Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ειρηνική επανάσταση των Ελλήνων Αγανακτισμένων Πολιτών

αγανακτισμένοι πολίτες στο σύνταγμα 25 Μαϊου Μαΐου Μαιου massmedia-gr

Οι μεγάλες συγκεντρώσεις των Ελλήνων Αγανακτισμένων Πολιτών, που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα (στις 25 Μαΐου 2011, με πρότυπο  τους Ισπανούς «Indignados» της πλατείας Δελ Σολ της Μαδρίτης) απέδειξαν ότι οι πολίτες θέλουν και μπορούν να διαδηλώσουν ελεύθερα. Χωρίς  κομματικά πατροναρίσματα, εναντίον της προδοτικής και αντικοινωνικής πολιτικής, αυτής της οικονομικής απανθρωπίας και του ξεπουλήματος του πλούτου της χώρας.

Η αλλαγή του τύπου της διαδήλωσης, καθώς και του τρόπου αυτο-συντονισμού της κοινωνίας: μέσω των τεχνικών της Κοινωνικής Δικτύωσης, συνιστούν καινοτόμο πολιτική δράση. Οι συνειδητοποιημένοι πολίτες κατάφεραν, παρακάμπτοντας (επιτέλους) τις κομματικές δικλίδες και τον έλεγχο των ΜΜΕ, να εισέλθουν στον πολιτικό χώρο και να περάσουν τα δικά τους μηνύματα. Όχι να αναμηρυκάζουν τα κομματικά κλισέ των χρωματισμένων – επαγγελματιών  «ντουντουκοφόρων». Η κοινωνία προέταξε τις αρχές της κοινωνικότητας και της αλήθειας, απέναντι στον ατομικισμό και τα ψέματα των σφετεριστών της λαϊκής κυριαρχίας: των πατριδοκάπηλων που διέπραξαν προδοσία κατά των συμφερόντων του Έθνους, με την υπογραφή του Μνημονίου και –κυρίως – της Δανειακής Σύμβασης.

Στα «πολιτικά» ψευτοδιλήμματα: «σκληρά μέτρα ή δραχμή», οι απηυδισμένοι πολίτες απαντούν: «αφήστε μας να ζήσουμε γιατί θα σας…». Η ανάλγητη και ανίκανη πολιτικοοικονομική ελίτ της Ελλάδας και της Ευρώπης προειδοποιείται: κοντεύει ο καιρός που θα ανατραπεί το  τραπέζι. Ο κόσμος θα πάει κόντρα στις «εχέφρονες συμβουλές». Τότε θα ακολουθηθεί η μοιραία τροπή της σύγκρουσης με όσους κατακυρίευσε η ύβρις της εξουσίας και του χρήματος. 

Την επόμενη φορά, θα είμαστε πιο πολλοί. Κάθε φορά και περισσότεροι. Ακομμάτιστοι (δηλαδή, ακομμάτιαστοι) και αποφασισμένοι. Ειρηνικά απειλητικοί…

Τους Έλληνες αρχίζει να ξυπνά ο γόος του κλάματος: των γεννημένων και αγέννητων παιδιών τους…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.