Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Για να δούμε ποιοι θα κάνουν την πάπια...

Δημοσιεύουμε την ενδιαφέρουσα παρέμβαση, με σχόλιο στην ανάρτηση με τίτλο «"Βομβαρδίστε" την Google», του γνωστού δημοσιογράφου Τέρενς Κουίκ.

Για την ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ υπόθεση του troktiko, θα ήθελα να παρέμβω με το εξής σχόλιό μου.

Η Google πρέπει να δέχθηκε ΕΠΙΣΗΜΟ ελληνικό αίτημα. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος απευθύνθηκε σε ΕΠΙΣΗΜΗ ελληνική αρχή διαμαρτυρόμενος για κάποια ανάρτηση.

Ας ψάξουμε ποιοι είχαν ανοίξει πρόσφατα πόλεμο στο troktiko, ίσως εντοπίσουμε τον ενοχλημένο καταγγέλοντα.

Θέλω να ελπίζω ότι η Google θα σταθεί στο ύψος της και θα εφαρμόσει το Δίκαιό της. Δεν "παραδίδει" ΚΑΝΕΝΑΝ, εκτός κι αν κατηγορείται για ναρκωτικά, παιδεραστία-πορνογραφία και τρομοκρατία. Που φυσικά δεν ισχύουν για το troktiko.

Πιστεύω ότι βρησκόμαστε μπροστά σε δραματικές εξελίξεις σε σχέση με τον πόλεμο που έχει λάου-λάου ξεκινήσει εναντίον των blog. Το ζήτημα είναι τι κάνουμε εμείς που πιστεύουμε στην ύπαρξή τους και τα στηρίζουμε.

Κατ' αρχήν αντιδρούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Με μαζική διαμαρτυρία στη Google.

Αλλά αντιστεκόμαστε όλοι μαζί στο όποιο σχέδιο εξόντωσης των "ανεπιθύμητων" blog και με καταιγισμό ερωτημάτων και μηνυμάτων προς την κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία. Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Τύπου. Δεν μπορεί. ΚΑΠΟΙΟΣ θα ξέρει τι γίνεται...

Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, θα έχουμε συνέχεια και με άλλους. Το φίμωμα θα είναι οριστικό στα πρότυπα του Ιράν, του Αλγερίου, της Τουρκίας ή της Κίνας.

Και βεβαίως περιμένω να πάρουν θέση οι γνωστοί μεγαλοδημοσιογράφοι με τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές τους ή τις εφημερίδες τους. Για να δούμε ποιοι θα κάνουν την πάπια...

Με εκτίμηση

Τέρενς Κουίκ
Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.