Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Προβόκαρε και βασίλευε

Σχετικά με το βίντεο που δείχνει άντρες των Ο.Υ.Κ. να φωνάζουν συνθήματα, κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2010...


Καλό θα είναι να μάθουμε κάποια στιγμή (εμείς οι πολίτες) ν' αποφεύγουμε τις παγίδες των προβοκατόρικων ΜΜΕ.

Τα συνθήματα, που (κακώς) ακούστηκαν στην παρέλαση, δεν εκφράζουν: ούτε ρατσισμό, ούτε κόμπλεξ. Είναι γνωστά συνθήματα (πώρωσης) που χρησιμοποιούνται απ’ όλους τους στρατούς του κόσμου στα πλαίσια της εκπαίδευσης των στρατιωτών τους. Ωστόσο, είναι (ύποπτη) ανοησία να δίνεται εντολή να «τραγουδηθούν» δημοσίως εν καιρώ ειρήνης (σημ. αν είναι αληθινό το βίντεο και ο ήχος του).

Το βίντεο τα είχε όλα (πλην ενός)... Στρατό να «εκθέτει» τη Χώρα, λαό να «εκτίθεται» χειροκροτώντας, Ορθόδοξο παπά να «εκτίθεται» πολιτικά (αποδοκιμάζοντας τους πολιτικούς που ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν το Αιγαίο). Αν είχε και κάποιον αναρχικό να «εκτίθεται» καταστρέφοντας δημόσια ή ιδιωτική περιουσία θα διευκόλυνε αφάνταστα τον «δημοκράτη» και «υπερ-ευαίσθητο» υπουργό «προστασίας του πολίτη που δεν φοράει πιτζάμες ή πράσινα παπούτσια».

Σίγουρα, την επόμενη φορά, θα έχουμε ένα πιο πλήρες σενάριο... Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης ενός σεναρίου προβοκάτσιας. Το γνωρίζει καλά ο «φίλος» προβοκάτορας...


Αυτό που μας παραξενεύει, είναι ο τρόπος με τον οποίο οι Έλληνες πολίτες χειρίζονται τις επαναλαμβανόμενες (διχαστικές ως επί το πλείστον) προβοκάτσιες. Ενώ τις αναγνωρίζουν εύκολα, δεν καταφέρνουν να υπερβούν την κύρια λογική του διχασμού στην οποία αποσκοπούν. Οι πολιτικές (και κοινωνικές) ομάδες που θίγονται, από τις στημένες «επικοινωνίες» των ΜΜΕ που χρησιμοποιούνται από αντεθνικούς ή αντιλαϊκούς ή αντικοινωνικούς κύκλους διαφόρων συμφερόντων, δυστυχώς δε φαίνεται να έχουν τη διάθεση ή την εξυπνάδα ν' αντισταθούν ενωμένες. Δεν φαίνεται να έχουν την ωριμότητα ν' αναγνωρίσουν ως θύμα προβοκάτσιας τον ιδεολογικό τους αντίπαλο.

Είναι σίγουρο πως αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, ως προβλεπόμενη αντίδραση σε κάθε προβοκάτσια, τότε η πολυπόθητη ανάσταση του τόπου θ' αργήσει.

Ελπίζουμε στην επόμενη διχαστική προβοκάτσια να δούμε μια διαφορετική αντίδραση, τουλάχιστον από: τους bloggers, τα blogs και τους σχολιαστές τους.

------------------
Υ.Γ.
Λέτε μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα να έχουμε προσβολή του Θρησκευτικού αισθήματος των Ορθοδόξων Ελλήνων; Λέτε στα πλαίσια της «
σάτιρας» να επιλεγεί ως μέσο καυτηριασμού των υπαιτίων των κοινωνικών προβλημάτων που βιώνουμε ένα επίκαιρο θρησκευτικό σύμβολο; Λέτε να συνεχιστεί η παράδοση, που θα πυροδοτήσει τις συζητήσεις, που θα εκτρέψουν το λαό από το πνεύμα των ημερών; Λέτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.