Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Η Ελλάδα δεν ψάχνει πρωθυπουργό, αλλά τον ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ της...

Μέχρι σήμερα ονομάζαμε κατοχική την κυβέρνηση του Παπανδρέου, όμως στην πραγματικότητα αυτή ήταν μια κυβέρνηση που είχε όλα τα χαρακτηριστικά της τυραννίας, έως το άδοξο τέλος της. Στο οποίο συνέβαλαν καθοριστικά τα γεγονότα των αντιδράσεων των ελλήνων πολιτών, ειδικά την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου – ημέρα Εθνικής εορτής του ΟΧΙ: στο φασισμό και το ναζισμό.

κυβέρνηση σωτηρίας Παπανδρέου Σαμαράς συναίνεση

Καθαρά κατοχική και διορισμένη θα είναι η μεταβατική(;) «Κυβέρνηση Σωτηρίας» που θα προκύψει τώρα, κάτω από τις πιέσεις και τους απίστευτους εκβιασμούς του γαλλογερμανικού άξονα και της τρόικας. Αφού η δήθεν υποστήριξή της από ορισμένα κόμματα εντός της βουλής δεν είναι ελεύθερη δημοκρατική επιλογή, αλλά αποτέλεσμα της επικοινωνιακής χειραγώγησης των Ευρωπαίων «εταίρων». Διότι οι αρχηγοί των κομμάτων αυτών σέρνονται για να τη συνδράμουν υπό το κράτος του φόβου της εξόδου της Ελλάδας από την ΟΝΕ ή/και από την ΕΕ, σε περίπτωση πτώχευσης. Αυτό το εκβιαστικό δίλημμα της τρόικας –αν και αβάσιμο, καθώς δεν προβλέπεται τρόπος εξόδου μιας χώρας από την ΟΝΕ–, είναι και το μοναδικό μη πολιτικό και μη πειστικό επιχείρημά τους.

Στην κυριολεξία η δημοκρατία στην Ελλάδα βρίσκεται σε ομηρία. Η «Κυβέρνηση Σωτηρίας» δεν θα έχει πρωθυπουργό, θα έχει ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν να γίνουν ούτε Εθνικές Εκλογές. Αυτές δεν είναι πολιτικές συνθήκες ανεπτυγμένης χώρας. Ούτε ελεύθερης χώρας. Ούτε χώρας μέλους της ΕΕ. Οι ευθύνες των «εταίρων» είναι τεράστιες! 

Αντί η τρόικα και ο εντολοδόχος της, Γ. Παπανδρέου, να λογοδοτήσουν για τις λανθασμένες πολιτικές τους. Με θράσος, υποτιμώντας τη νοημοσύνη της παγκόσμιας κοινής γνώμης, μεταβιβάζουν τις ευθύνες τους στην ελληνική κοινωνία και σε όποιον από την αντιπολίτευση δεν θα συναινέσει στην υπογραφή ενός νέου Μνημονίου. Που θα διαρκέσει 5 φορές περισσότερο από το προηγούμενο καταστροφικό Μνημόνιο (που αποδέχτηκε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, χωρίς καμία διαπραγμάτευση). Αυτό είναι εξωφρενικό!


Από εδώ και πέρα, η μεταβατική κυβέρνηση και οι Έλληνες πολιτικοί οφείλουν:
  • Να υπακούσουν στη λαϊκή κυριαρχία.
  • Να εστιάσουν στα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.
  • Να απελευθερώσουν την κοινωνία από: τα παράνομα Μνημόνια, την Τρόικα και το ΔΝΤ.
  • Να ανατρέψουν τους όρους δανεισμού της χώρας. Εκμεταλλευόμενοι το πλεονέκτημα της συγκυρίας, ότι: ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΤΩΡΑ.
  • Να εντοπίσουν και να επιστρέψουν το κλεμμένο χρήμα. Και να τιμωρήσουν τους κλέφτες – μεγαλοαπατεώνες που λυμαίνονταν τόσα χρόνια το κρατικό και ευρωπαϊκό χρήμα (σημ.: Ξεκαθαρίζουμε ότι αυτοί δεν είναι οι αγρότες και ο απλός κοσμάκης).
  • Να διεκδικήσουν τις αποζημιώσει που οφείλουν οι Γερμανοί για τα ανοσιουργήματα που διέπραξαν στον πόλεμο του ‘40.
  • Να παραπέμψουν σε δίκη εκείνους τους πολιτικούς που αθετώντας τον όρκο τους, προσέβαλαν τη Δημοκρατία (παρα-)βιάζοντας κατάφωρα το Σύνταγμα των Ελλήνων. Ώστε να μην επαναληφθεί ανάλογη συμπεριφορά στο μέλλον.
Διαφορετικά, όσα κόμματα θα εξακολουθήσουν να είναι υπάκουα στον ξένο παράγοντα, που θέλει διακαώς να ιδιοποιηθεί τον πλούτο της χώρας, ανεπίγνωστα ή όχι, επιταχύνουν τον πολιτικό τους θάνατο. Οι πολίτες δεν θα τα συγχωρέσουν!

Να γίνει κατανοητό: Η κοινωνία είναι έτοιμη για όλα. Πλέον, δεν έχει να χάσει τίποτα. Τώρα, για αυτήν, όλα τα διλήμματα είναι ψευτοδιλήμματα. Οι Έλληνες δεν θα ήθελαν να βγουν από το ευρωπαϊκό ευρώ. Όμως, το ευρώ κατάντησε με κάποιον «μαγικό» τρόπο, από ευρωπαϊκό, γερμανικό. Δυστυχώς για την Ευρώπη!

Αν οι Ευρωπαίοι θέλουν να απαλλαγούν από την Ελλάδα ας βρουν τον τρόπο για να την βγάλουν από την ΕΕ. Προηγούμενος, ας αναλογιστούν τις ιστορικές συνέπειες που θα έχει αυτή τους η πράξη.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με ανεκτίμητο πολιτισμικό βάρος αιώνων. Που έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης (και) εξαιτίας της γεωστρατηγικής θέσης της. Εκείνοι που δεν της επέτρεψαν τα προηγούμενα χρόνια να αναπτυχθεί – τώρα, δεν πρέπει να μιλάνε. Δεν τους επιτρέπεται να προσβάλουν την Ελλάδα!

1 σχόλιο:

  1. Αντί η τρόικα και ο εντολοδόχος της, Γ. Παπανδρέου, να λογοδοτήσουν για τις λανθασμένες πολιτικές τους. Με θράσος, υποτιμώντας τη νοημοσύνη της παγκόσμιας κοινής γνώμης, μεταβιβάζουν τις ευθύνες τους στην ελληνική κοινωνία και σε όποιον από την αντιπολίτευση δεν θα συναινέσει στην υπογραφή ενός νέου Μνημονίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.