Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Γιατί εξαιρούνται οι προπληρωμένες κάρτες από τη λοταρία αποδείξεων;


Από την πρώτη κλήρωση της λοταρίας αποδείξεων της ΑΑΔΕ έως και εκείνης που διεξήχθη την Τρίτη, 29/5/2018, οι Πάροχοι Υπηρεσιών Πληρωμών (δηλ. οι Τράπεζες) δεν αποστέλλουν στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ) τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται με προπληρωμένες κάρτες (prepaid card).

Κανένας πολίτης δεν μπορεί να καταλάβει γιατί σε τούτο το «κράτος» τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως θα έπρεπε. Ενώ υπάρχει η απόφαση που καθορίζει ότι οι πληρωμές με ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ κάρτα ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής θα έχουν ως συνέπεια τη συγκέντρωση λαχνών για τη λοταρία, οι τράπεζες φαίνεται ότι αποφάσισαν μόνες τους να εξαιρέσουν τις προπληρωμένες κάρτες, χωρίς αυτό να προβλέπεται στην απόφαση για τη Δημόσια Κλήρωση ΠΟΛ 1161/ΦΕΚ/3657/Β/17-10-2017.

Με άλλα λόγια, όσοι πολίτες κάνουν χρήση μόνο των προπληρωμένων καρτών αποκλείονται από τις κληρώσεις παρανόμως. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης, το οποίο κατά το ήμισυ καταβάλλεται σε προπληρωμένη κάρτα.

Εκεί στο Υπουργείο Οικονομικών έχουν πάρει χαμπάρι τούτη την παρανομία των τραπεζών;

Το ιστολόγιο προκειμένου να βοηθήσει τους βουλευτές που θα ευαισθητοποιηθούν, έχει ετοιμάσει μια Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών. Το μόνο που χρειάζεται να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι πολιτικοί είναι το όνομά τους, την ημερομηνία και την υπογραφή τους.

Για να κατεβάσετε την Ερώτηση σε επεξεργάσιμη μορφή αρχείου MS-Word κάντε κλικ εδώ. 

Ενώ για να την κατεβάσετε σε μορφή PDF, μόνο για ανάγνωση ή εκτύπωση, κάντε κλικ εδώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.