Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Προγραμματική δήλωση: Η Ελλάδα θα ξεπουληθεί σαν ΔΕΚΟ


Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον: οι «εταίροι» είχαν έτοιμο εναλλακτικό σχέδιο –plan B– στην περίπτωση που δεν θα τα κατάφερνε ο Γ. Παπανδρέου. Βάσει του σχεδίου, ο Αντώνης Κ. Σαμαράς είναι ο αναπληρωματικός διεκπεραιωτής των μνημονίων που θα οδηγήσουν σε ελεγχόμενη χρεοκοπία την Ελλάδα και τους πολίτες της. Με άλλα λόγια, μετά από την τρομοκράτηση των ψηφοφόρων στις Εθνικές Εκλογές,  άλλαξε μόνο ο εντολοδόχος πωλητής (δήθεν πρωθυπουργός), ενώ οι πολιτικές τού ξεπουλήματος του πραγματικού πλούτου της χώρας θα συνεχιστούν ως έχουν. 

Η ρητορική τακτική των νέων εντολοδόχων πολιτικατζήδων της ΝΔ, ίδια κι απαράλλαχτη με των προκατόχων τους του ΠΑΣΟΚ: Εξακολουθούν να μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας τις κούφιες απειλές των ξένων εξωθεσμικών προϊσταμένων τους ως πολιτικά επιχειρήματα για την εφαρμογή –κατά γράμμα (και πέρα από το γράμμα)– του αντισυνταγματικού μνημονίου. Οι εκφοβισμοί δεν είναι πολιτικά επιχειρήματα ωστόσο, διότι στερούνται δημοκρατικότητας.

Οι απειλές των παγκόσμιων τοκογλύφων εις το εξής θα ονομάζονται «ισοδύναμα μέτρα»: Έλληνες, θέλετε αυτό; Θα το έχετε μόνον αν συμβεί εκείνο. Λ.χ. Θέλετε σύνταξη; Θα την έχετε μόνο αν ξεπουληθεί ο «ζημιογόνος» ΟΣΕ.  Θέλετε να μην σας μειωθεί κι άλλο ο μισθός; Θα γίνει έτσι μόνον αν πουληθούν τα λιμάνια. Θέλετε να μην είστε άνεργοι; Η ανεργία θα μειωθεί μόνο αν ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ. Θέλετε να έχετε υγειονομική περίθαλψη; Αυτό θα συμβεί μόνο αν ξεπουληθούν τα αεροδρόμια. Θέλετε να έχετε δημόσια παιδεία; Μόνον αν ιδιωτικοποιηθεί το νερό. Γενικά, οι πολίτες θα λαμβάνουν τα αυτονόητα και οι μνημονιακοί θα ξεπουλούν τα αδιανόητα.


Η Ελλάδα, ειδικά από το ’80 και μετά: διοικήθηκε σαν ΔΕΚΟ, υπηρετήθηκε σαν ΔΕΚΟ, λεηλατήθηκε σαν ΔΕΚΟ, απαξιώθηκε σαν ΔΕΚΟ, πλέον σκούριασε σαν ΔΕΚΟ και θα ξεπουληθεί σαν ΔΕΚΟ…

Ελπίδα για να ανατραπούν όλα αυτά τα άσχημα υπάρχει μόνον αν ο σκουριασμένος Έλληνας αποδείξει ότι έχει ανοξείδωτη ψυχή, βγαίνοντας ξανά στις πλατείες – φωνάζοντας: «ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ 'ΔΩ, ΟΥΣΤ»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.