Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Ήρθε η ώρα ν’ αλλάξουμε σημαία…

Αυτοδυναμία τελικά. Κρίμα! Σε λυπάμαι νεοέλληνα, αλήθεια σε λυπάμαι! Δεν έκανες ανατροπή, δεν έκανες αλλαγή, ούτε κριτική σκέψη επέδειξες, ούτε ξέφυγες από τον οπαδισμό και τον κομματισμό. Μία από τα ίδια… Φοβήθηκες! Υπάκουσες! Έσκυψες το κεφάλι και με σκυμμένο το κεφάλι έχασες τον ορίζοντα. Για πολλοστή φορά έκανες ανακύκλωση της κληρονομικής πολιτικής. Απέδειξες τον πολιτικό παιδισμό σου. Δεν εμπιστεύεσαι ούτε τον εαυτό σου. Κρίμα!

Δε βαριέσαι… Ωχ αδελφέ… Ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη… Εγώ κι εσύ θα βγάλουμε το φίδι από την τρύπα; Όχι βέβαια.

Τέλος πάντων, η απόφαση του λαού πρέπει να γίνει σεβαστή. Να γίνει σεβαστή; Ε όχι, δα!

Ήρθε η ώρα ν’ αλλάξουμε σημαία. Τούτο το σύμβολο – σημαία της Μπανανίας – για ‘σένα το ‘χω φτιάξει. Να το ‘χεις, «Αναρχικέ», να το καις. Να το ‘χεις, Μάζα της κατανάλωσης, να το υπηρετείς. Να το ‘χεις, αδρόμισθε θεσιθήρα κρατικέ, να το κουρελιάζεις. Να το ‘χεις, «Πολιτικέ», να το ντροπιάζεις. Και με όλα αυτά, εγώ να γελώ αντί να κλαίω…

Να ’σαι καλά νεοέλληνα! Σου εύχομαι να βρεις το τζιν της μάρκας που ζητάς… Σε καλή τιμή, στις εκπτώσεις. Σου εύχομαι καλόν ύπνο! «Η νύχτα θα ’ναι μεγάλη». Καληνύχτα, βαθιά νυχτωμένε ραγιά, καληνύχτα εξουσία (από το ένα μέχρι το τέσσερα)…

------------------------
Υ.Γ.
Στο εκλογικό αποτέλεσμα, όλα φαντάζουν πολύ ιδανικά για να τ’ αποδεχτούμε…

2 σχόλια:

  1. Ναί NewNewromancer,δυστυχώς αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα.Έίμαστε ένας λοβοτομημένος,αυτιστικός λαός,χωρίς σκέψη και μνήμη!
    Και ναί,αυτή είναι η σημαία που αρμόζει σε μας τους ιθαγενείς,κατοίκους της σύγχρονης Μπανανίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.