι αν ακολουθήσουν. Αφού η βασική «συνταγή» είναι τελείως λάθος.

Οι «επικίνδυνες φράσεις» (Μνημόνιο ή χάος κ.τ.ό.) που τείνουν να εμφανίζονται πάντα, για να εκβιάσουν τις καταστάσεις,  πριν την ψήφιση των νόμων που εξυπηρετούν τους στόχους του Μνημονίου, είναι μπλόφες εκ του πονηρού. Και αποκαλύπτουν την αγωνία των «εταίρων» για τα πολιτικά λάθη που διέπραξαν, κατά της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Συνεπώς, δεν έχει νόημα να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και ο Εφαρμοστικός Νόμος: που αμφότερα ανανεώνουν την υπόσχεση προς την Τρόικα για την περαιτέρω φτωχοποίηση των απλών πολιτών (που δεν ευθύνονται για την κρίση) και το ξεπούλημα των πιο παραγωγικών οργανισμών του ελληνικού δημοσίου.

Θα πρέπει να εξευρεθεί εναλλακτική – ρεαλιστική και πιο δίκαιη λύση για τη διάσωση της ευρωπαϊκής (σημ.: όχι της ελληνικής) οικονομίας. Διότι αν η Ελλάδα πτωχεύσει, θα πτωχεύσει στο νέο επίσημο νόμισμά της που είναι το Ευρώ. Σε αυτό το νόμισμα την βρήκε η «κρίση», σε αυτό είναι σωστό να πτωχεύσει. Με όλες τις συνέπειες για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους «εταίρους» της, που με την πρώτη δυσκολία απεμπόλησαν την αλληλεγγύη χάριν των εθνικιστικών συμφερόντων τους.

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
ευάγγελος βαγγέλης βενιζέλος μεσοπρόθεσμο εφαρμοστικός νόμος massmedia-gr


Άπραγες και Εχθροπαθείς «εταίροι»
Το μνημόνιο απέτυχε διότι συνετάχθη με όρους και συνθήκες άδικες, εξωπραγματικές, νομικά απαράδεκτες και προσβλητικές για μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι η Ελλάδα.

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
angela merkel μνημόνιο massmedia-gr

Η εκτυφλωτική βουλιμία των εχθροπαθών «εταίρων» συνετέλεσε στη δημιουργία Δανειακής Συμβάσεως που οι απαιτήσεις της, καθώς και ο εκβιαστικός τρόπος αποδοχής αυτών, προδίδουν την ανεντιμότητα και την αρπακτικότητα των δανειστών.

Το Μνημόνιο δεν έπρεπε να γίνει αποδεκτό από την αρχή. Αφού, οι χρηματοδότες απροκάλυπτα έθεσαν όρους που αποσκοπούσαν και αποσκοπούν: (α) στην ολοκληρωτική κατάσχεση του πλούτου της χώρας, (β) τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων πολιτών και (γ) την τελική πτώχευση της Ελλάδας. Δεδομένου ότι δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που η σκοπιμότητα ενός αδίστακτου δανειστή, μπορεί να εξωθήσει τον δανειζόμενο σε μη εκπλήρωση των προβλεπόμενων προθεσμιών. Θέτοντάς του ανέφικτους ή αντικρουόμενους στόχους, προκειμένου να ιδιοποιηθεί τον πραγματικό πλούτο αυτού.

Ιστορικά, παρόμοια προσπάθεια υποδούλωσης της χώρας έγινε από τις δυνάμεις του Άξονα (βλ. Unternehmen Marita) κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ευτυχώς, ανεπιτυχώς. Καθώς η τότε κυβέρνηση απέρριψε τα τελεσίγραφα των φασιστών εκείνης της «Νέας Τάξης», που νικήθηκε τελικά με το Έπος του 1940-41…

Δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση
Η Ελλάδα, εξαιτίας της ανικανότητας(;) ή της απόγνωσης των θεσμικών διαχειριστών τής οικονομικής κρίσης, έπεσε θύμα ανισόρροπης ανταλλαγής: λαμβάνει πολύ λιγότερα από αυτά που παραχωρεί. Με αυτόν τον τρόπο παραβιάζεται η κοινή λογική και ο βασικότερος κανόνας μιας σωστής διαπραγμάτευσης. Ουσιαστικά δεν μπορούμε να μιλάμε για διαπραγμάτευση. Αφού, δεν υπήρχε τίποτα περισσότερο που να μπορούσε να ζητηθεί από την Τρόικα. Και ό,τι ζητήθηκε έγινε αποδεκτό. 

Άρα, η κυβέρνηση οφείλει να ξεπεράσει το άγχος της απόγνωσης και να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αναζητώντας τις διαπραγματεύσιμες μεταβλητές που θα την βγάλουν από την πορεία του αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται. Πρέπει να επανεξεταστούν τα πάντα από την αρχή. Η Τρόικα απέτυχε να συνεισφέρει στο συμμάζεμα των οικονομικών του κράτους και καμία δικαιολογία δεν δύναται να αλλάξει αυτό το γεγονός. Το Μνημόνιο απέτυχε! Η Τρόικα απέτυχε! Ο ενδοτισμός απέτυχε!

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
γιώργος παπανδρέου μνημόνιο πωλείται ελλάδα massmedia-gr

Η ελληνική κυβέρνηση σύρθηκε, κάτω από πίεση, να υπογράψει στα γρήγορα μια Δανειακή Σύμβαση και ένα Μνημόνιο που την οδηγούν προς μια καταστροφική κατεύθυνση. Πρέπει να γίνει σαφές στους «εταίρους» ότι η καταστροφή αυτή θα τους συμπαρασύρει. Διότι η Ελλάδα έχει το ίδιο νόμισμα με αυτούς: το Ευρώ, και σε αυτό το νόμισμα θα πτωχεύσει (αν και εφόσον την αφήσουν να πτωχεύσει). Τώρα πια, κανείς δεν μπορεί να την υποχρεώσει να επιστρέψει στη δραχμή. Αυτός ο φόβος της απώλειας μπορεί να γίνει πιο ισχυρός από το θέλγητρο του ασύδοτου κέρδους που επιδιώκουν οι κερδοσκόποι.

Οι εταίροι γνωρίζουν ότι ο παράπλευρος κίνδυνος από την κατάρρευση της οικονομίας της Ελλάδας θα είναι τεράστιος και με απρόβλεπτες (ευτυχώς) διαστάσεις. Το πρόβλημα της Ελλάδας μπορεί να εξελιχθεί σε πρόβλημα της Ευρωζώνης και κατόπιν να επεκταθεί και να συμπαρασύρει την παγκόσμια οικονομία στο χάος.

Για αυτό, οι Ευρωπαίοι «ηγέτες», να έχουν υπόψη τους πως οποιοδήποτε οικονομικό μέτρο και να λάβουν, για τις τύχες των κρατών μελών, είναι καταδικασμένο να αποτύχει αν δεν υπακούει στο Δίκαιο, ώστε να πειστούν οι πολίτες των κρατών για να το εφαρμόσουν. Διότι οι πολίτες δεν θα αποδεχτούν ποτέ ό,τι εναντιώνεται στα κατακτημένα με αίμα δικαιώματά τους. Ή οτιδήποτε  μπορεί να προσβάλει τα πιστεύω τους ή την πολιτισμική – εθνική ταυτότητά τους.

Στην οικονομία η πιο σημαντική και απρόβλεπτη «μεταβλητή» είναι ο ελεύθερος άνθρωπος που υπάρχει και δρα αχειραγώγητα. Αυτόν τον άνθρωπο δεν μπορούν να τον αγνοούν, στις αποφάσεις που λαμβάνουν οι πολιτικές Αρχές. Αυτός ο άνθρωπος, σήμερα, διαδηλώνει στις πλατείες των πόλεων αποδοκιμάζοντας την προδοσία του Μνημονίου και του αδιόρθωτου πολιτικού συστήματος, φωνάζοντας αγανακτισμένα: «Πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από δω – ΟΥΣΤ»!

μέσα μαζικής ενημέρωσης μμε massmedia-gr

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια στο γράφοντα! Πολύ καλογραμμένο άρθρο και πολύ ουσιαστική και περιληπτική ανασκόπηση της "μνημονιάδας".
    Εύγε και πάλι εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.