Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Μένουμε Ελλάδα και όταν λέμε ΟΧΙ, εννοούμε ΟΧΙ!


Δεν υπογράφουμε ποτέ σύμβαση που περιέχει όρους ή συνθήκες μη αποδεκτές. Δεν υπογράφουμε ποτέ σύμβαση που υποψιαζόμαστε ότι περιέχει παγίδες. Δεν υπογράφουμε ποτέ σύμβαση υπό το κράτος εκβιασμών ή τελεσιγράφων της μορφής: «υπογράψτε με αυτούς τους όρους ή αλλιώς φεύγουμε». Δεν υπογράφουμε ποτέ σύμβαση με οδηγό την απελπισία ή την κούραση ή την πίεση του χρόνου. Δεν υπογράφουμε ποτέ σύμβαση με την οποία διαφωνεί ο εντολοδότης μας.

Εντολοδότης των δημοκρατικών κυβερνήσεων είναι ο λαός της πλειοψηφίας. Ο ελληνικός λαός, στο πρόσφατο δημοψήφισμα, ρωτήθηκε αν αποδέχεται ή αν απορρίπτει νέο μνημόνιο που θα υπηρετεί τα απάνθρωπα οικονομικά δόγματα της γερμανικής πολιτικής.  Η λαϊκή ετυμηγορία απέρριψε με πλειοψηφία 61,38% τον γερμανικό δογματισμό. Δηλαδή, με το ΟΧΙ, ο λαός έδειξε σε εκείνους που διαπραγματεύονται στο όνομά του ότι επιθυμεί να μην υποκύψουν στην αδιαλλαξία και τις απειλές των Γερμανών.


Ο νομπελίστας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης, προκειμένου να εξηγήσει τη σημαντικότητα της Ελλάδας,  είχε παρατηρήσει ότι η Ευρώπη «δεν μπορεί να υπάρξει σαν αυτόνομη μονάδα, χωρίς κάποιο θεωρητικό υπόβαθρο». Αν η Γερμανία είναι το μυαλό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα είναι η καρδιά της. Αν η Γερμανία είναι η οικονομική πατρίδα της Ευρώπης, η Ελλάδα είναι η πατρίδα του πολιτισμού της. Οφείλουν να συνειδητοποιήσουν όλοι πως ο εκτοπισμός της Ελλάδας από την ΟΝΕ ή την ΕΕ, θα αποδειχθεί μοιραίο λάθος για την μελλοντική πορεία της Ένωσης. Η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα όσο και τη Γερμανία. Για αυτό η Γερμανία πρέπει να δείξει σύνεση και διαλλακτικότητα στο πρόβλημα της Ελλάδας, αναγνωρίζοντάς το, επιτέλους, ως ευρωπαϊκό.


Αν η Γερμανία δεν έχει την ωριμότητα να αντιληφθεί τα αυτονόητα, η Ελλάδα δεν έχει λόγο να διακινδυνέψει το δικό της μέλλον και να μετατραπεί σε ευρωπαϊκή δουλοπαροικία. Η Ελλάδα πρέπει να αναζητήσει πραγματικούς συμμάχους, που θα θελήσουν να τη βοηθήσουν, σεβόμενοι τη φυσιογνωμία της.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.