Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Νέος Πρωθυπουργός, ο Λουκάς Παπαδήμος. Άντε, καλό βόλι...

Τελικά, ο Λουκάς Παπαδήμος είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας. Καθηγητής, τεχνοκράτης, τραπεζίτης, άνθρωπος με διασυνδέσεις στο εξωτερικό. Όμως αυτό που πρέπει να αποδείξει είναι αν έχει διασύνδεση με την κοινωνία και την πραγματικότητα που της διαμόρφωσαν οι προκάτοχοί του (σημ.: που θα λογοδοτήσουν για αυτό). Ή έρχεται ως εντολοδόχος εκτελεστής, για να δώσει τη χαριστική βολή στους πολίτες…;

Μέχρι σήμερα είχαμε «πολιτικούς» που υπηρετούσαν τους τραπεζίτες, λέτε από σήμερα και εμπρός να έχουμε έναν τραπεζίτη που θα υπηρετήσει την πόλη; Δύσκολο.

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση) 
Παπαδήμος Λουκάς νέος πρωθυπουργός

Η τοποθέτηση ενός τραπεζίτη στο ύπατο αξίωμα της χώρας, έλλειψη κάποιου καταλληλότερου είναι ένας συμβολισμός που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητος. Αν αυτός ο συμβολισμός υποδηλώνει τη λογιστικοποίηση της πολιτικής, τότε αυτό είναι πάρα πολύ ανησυχητικό για το μέλλον του κοινωνικού κράτους.

Ο νέος πρωθυπουργός οφείλει να είναι υπάκουος στο Σύνταγμα των Ελλήνων. Να υπερασπιστεί την εθνική ανεξαρτησία της χώρας. Να σταματήσει το ξεπούλημά της. Να υπηρετήσει τα εθνικά συμφέροντα, όπως κάνουν οι Μέρκελ και Σαρκοζί για τα δικά τους κράτη.
 
Τους πολίτες έθρεψαν με προσδοκίες τα ΜΜ“Ε”. Όμως, εξακολουθεί να τους διέπει η αγανάκτηση για τα απάνθρωπα και αντισυνταγματικά μέτρα των Μνημονίων. Οι πολιτικοί θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται στο στόχαστρό τους. Όσο και αν επιχειρούν να αποστασιοποιηθούν με απολιτικά τερτίπια.

Σε αυτό το μεταίχμιο της Ιστορίας οι κοινωνικές συλλογικότητες  καλούνται να βρίσκονται σε εγρήγορση. Οι πολίτες δεν πρέπει να επαναπαυθούν. Οι (αντι-)δράσεις των λαών κατεύθυναν στο παρελθόν, θα κατευθύνουν και στο μέλλον, την εξέλιξη των κοινωνικών συνθηκών που τους αφορούν.

Το προτεινόμενο παγκοσμιοποιημένο μοντέλο του νεοταξικού νεοφιλελευθερισμού, απορρίπτεται από τα κινήματα των πολιτών παγκόσμιος, επίσης και από τους Έλληνες. Μέσα από τους αγώνες αυτών των κινημάτων θα εξελιχθεί η έννοια της Δημοκρατίας, κόντρα στους σχεδιασμούς των «ισχυρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.