Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

Άσε μας, ρε, Νταβούτογου…

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
(Είπαμε να διασκευάσουμε μια φωτοσύνθεση για να γίνει πιο κατανοητό, σε όσους κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, τι θα ακολουθήσει ως συνέπεια της "πρωτοβουλίας" των Τούρκων να ακουμπήσουν τη Ρωσία.)

Η Τουρκία λειτούργησε ως μπράβος του ISIS. Και οι λόγοι είναι γνωστοί σε όλους τους Δυτικούς και, βέβαια, στους Αμερικανούς (των ΗΠΑ) οι οποίοι στηρίζουν πλαγίως την ύπουλη πράξη των Τούρκων. Η οποία, σημειωτέον, οδήγησε σε έγκλημα πολέμου: τη δολοφονία στον αέρα ενός εκ των δύο Ρώσων πιλότων την ώρα που έπεφτε με το αλεξίπτωτο κινδύνου.

Το άρθρο 43 του Πρωτοκόλου I, της Συνθήκης της Γενεύης, απαγορεύει ρητά την επίθεση σε πιλότους και πληρώματα που πέφτουν με αλεξίπτωτο, έχοντας εγκαταλείψει αεροσκάφος που βρίσκεται σε κίνδυνο. Ενώ μόλις προσγειωθούν θα πρέπει να τους δοθεί η δυνατότητα να παραδοθούν πριν την επίθεση, εκτός αν είναι εμφανές ότι επιδίδονται σε εχθρική πράξη ή προσπαθούν να ξεφύγουν. Αερομεταφερόμενα στρατεύματα που πέφτουν με αλεξίπτωτα από αεροσκάφος, είτε βρίσκεται σε κίνδυνο είτε δεν βρίσκεται, δεν καλύπτονται από την προστασία που παρέχει το τρέχον άρθρο και, ως εκ τούτου, μπορούν να δεχθούν επίθεση κατά την κάθοδό τους[1].

Αν οι πιλότοι που δέχτηκαν την επίθεση ήταν Δυτικοί, τότε οι χώρες της Δύσης θα αποδοκίμαζαν έντονα τη βάρβαρη, απάνθρωπη και άνανδρη επίθεση. Και θα υπόσχονταν την παραδειγματική τιμωρία εκείνων που διέπραξαν το έγκλημα πολέμου. Άνθρωποι είναι μόνο οι Δυτικοί;

--------------------
1. In 1977, this practice was finally codified in Protocol I in addition to the 1949 Geneva Conventions:
Article 42 - Occupants of aircraft
a) No person parachuting from an aircraft in distress shall be made the object of attack during his descent.
b) Upon reaching the ground in territory controlled by an adverse Party, a person who has parachuted from an aircraft in distress shall be given an opportunity to surrender before being made the object of attack, unless it is apparent that he is engaging in a hostile act.
c) Airborne troops are not protected by this Article.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.