Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας

καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Το ψέμα του Παπαδήμου δεν θα περάσει ντούκου!

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση) 
Παπαδήμος Λουκάς νέος πρωθυπουργός
 
Συμβαίνουν παράξενα πράγματα που δεν πρέπει να περάσουν ασχολίαστα: Οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που συγκυβερνούν άγονται και φέρονται, δήθεν διαπραγματευόμενοι το νέο μακροχρόνιο Μνημόνιο. Κι ενώ ο ένας εξ αυτών, ο κ. Γ. Καρατζαφέρης σε μια έκλαμψη συνειδησιακού ελέγχου εξέφρασε τη διαφωνία του,  το πρωθυπουργικό γραφείο προσπάθησε να την αποκρύψει διατυπώνοντας ένα ωμό ψέμα στην πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε. Σε αυτή γινόταν λόγος για δήθεν ομοφωνία σε όλα τα σημεία του Μνημονίου των 40 χρόνων. Στη συνέχεια, μετά από διαμαρτυρία του κ. Καρατζαφέρη, το κείμενο ανασυντάχθηκε με τη συμπλήρωση ότι «ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις.»  (βλ. και τις δύο ανακοινώσεις στο τέλος). 

Ο Νίτσε είχε γράψει: «ο προσκείμενος κάπου, γίνεται αναγκαστικά ψεύτης». Και είναι γνωστό ότι όταν αρχίζει το ψέμα να κυριαρχεί στην πόλη, τότε τα πρώτα θύματα είναι η ελευθερία, η δημοκρατία και η δικαιοσύνη. Για αυτό δεν πρέπει να παραγνωριστεί το κακό θέατρο που παίζεται στην πλάτη του Έλληνα, από μια εκβιαζόμενη κυβέρνηση που ψεύδεται εγγράφως και ασυστόλως. Την ώρα που ο πρωθυπουργός της ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τα πάντα στους εχθροπαθείς «εταίρους» της Ελλάδας. Αυτό το ψέμα δεν είναι ανεπαίσθητο, ίσως έτσι να μας το παρουσιάσουν τα ΜΜ'Ε'.

Στο τέλος αυτού του βίντεο, πολύ καιρό πριν το απαγγέλει ο κ. Καρατζαφέρης, τοποθετήσαμε το επίκαιρο ποίημα του Καβάφη.  (από την ανάρτηση: "Δεν ματαιώθηκαν οι παρελάσεις, ματαιώθηκε η πολιτική υποκρισία!")

Η διατύπωση του κειμένου από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού(sic) αποδεικνύει μια απαράδεκτη σκοπιμότητα. Γιατί, λέτε, βιάστηκαν να ανακοινώσουν την ψεύτικη ομοφωνία,  ενώ αυτή δεν είχε στ' αλήθεια επιτευχθεί; Γιατί τόση βιασύνη; Αφού, εκτός από τους ευρω-τοκογλύφους, τους παπαγάλους και τα ντόπερμαν της παραπληροφόρησης κανείς άλλος δεν βιάζεται για το ξεπούλημα της χώρας. Μάλιστα, οι πολίτες είναι σφόδρα αντίθετοι με το αποτυχημένο Μνημόνιο. Για όσους δεν τυχαίνει να το γνωρίζουν, κατά τη διαδικασία μιας  διαπραγμάτευσης υπάρχουν κάποιες «επικίνδυνες φράσεις» που πρέπει να έχει υπόψη του ένας διαπραγματευτής. Μία από αυτές είναι η: «Έχουμε σχεδόν τελειώσει…», που μεταφράζεται σε: «νομίζω ότι σε έχω στο χέρι, παρακαλώ πάμε να υπογράψουμε γρήγορα». Τέτοιες φράσεις έχουν σκοπό να εκτρέψουν εκτός πορείας και οι επαγγελματίες διαπραγματευτές ξέρουν πώς να τις διαχειριστούν. Όμως, εδώ το ρόλο του κακού φαίνεται να τον παίζει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Γιατί άραγε βιάζεται τόσο; Και γιατί ψεύδεται τόσο πολύ;

Τα ρωτήματα θα απαντηθούν κάποτε από την αμείλικτη Ιστορία. Όσοι έχουν το φόβο ή τη γνώση της καλώς αποχωρούν από το «ΝΑΙ» με Καβάφη: «Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο το όχι -- το σωστό -- εις όλην την ζωή του».

ΟΧΙ, η Ελλάδα ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ επειδή έτσι θέλουν ορισμένοι εχθροί της. ΟΧΙ, οι Έλληνες εργαζόμενοι δεν θα γίνουν δούλοι των Γερμανών σε καιρό ειρήνης, όπως δεν έγιναν ούτε στον Πόλεμο του 1940. Οι προδότες θα πληρώσουν! Οι πολίτες να πάψουν να φοβούνται τις απειλές που θα συνεχιστούν, όπως πάντα από παντού...

Η 1η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, που αναφέρει το ψέμα για την «ομοφωνία»:

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συναντήθηκαν και εξέτασαν σε βάθος το περιεχόμενο του νέου οικονομικού προγράμματος που συνοδεύει τη χρηματοοικονομική στήριξη της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

Συμφώνησαν σε όλα τα σημεία του προγράμματος με εξαίρεση ένα το οποίο απαιτεί περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση με την τρόικα. Η συζήτηση αυτή θα γίνει αμέσως ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup.


Η 2η ανακοίνωση μετά την ανασύνταξή της:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2012

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συναντήθηκαν και εξέτασαν σε βάθος το περιεχόμενο του νέου οικονομικού προγράμματος που συνοδεύει τη χρηματο-οικονομική στήριξη της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

Υπήρξε ευρύτατη συμφωνία σε όλα τα σημεία του προγράμματος με εξαίρεση ένα, το οποίο απαιτεί περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση με την Τρόικα. Η συζήτηση αυτή θα γίνει αμέσως ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup.

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε προσεκτικά και σχολιάστε ελεύθερα. Τα σχόλια επιτρέπονται σε ενεργούς - εγγεγραμμένους χρήστες του Διαδικτύου, δηλ. χρήστες που έχουν κάποιο e-mail, και αναρτώνται αμέσως.