Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Όσα δεν δήλωσε ο Μπαράκ Χουσέιν Ομπάμα για το μακελειό στις Βρυξέλλες


«Ειλικρινά», εκ μέρους των ΗΠΑ, συλλυπούμαι τους Ευρωπαίους φίλους για τις τραγικές επιπτώσεις που έχει μόνο στις δικές τους κοινωνίες ο ριζοσπαστικός τζιχαντισμός που δημιουργήθηκε ως φυσικό αποτέλεσμα των καταστροφικών παρεμβάσεων της Αυτοκρατορίας του Χάους (των ΗΠΑ) και των ομοϊδεατών συμμάχων: Βρετανών και Γάλλων, σε Ιράκ, Συρία και Λιβύη.

«Ειλικρινά» λυπάμαι για τις Βρυξέλλες. Εκφράζω την αλληλεγγύη μου.  Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλει τα συμφέροντα και τις πολιτικές του δια της βίας… Μόνο οι ΗΠΑ έχουν αυτό το προνόμιο ιστορικά. Ευχαριστούμε όλους τους φίλους και συμμάχους που παραβλέπουν τα εγκλήματα της Αυτοκρατορίας μας, αποδοκιμάζοντας μόνο εκείνους που αντιστέκονται στη εξαιρετικά βίαιη επιθετική εξωτερική πολιτική μας.

Οι Ευρωπαίοι δεν χρειάζεται να ανησυχούν. Η αποσταθεροποίηση των κοινωνιών τους γίνεται, όπως πάντα, για το συμφέρον της «σταθερότητας», δηλ. της εθελούσιας υποταγής  στα αμερικάνικα προστάγματα.

Όλα βαίνουν καλώς και είναι υπό έλεγχο. Όπως οι αμερικανοβρετανικές κυρώσεις στο Ιράκ –που κάποτε κάποιοι άσχετοι διπλωμάτες τις χαρακτήρισαν ως «γενοκτονίες»– γέννησαν τον ISIS (Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας), έτσι και ο φονικός εξτρεμισμός των τρομοκρατών του ISIS θα αναγεννήσει μέσα στην Ευρώπη το φασισμό και το ναζισμό ως χρήσιμο προστάτη των συμφερόντων του αρπακτικού καπιταλισμού των ΗΠΑ, ο οποίος είναι ριζικά ασυμβίβαστος με τη δημοκρατία.


Επιβάλλεται η ενίσχυση της ασφάλειας στην Ευρώπη. Η ασφάλεια γίνεται σημαντικότερη από τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ατομικά δικαιώματα, όταν ο τρόμος γίνεται η «χρήσιμη πρόφαση» κάθε ολιγαρχικής εξουσίας. Οι ΗΠΑ μαζί με τους συμμάχους μας θα συνεχίσουμε να αναζητούμε χρήσιμες προφάσεις για να ελέγξουμε τις κοινωνίες σε Δύση και Ανατολή.

«Ειλικρινά» λυπάμαι για τις Βρυξέλες. Πρέπει να αγωνιστούμε μαζί εναντίον της αφηρημένης έννοιας που εμείς επινοήσαμε, δηλ. της τρομοκρατίας. Οι σκέψεις όλων των Αμερικανών πολιτών είναι με τους πολίτες των Βρυξελλών.

«Ειλικρινά» θα πολεμήσουμε ενάντια στο τερατούργημα που δημιουργήσαμε εμείς: τον ISIS. Θα βάλουμε λευκοπλάστ στο καρκίνωμα του ISIS που χρηματοδοτούν φονταμενταλιστές Σαουδάραβες, Τούρκοι και Ισραηλινοί.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο ISIS δεν είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης επιθετικής πολιτικής των ΗΠΑ και των άλλων δυτικών συμμάχων. Υπενθυμίζω ότι όποιος βλέπει το δάχτυλο είναι φίλος μας, ενώ όποιος βλέπει το δάσος είναι εχθρός της ειρήνης και πρέπει να απομονωθεί.

«Ειλικρινά» λυπάμαι για τις Βρυξέλλες.

«Ειλικρινά» λυπάμαι για την τύχη και τα τείχη της Ευρώπης. Μόνο το κεφάλαιο θα κινείται ελεύθερα στην Ευρώπη.

Barack Obama

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.