Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Δε θα περάσει ο φασισμός...

Το υφέρπον κλίμα κινδύνου που προσπαθούν να δημιουργήσουν τα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα, όσον αφορά το Διαδίκτυο, τις Σελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης και τα Ιστολόγια, δεν πρέπει να περάσει.

Ας είμαστε όλοι σε επιφυλακή. Η εξουσία και τα τσιράκια της, εν όψει εκλογών, δε θα καθίσουν φρόνιμα. Εκεί έξω υπάρχει ένα μέσο (υπερ-μέσο) που δε δύνανται να χωνέψουν ότι δε μπορούν να το ελέγξουν. Αυτό βέβαια, δε σημαίνει ότι δε θα το επιχειρήσουν. Mε προφάσεις εν αμαρτίαις και προ-φασισμούς…

Ήδη, όπως δημοσίευσε το prezatv (και αναδημοσίευσε με σχόλιο το troktiko) ετοιμάζονται να καταθέσουν: ανεφάρμοστο (τεχνικά & νομικά), αναχρονιστικό, κρυφο-φασιστικό ή προ-φασιστικό, νομικό πλαίσιο για τα blogs, το οποίο θα «βάλει τέλος στην ασυδοσία της ανωνυμίας» (δηλ. θα εκκινήσει την ασυδοσία των «ανεξάρτητων» αρχών).

Από αυτούς τους άσχετους – τεχνολογικά και πληροφορικά αναλφάβητους – νομομαθής όλα τα περιμένουμε!

Η ιστορία επαναλαμβάνεται… Και επαναλαμβάνεται ως φάρσα… εν προκειμένου, φαρσοκωμωδία…

Ίσως να μην το ξέρουν οι πιο νέοι, αλλά τα πρώτα χρόνια της εισόδου των προσωπικών υπολογιστών (PCs) στην Ελλάδα (δεκαετία του ‘80), βρέθηκε Έλληνας βουλευτής (με «δημοκρατικές» ανησυχίες) να εισηγείται την υποχρεωτική δήλωση, στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, της αγοράς υπολογιστή. Προφανώς, με εκείνη την «ευφυή» σύλληψη θα βάζανε τέλος στους «ανώνυμους χρήστες» των «επικίνδυνων» υπολογιστών της εποχής (σημ. οι σημερινοί 30-35ριδες θα το θυμούνται).

Όπως τότε η αρθογραφία, κυρίως στα τεχνικά περιοδικά, απέτρεψε την υλοποίηση εκείνης της εισήγησης, έτσι και τώρα ζητούμε να πάρετε όλοι θέση από τις θέσεις σας, μέσω: ιστολογίων, κοινωνικών δικτύων, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνυμάτων, φόρουμ συνομιλιών - διαδικτυακού διαλόγου κ.α.

Αυτά που επιχειρούνται πρέπει να σταματήσουν εν τη γενέσει τους.

Οι κοτζαμπάσηδες της «δημοσιογραφίας» και της «πολιτικής» που νομίζουν ότι το διαδίκτυο είναι το τσιφλίκι τους, με κολίγους τους Έλληνες χρήστες του, πρέπει να συνέλθουν.

Και θα συνέλθουν!!!

Η εποχή άλλαξε!

Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω!

Μάθε να κολυμπάς ή πνίξου!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.