Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

19η Μαΐου: Το Ποντιακό είναι ζήτημα εθνικό και οικουμενικό!

Αύριο οι Έλληνες θυμούνται και τιμούν τους 353.000 νεκρούς της Γενοκτονίας που συντελέστηκε στο μικρασιατικό Πόντο, την περίοδο 1916-1923.

Ωστόσο, η γενοκτονία δεν σταμάτησε το 1923. Στον Πόντο η γενοκτονία συνεχίζεται από το ρατσιστικό κράτος της Τουρκίας. Για αυτό ένα από τα κεντρικά συνθήματα που πρότεινε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη στις 7 Μαΐου 2017, είναι το παρακάτω: «ΣΤΑΜΑΤΙΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΣΗΜΕΡΑ» (PONTUS΄TA BUGÜN DEVAM EDILEN SOYKIRIMI DURDURUNUZ).

Το Ποντιακό Ζήτημα συνδέεται με όλα τα διεθνή ζητήματα που αφορούν γενοκτονίες και ολοκαυτώματα άλλων λαών. Δεν περιορίζεται σε μία περίοδο της ιστορίας και σε μια γεωγραφική περιοχή. Στην αυριανή συγκέντρωση οφείλουν να είναι παρόντες όλοι οι πολίτες που θέλουν να αποδοκιμάσουν ενεργά τις πολιτικές εξολόθρευσης εθνοτήτων που εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται μέχρι σήμερα (Σημ.: Δεν εξαιρούνται οι μνημονιακές πολιτικές).

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου είναι η δεύτερη πιο μεγάλη βαρβαρότητα του 20ου αιώνα, μετά τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Δεν είναι εσωτερικό, κομματικό ή φυλετικό ζήτημα. Το Ποντιακό είναι ζήτημα εθνικό και οικουμενικό!

Αύριο θα είμαστε όλοι παρόντες στις ειρηνικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της χώρας. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στους υπονομευτές που μπορεί να επιχειρήσουν προβοκάτσιες.


Στην περσινή εκδήλωση, που έγινε μπροστά από τον Ιερό ναό της Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη, μια ολιγομελής ομάδα νεαρών προσπάθησε με άσχετα συνθήματα να σταματήσει την ομιλία του Τούρκου κεντρικού ομιλητή: Σαΐτ Τσετίνογλου (Sait Çetinoğlu) - βλ. περ. εδώ. Η προσπάθεια των προβοκατόρων (βλ. κόκκινο κύκλο στη σχετική φωτογραφία) δεν ευοδώθηκε επειδή αναγκάστηκαν να σιωπήσουν, μετά από έντονες συστάσεις από πολίτες που κατάλαβαν το σκοπό της παρουσίας τους. Ας είμαστε υποψιασμένοι (και οι κρατικές υπηρεσίες). Διαμαρτυρόμαστε με όλη μας τη φωνή, αλλά ειρηνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.