Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Φωτογραφίες από τα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη, στα εγκαινία της 81ης ΔΕΘ 2016


Το σύντομο σχόλιο για τα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη είναι το εξής: Κουρασμένοι διαδηλωτές, ψιθύρισαν κουραστικά και χωρίς φαντασία συνθήματα, σε πορείες που έμοιασαν με εκδρομικές δράσεις τουριστών που πραγματοποίησαν «διαδηλωσιακό»  τουρισμό, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, εν όψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και της ομιλίας του φερόμενου ως πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.

Οι υπόλοιποι πολίτες, με βουβή - ακομμάτιστη αγανάκτηση, παρακολουθούσαν από τα πεζοδρόμια τους εκτονωτικούς (δηλ. ακίνδυνους για την κυβέρνηση) περιπάτους των κομματισμένων συνδικάτων και των κομματισμένων οργανώσεων, αρνούμενοι να συμμετάσχουν σε αυτούς.

Κατά τα άλλα, είχαμε το γνωστό σκηνικό της μνημονιακής τρομοκρατίας: αστυνομοκρατία, απαγορευτικές κορδέλες, κάγκελα, ΜΑΤ, μοτοσικλετιστές, ελικόπτερα κτλ, που στήθηκε και από την «αριστερή» νεομνημονιακή κυβέρνηση, διότι ο φόβος φυλάει τα έρμα…

Ακολουθούν φωτογραφίες από τους δρόμους που βρίσκονται μπροστά από τη ΧΑΝΘ, κοντά στο αποκλεισμένο από την αστυνομία Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Κάντε κλικ στις εικόνες για να τις δείτε σε μεγέθυνση:

 

 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.