Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Την 25η Μαρτίου έχουμε χρέως να μεθύσουμε «με τ' αθάνατο κρασί του ’21»!

Παπούλιας παρέλαση 25 Μαρτίου 1821

Ο αγράμματος ανταποκριτής μας μάς πληροφορεί από το 1821 και είναι σαν να περιγράφει το 2012: «Ἤρθετε ἐσεῖς οἱ μεγάλοι μας πολιτικοὶ νὰ μᾶς λευτερώσετε, ὅταν σηκώσαμεν τὴν ἐπανάστασιν μόνοι μας κι᾿ ἀγωνιζόμαστε τῆς πρῶτες χρονιὲς μὲ τοὺς σημαντικούς της πατρίδος μας πολιτικοὺς – φαίνεται ὁ ἀγώνας ἐκεῖνος κι᾿ ὁ πατριωτισμὸς καὶ ἡ ἀδερφοσύνη ὁποῦ ῾χαμεν ἀναμεταξύ μας. Ὅταν κοπιάσετε ἐσεῖς, μᾶς γυμνάσετε τὴν διχόνοια, μᾶς φέρατε τῆς φατρίες καὶ τ᾿ ἄλλα τ᾿ ἀγαθά· καὶ κακοβάλετε τὸ δυστυχησμένο ἀθῶον ἔθνος. Πρωτόηφερες τὴν διχόνοιαν ἐσύ, Κύριε...». Με τίποτα καλύτερο δεν θα μπορούσε να περιγραφεί ο ρόλος των κιοτήδων πολιτικών. Η αρχή του επίλογου των «Απομνημονευμάτων» του Στρατηγού Μακρυγιάννη τα λέει όλα.

Οι πολίτες να προσέξουν τους συστημικούς προβοκάτορες. Να αγνοήσουν τους προγυμναστές της διχόνοιας για να μην διχαστούν. Να μην παρεκκλίνουν από το σκοπό της υπεράσπισης: της Ιστορίας, της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και του Συντάγματος της Ελλάδας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ακροτελεύτιο άρθρο 120 του Συντάγματος των Ελλήνων είναι ενεργοποιημένο προ πολλού.

  (κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Στις παρελάσεις ο λαός τιμά τους ήρωες μεν, συγχρόνως δε αναθεματίζει τον εχθρό και τους προδότες του αίματος των νεκρών αγωνιστών. Οι προδότες δεν έχουν θέση στις εξέδρες των επισήμων. Έχουν θέση στη φυλακή ή στην κρεμάλα!

Ο εκφοβισμός των πολιτών δεν θα περάσει. Οι δημοκρατικοί θεσμοί δεν διασφαλίζονται με αστυνομοκρατία. Η αστυνομοκρατία φανερώνει τα καθεστώτα.

Έχουμε χρέως να μεθύσουμε... «με τ' αθάνατο κρασί του ’21»!

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.