Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Χαρούλα Αλεξίου, εσύ μας κατέστρεψες… Αλήθεια;

Το Ψέμα έγινε το αφεντικό της πόλης και η υποκρισία η στολή των υπηρετών του. Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι πολύ φυσικό η λάσπη να εκτοξεύεται προς οποιονδήποτε ανεξάρτητο πολίτη. Ειδικά προς: αθλητές, διανοούμενους, καλλιτέχνες κτλ.

Το σύστημα, στριμωγμένο από την Ιστορία, αυτή τη φορά δείχνει τα δόντια του στα πρόσωπα που μέσα από τη καλλιτεχνική δημιουργία ή το δημόσιο λόγο τους μπορούν να διεγείρουν τις συνειδήσεις των πολιτών.


Βάζει τους επαγγελματίες συκοφάντες –τους οποίους πληρώνει αδρά–  να στοχοποιούν αδιακρίτως πολίτες που η λάμψη τους συγκεντρώνει τα βλέμματα του κόσμου. Το σύστημα θέλει να αποδυναμώσει τη δυνατότητα επηρεασμού που έχουν οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες, που δεν συνεργάζονται μαζί του. Επιχειρεί να τους ποδηγετήσει, για να το υπηρετήσουν είτε με τη σιωπή τους, είτε με τη συμβολή τους στην αποκοίμιση του δύσμοιρου λαού.

Το σύστημα, μέσω των διαπλεκόμενων ΜΜ’Ε’, υπερπροβάλει τη φοροδιαφυγή – στο πλαίσιο του «μαζί τα φάγαμε» κι ενόψει των νέων χαρατσιών που θα επιβληθούν, ενώ ξεπερνάει την εξωφρενική – χρόνια φοροφαγία των αχόρταγων μιζαδόρων: Των ατιμώρητων υπουργών των οικονομικών σκανδάλων, του διαπλεκόμενου δικομματισμού.

Οι επώνυμοι λασπολόγοι των παρωχημένων ΜΜ’Ε’ διατείνονται ότι η Χάρις Αλεξίου (μεταξύ άλλων καλλιτεχνών) με την αναπόδεικτη φοροδιαφυγή της βούλιαξε τη χώρα, όχι ο εναλλασσόμενος δικομματισμός της μεταπολίτευσης που συστηματικά αποβιομηχάνισε την Ελλάδα τα τελευταία είκοσι χρόνια. Η Χάρις Αλεξίου κατέστρεψε το κράτος, όχι ο κομματισμένος συνδικαλισμός των διορισμένων κηφήνων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.  Η Χάρις Αλεξίου κατασπάραξε τα δισεκατομμύρια των κοινοτικών κονδυλίων χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν, όχι οι ημέτεροι επιχειρηματίες των πολιτικών. Η Χάρις Αλεξίου χειραγώγησε το δείκτη του χρηματιστηρίου και καταλήστεψε τις οικονομίες των μικροεπενδυτών και των ασφαλιστικών ταμείων, όχι ο Σημίτης. Η Χάρις Αλεξίου χρεώνεται το σκάνδαλο του Εθνικού Κτηματολογίου, όχι ο Λαλιώτης. Η Χάρις Αλεξίου μοίραζε πιστωτικές και δάνεια στον οποιοδήποτε για να υπερκαταναλώνει σκουπίδια, όχι οι πτωχευμένοι πλέον τραπεζίτες. Η Χάρις Αλεξίου ευθύνεται για τη κακοδιαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων (βλ. σκάνδαλο των ομολόγων), όχι ο Τσιτουρίδης. Η Χάρις Αλεξίου ξεπούλησε τον ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, όχι η ΝΔ. Η Χάρις Αλεξίου έφαγε το Γιώργο Ζορμπά από τη θέση τού προέδρου της Εθνικής Αρχής για την καταπολέμηση της απόκτησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες, όχι οι τότε υπουργοί: Αλογοσκούφης (Οικονομικών) και Χατζηγάκης (Δικαιοσύνης).


Σε τι να πρωτοαναφερθεί κανείς, απ’ όλα όσα συνέβησαν τα τελευταία τριάντα χρόνια στην Ελλάδα, και που εξακολουθούν να συμβαίνουν;

Η αυτονόητη αλήθεια είναι ότι ακόμη κι αν όλοι οι Έλληνες δεν φοροδιέφευγαν και πλήρωναν μέχρι το τελευταίο λεπτό τους φόρους τους, η χώρα δεν θα είχε καλύτερη μοίρα. Διότι διοικήθηκε και διοικείται από ανίκανους αμοραλιστές, δειλούς, ανόητους, φιλοχρήματους ατομιστές, κλέφτες, ψεύτες και προδότες υποτελούς συμπεριφοράς που, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, ποτέ δεν πίστεψαν στο μυαλό, ούτε στη δημιουργηκότητα, ούτε στις παραγωγικές δυνατότητες και την ανταγωνιστικότητα των Ελλήνων.

Στο «επιχείρημα» ότι αυτούς τους πολιτικούς τους επέλεγε ο λαός, η πληρωμένη απάντηση είναι ότι ο λαός επέλεγε πάντα μέσα από τη σκαρταδούρα των προβεβλημένων από τα διαπλεκόμενα ΜΜ’Ε’ πολιτικών.

Σήμερα, η πολιτική σκαρταδούρα των γόνων, αφού σκάρτεψε όλους τους δημοκρατικούς θεσμούς της Ελλάδας, ενομένη ξεπουλάει τον ιδρώτα και τον κρατικό πλούτο των Ελλήνων στα ξένα και τα ντόπια αφεντικά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.