Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Angela Merkel: Επικίνδυνα ανεύθυνη...

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ανίκανη ν’ ανταποκριθεί στο ύψος των περιστάσεων  που απαιτεί η οικονομική κρίση, κινείται κατακτητικά – χωρίς αίσθηση ιστορικής ευθύνης – κατά των οικονομικά ασθενέστερων Ευρωπαίων εταίρων της.

Η καγκελάριος, με την πολιτική της, κλονίζει τη βάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την πίστη των Ευρωπαίων πολιτών στην ευρωπαϊκή ιδέα.

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Το 1957, στη Συνθήκη της Ρώμης, γίνεται κοινά αποδεκτό ότι: Στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων, οι χώρες μέλη της ΕΟΚ, θα είναι ισότιμες σε ψήφους και η «Ένωση» θα κυβερνάται με βάση την «αλληλεγγύη που θα στηρίζεται στην αμοιβαία κατανόηση». Αυτό το δόγμα, που τόσο πολύ επέμενε να ψηφιστεί (το 1957) ο Ντε Γκολ, αμφισβητήθηκε δημοσίως από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας κ. Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε ότι «…η αλληλεγγύη δεν αποτελεί μονόδρομο».

Τελικά: Μήπως η κ. Μέρκελ είναι επικίνδυνη; Μήπως δεν έχει καταλάβει ότι δεν είναι καγκελάριος της Ευρώπης, αλλά μόνο της Γερμανίας; Μήπως η μικροκομματική της  σκοπιμότητα δε συνάδει με τις ευθύνες της απέναντι στους Ευρωπαίους ετέρους; Μήπως έχει ξεχάσει ότι η Ευρώπη εκτός από Γερμανούς έχει  κι άλλους πολίτες – ανθρώπους;  Ή μήπως, με όσα λέει,  προσφέρει άλλοθι στις κυβερνήσεις των χωρών που έχουν πρόβλημα, ώστε να επιβάλουν επιπλέον μέτρα λιτότητας χωρίς αντιδράσεις;

Δυστυχώς, κανένα  Ευρωπαϊκό πολιτικό σχέδιο δε θα είναι βιώσιμο, όσο η βιομηχανικά και οικονομικά ισχυροί την Ευρώπης θα αντιμετωπίζουν ως τεμπέλικα γουρούνια (PIGS) τους συμπολίτες τους, των «περιφερειακών» χωρών της ζώνης του ευρώ, που δεν έχουν (ή δεν τους επιτράπηκε να έχουν) τόσο ανεπτυγμένη τεχνολογία ή/και βιομηχανία.

Η οικονομική κρίση δε θα αντιμετωπιστεί αν δεν ξεπεραστεί η πολιτική κρίση της Ευρώπης, που οφείλεται στην έλλειψη ηγετικών προσωπικοτήτων με υψηλό πολιτικό ανάστημα. Αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, σύντομα τα κοινωνικά προβλήματα που θα προκληθούν στο εσωτερικό της Ευρώπης θα είναι τεράστια και θα οδηγήσουν, αναπόφευκτα, σε λαϊκές εξεγέρσεις.

Όλοι οι Ευρωπαίοι «ηγέτες» θα πρέπει να συνεννοηθούν και να βρουν κοινά αποδεκτές λύσεις, σεβόμενοι τη Συνθήκη της Ρώμης και τις ιδιαιτερότητες των λαών που απαρτίζουν την κοινότητα. Διαφορετικά, η μετατροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε «Ένωση Διαγκωνιζόμενων Εταίρων» θα οδηγήσει (κατά συνέπεια) στη διάσπαση ή την τελική διάλυσή της.

Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο ντοκουμέντο που βρήκαμε στο blog ΜΠΟΥΡΠΕΡΗ (koniortos.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.