Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος vs Αχμέτ Νταβούτογλου

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Σήμερα: 6/12/2014, είναι η ημέρα μνήμης της άδικης δολοφονίας, από χέρι αστυνομικού, του δεκαπεντάχρονου τότε –στις 6/12/2008Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όμως, σαν από κακή σύμπτωση τούτη την περίοδο χαροπαλεύει, εξαιτίας απεργίας πείνας, ο συνομήλικος επιστήθιος φίλος του Αλέξανδρου: ο Νίκος Ρωμανός, που έχει καταδικαστεί για την ένοπλη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Οι διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί θα είναι σίγουρα πολυπληθείς. Οι διαδηλωτές θα μεταφέρουν μηνύματα μνήμης για τον άδικο χαμό του Αλέξανδρου, για το χαμό της ανεξαρτησίας μας, για το χαμό της αξιοπρέπειάς μας, για το χαμό των δικαιωμάτων του πολίτη, για το χαμό της δημοκρατίας μας, αλλά και μηνύματα συμπαράστασης προς το Νίκο Ρωμανό.

Η μισητή κυβέρνηση Σαμαρά και οι οικονομικοί «ελιτήριοι» του συστήματος τρέμουν τον αστάθμητο παράγοντα – μια μικρή αφορμή εξαιτίας της οποίας μπορεί να κοπεί το λεπτό σχοινί πάνω στο οποίο ισορροπεί με δυσκολία ο δήθεν πρωθυπουργός της χώρας.

Έτσι, για άλλη μια φορά, προκειμένου να κρύψουν τον ολοκληρωτισμό της κυβέρνησης, αλλά και για να δώσουν τη δικαιολογία στα διαπλεκόμενα ΜΜ’Ε’ να υποβαθμίσουν τις διαδηλώσεις των πολιτών, δημιούργησαν ένα «ψευδογεγονός»: την επίσκεψη στην Αθήνα του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Ενός Πρωθυπουργού με απόλυτα περιορισμένες αρμοδιότητες, που ήρθε μια βόλτα στην Αθήνα για να φωτογραφηθεί και να εκτρέψει από την επικαιρότητα τα φιάσκα των διαπραγματεύσεων Σαμαρά και τις διαδηλώσεις των πολιτών που θέλουν να φύγει το συντομότερο η τωρινή κυβέρνηση και ο σπιθαμιαίος δήθεν πρωθυπουργός της: ο ΓΑΠ2 – Αντώνης Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.