Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Δικαιοσύνη, από το κακό στο χειρότερο!

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
Οι υπουργοί - βουλευτές κατασφάλισαν την ελευθερία και την ατιμωρησία τους (βλ. "Βουλή. Κλειστόν"). Οι δικαστικοί, απρόσκοπτα πλέον, κατασπιλώνουν άσχετους με την υπόθεση Siemens «συνεργούς» (δηλ. παιδιά και σύζυγο Καραβέλα) επικαλούμενοι το γράμμα του νόμου που κατά κάποιο περίεργο τρόπο εξαιρεί τα πολιτικά πρόσωπα ή/και τους συγγενείς τους.

Κράτος δικαίου, όπου αποδιοπομπαίοι τράγοι θυσιάζονται για να εξευμενιστούν δήθεν οι πολίτες που διψάνε για δικαιοσύνη.

Όχι κύριοι! Αυτός ο «πρωτογονισμός» δεν αποδίδει. Όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο χώρο της πολιτικής και της δικαιοσύνης αποτελούν προσβολή του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας. Δεδομένου ότι το δίκαιο, ως μορφή κοινωνικού ελέγχου, προδίδει το σύστημα αξιών και τους τρόπους συμπεριφοράς και ενέργειας των πολιτών που υποστηρίζει.

Ο Έλληνας πολίτης δεν είναι πρωτόγονο πλάσμα με αδιαμόρφωτη την περί δικαίου συνείδηση. Τί νόημα έχει να πάνε φυλακή αυτοί που τα «δώσανε» και να είναι έξω αυτοί που τα «πήρανε» (και θα τα ξαναπάρουνε) ζημιώνοντας το Ελληνικό δημόσιο, το φορολογούμενο πολίτη;

Δικαιοσύνη που εφαρμόζεται κατά το δοκούν, δεν είναι δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη που υπηρετεί κόμματα και πολιτικάντηδες δεν είναι δικαιοσύνη. Ενέργειες παράλογες και ανορθόδοξες δεν συμβαδίζουν με τις επιταγές της δικαιοσύνης.

Λυπούμαστε και ντρεπόμαστε για την κατάντια... (δυστυχώς δεν υπάρχει ανάποδο θαυμαστικό για να εκφράσουμε το συναίσθημα).

Δείτε επίσης,
«Σύλληψη οικογένειας Καραβέλα. Αίσχος!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.